PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 01 December, 14:12

PrivataAffärer - 27 okt 21 kl. 11:08

Swedbank: Flaskhalsproblem tynger alltmer”Den ekonomiska utvecklingen har blivit svagare på sistone än många hade räknat med, inklusive vi. Det beror sannolikt på att man underskattat effekterna av utbudsproblemen. Många har hela tiden tänkt sig att det snart ska bli en förbättring, men snarare har leveransproblematiken i stället förvärrats. Den kan nog hänga i längre och få större konsekvenser än många räknat med”, säger han. Han konstaterar att mycket statistik under en ganska lång tid kommit in svagare än väntat.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kina, Andreas Wallström, BNP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, Flaskhalsproblem, tynger, alltmer

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Dags för nytt miljardregn över pensionsspararna

Totalt kommer då 585,4 miljarder kr att ha placerats på pensionsspararnas konton under året, eftersom det tidigare placerats en hel del andra pensionspengar vid olika tillfällen. Med start redan på fredag kväll den 3 december sätts det in 45,4 miljarder kr på spararnas premiepensionskonton. Dessa pengar avser pensionsavsättningen för inkomståret 2020.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Beowulf lyfter efter ministerkommentarer

Det framgår av ett pressmeddelande. ”Bolaget kommer att skriva till ministern för klargörande kring den återstående bedömningsprocessen i Kallak-ärendet och tidpunkten för ett beslut”, skriver Beowulf. Graf: Beowolfs kursutveckling sedan tisdagen Källa: Infront  .

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Jefferies: Oljepriset kan stiga till 150 dollar

Oljan hade i fredags sin värsta dag hittills under 2021 då Världshälsoorganisationen WHO:s varningar om den nya coronavirusvarianten omikron orsakade prisfall på såväl aktier som flera råvaror. Dessa orosstyrda prisrörelser kan dock vara övergående och ersättas av kraftiga uppgångar, enligt Christopher Wood. ”Oljan nådde över 80 dollar med stora delar av Asien stängt och Kinas gränser är i praktiken fortfarande stängda.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

November ännu en kostsam månad för elkunder

Enligt Elskling blev månadens spotpris 43,89 öre/kWh för Luleå (SE1) och Sundsvall (SE2). Samtidigt var snittpriset 83,52 öre/kWh i elområde SE3 (Stockholm) samt 112,56 öre/kWh för SE4 (Malmö). Det genomsnittliga spotpriset för samtliga fyra elområden är 71 öre/kWh.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Två nya aktier in i Paretos decemberportfölj

Det framgår av Paretos uppdatering av portföljen för december. Under november steg portföljen med 7,5 procent mot en ökning om 1,8 procent för OMXSGI. Embracer, Bioinvent, Renewcell och Green Landscaping bidrog till att portföljen gick starkt under månaden.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

ESG-flykt problem för europeiska vapentillverkare

Försvarssektorn har tidigare fått vänja sig vid fredsaktivister, men nu är utmaningen mer än bara debatt i takt med att kraven från ESG-investerare växer inom allt från klimatavtryck för stridsflygplan och stridsvagnar till transparens kring tillverkning och försäljning av vapen, skriver tidningen. Orsaken bakom att trenden förstärkts kraftigt kan ha att göra med den allmänna uppmärksamheten kring ESG, en förkortning för orden ”environmental, social, governmental” (frågor om klimathantering, sociala frågor och myndighetsansvar). Flera ledare i industrin, särskilt i Europa, oroar sig för ökad granskningsaktivitet och att brist på investeringsdefinitioner och nya förslag för hållbarhetsfinans till slut ska leda till att sektorn blir helt utesluten – en ”par

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Nasdaq utreder Newton Nordic

Nasdaq bedömer att det med en ny styrelse och bristande informationsgivning inte går att säkerställa en sund och välordnad handel. Aktien är därför handelsstoppad tills vidare. Innan ärendet är avslutat kommer bolaget inte att kunna slutföra den noteringsprocess som Newton Nordic, i och med förvärvet av Influencer Panel, måste genomgå för fortsatt handel.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är onsdagens färska rekar

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Schibsted till köp från behåll. Riktkursen höjs till 500 från 480 norska kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Flykt från skräpobligationer i spåren av omikron

Händelseutvecklingen beskrivs som en av de hittills tydligaste indikationerna på att den nya virusvarianten har lett till ett skifte bort från aktier och andra högriskinnehav, som allmänt anses vara mer känsliga för de störningar globalekonomin kan drabbas av om omikron-mutationen visar sig leda till nya karantäner. I obligationsmarknaden tycks investerare ha agerat utifrån uppfattningen att särskilt företag med låg kreditvärdighet i större utsträckning kommer få svårt att återbetala sina skulder och ett index över högränteobligationer sammanställt av Ice Data Services visade en nedgång med strax över 1 procent i november. Det är blott den andra månaden för året med negativ avkastning för den så kallade ”high-yield”-kategorin och den svagaste utvecklingen

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

”Risk för kall omikron-vinter för SAS”

På lång sikt är utsikterna osäkra i en intensifierad konkurrens på SAS hemmamarknader, skriver bankens analytiker. Kostnadssidan behöver minska och givet nämnda konkurrens och höga skuldsättning spås inte SAS nå lönsamhetens gräns förrän 2023/2024, enligt Nordea. Bankens rekommendation för aktien är fortsatt sälj och riktkursen 0:50 kronor kan ställas i kontrast till tisdagens stängningskurs på 1:19 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.