SR > Nyheter

Wednesday, 01 December, 13:53

SR - 27 okt 21 kl. 09:12

Regeringen: Internationella adoptioner till Sverige ska utredasRegeringen tillsätter en utredning för att se över internationella adoptioner från mitten av 1900-talet fram till idag. Bakgrunden är att stora missförhållanden har framkommit i granskningar i bland annat Dagens Nyheter och SVT. "I uppdraget ingår att utreda och klargöra alla aktörers roller, vetskap om eller delaktighet i eventuella oegentligheter", säger socialminister Lena Hallengren..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Dagens Nyheter, SVT, Lena Hallengren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, Internationella, adoptionertill , Sverigeska , utredas

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

WHO-länderna överens: Så här ska världen möta framtida pandemier

Världshälsoorganisationen kommer att påbörja arbetet med att ta fram en pandemikonvention.Det meddelades i samband med att WHO:s beslutande församlings specialinsatta möte.Det finns många lärdomar att dra från covid-19, och ett mellanstatligt förhandlingsorgan ska nu arbeta fram ett förslag till ett internationellt avtal till WHO:s möte 2024..

SR - 30 minuter sedan

Strandhäll om obetalda räkningarna: Har varit en turbulent tid för familjen

Annika Strandhäll som sedan igår är miljö- och klimatminister, har haft nio betalningsförelägganden hos kronofogden sedan 2018. Det var TV 4 först med att rapportera.En förklaring som hon själv ger är att det har varit en turbulent tid för familjen efter att sambon gick bort för några år sedan.

SR - 1 timme sedan

SMHI varnar: Snöovädret kan få allvarliga konsekvenser

Det snöar rejält över södra Sverige. SMHI har gått ut med varningar för delar av Götaland för att väderläget kan få allvarliga konsekvenser.På flera håll har tågtrafik ställts in, bland annat mellan Halmstad och Värnamo och mellan norra Skåne och Blekinge.

SR - 1 timme sedan

Vaccinbevis på papper kan ta tid: “Hårt tryck just nu“

Idag börjar vaccinbevis gälla på arrangemang inomhus med fler än 100 deltagare i hela landet.Länsstyrelsen i Blekinge varnar för att det kommer ta tid för dom som vill ha sitt vaccinationsbevis på papper, det säger Marie-Therese Siggelkow på Länsstyrelsen. "Nu är det hårt tryck", säger hon.

SR - 1 timme sedan

100 dödade – talibanerna hämnas på regeringens anhängare

Talibanrörelsen fortsätter att hämnas på den tidigare regeringens styrkor, trots löften om amnesti, skriver människorättsorganisationen Human Rights Watch i en rapport.Talibanerna har genomfört stora sökoperationer för att gripa och med tvång föra bort misstänkta före detta regeringstjänstemän.Rapporten från Human Rights Watch, som bygger på intervjuer med vittnen, talibaner och anhöriga till offren, visat att flera av morden och försvinnandena skedde efter försäkringar från höga ledare om att det nya talibanstyret inte skulle hämnas på medlemmar av den tidigare regeringen och militären..

SR - 2 timmar sedan

Misstänkta för mordet på 12-åriga flickan efterlysta av Europol

Tre män som misstänks för mordet på en 12-årig flicka i Botkyrka förra sommaren har lagts upp på Europols lista över Europas mest eftersökta personer, skriver Expressen.Männen häktades i sin utevaro tidigare i somras och tros enligt Europol gömma sig i Turkiet.Det var den 2 augusti förra året som flera skott avlossades vid en snabbmatsrestaurang i Botkyrka.

SR - 3 timmar sedan

Teknikbolag kritiseras för kopplingar till Ryssland och Kina

Det svenska börsbolaget MSAB får kritik av en amerikansk tankesmedja för att ha deltagit på vapenmässor i Ryssland och Kina.Bolaget skriver i ett mejl till Ekot att försäljningen till länderna upphörde i början av 2021."Tekniken ger auktoritära regimer och diktaturer en möjlighet att göra efterforskningar", säger Lars Gjesvik, medförfattare till tankesmedjan Atlantic Councils rapport..

SR - 4 timmar sedan

Avgörande dag för aborträtten i USA – beslut ska tas i Högsta Domstol

Idag ska USA:s Högsta Domstol ta beslut kring en lag från Mississippi som förbjuder aborter efter v.15, vilket strider mot det så kallade Roe v Wade-beslutet.Enligt Roe v Wade-beslutet har kvinnor i hela landet rätt till abort fram tills det att fostret kan överleva utanför livmodern, idag ungefär runt v 24.

SR - 5 timmar sedan

Snöväder in över Sverige – Trafikverket: Håll avstånden

Ett snöväder drar in över södra Sverige under onsdagsmorgonen och skapar problem i tåg och biltrafiken.Orange varning är utfärdat för norra Skåne, södra Hallands län, stora delar av Blekinge län, Kronobergs län och Kalmar län. Göteborg, Gotland och Öland påverkas.

SR - 5 timmar sedan

Strandhäll om slutförvaret: Beslut kommer i absolut närtid

Den nya klimat- och miljöminister Annika Strandhäll är redo att fatta beslut om den infekterade frågan om slutförvar av kärnavfall inom kort.”Jag kommer komma tillbaka i absolut närtid i den frågan”, säger hon. ”Frågan är processad på alla sätt och vis och är redo för beslut”Liberalerna har hotat med en misstroendeförklaring mot klimat- och miljöministern med anledning av slutförvarsfrågan, och har satt en tidsgräns till lucia.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.