PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 17 May, 22:22

PrivataAffärer - 15 apr 21 kl. 09:09

Andersson: En budget för att rädda jobben
Läs också: En pandemipräglad vårbudget Hon sade att de lade grunden för om återstart i höstas, och nu kommer fler åtgärder för fler jobb. Jobben är grundläggande för att minska klyftorna och för allt annat de vill göra, som välfärdssatsningar och minskade klimatutsläpp. Sverige hade ett starkt utgångsläge inför krisen, och nu när t
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sverige, Sveriges, EU, BNP

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AnderssonEn , budgetför att , rädda, jobben
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Landeborn: Kan bli fortsatt turbulent på börsen framöver

Det är i ett veckobrev som Landeborn konstaterar att det för tillfället finns det en faktor som är mer betydelsefull för marknaden än alla andra, nämligen inflationen. ”Förra veckan publicerades inflationsstatistik i Kina och USA som överraskade rejält på uppsidan. Framför allt den amerikanska siffran som visade att priserna stigit med 4,2 procent i årstakt gav marknaden skrämselhicka.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Här är de senaste insideraffärerna

New Waves storägare, grundare och vd Torsten Jansson har sålt 90.000 B-aktier i bolaget till ”en nyckelmedarbetare” i koncernen. Det uppger han i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Fondbolagets nya köp i fastighetssektorn

Både Odin Small Cap och Odin Fastighet har under april gått in i Alm Equity, konstaterar fondförvaltarna i fondernas respektive månadsrapporter.  Fastighetsbolaget drivs av Joakim Alm som är grundare, storägare och vd.   ”Vi är imponerade över bolagets historiska prestation som skapat stora värden för aktieägarna under många år”, skriver Odin Fonder och fortsätter: ”Bolaget har gått från att vara en nästan renodlad bostadsrättsutvecklare i Stockholm till att numera främst utveckla för egen förvaltning genom det börsnoterade dotterbolaget Svenska Nyttobostäder”.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Allt fler väljer binda bolånet

Värt att uppmärksamma är att det finns en inte oväsentlig skillnad mellan villaägare och bostadsrättsinnehavare när det gäller frågan ”binda eller inte binda”. Villaägare valde i betydligt högre utsträckning att binda hela bolånet jämfört med bostadsrättsinnehavare. Hela 51 procent av villaägarna valde att binda hela bolånet, medan bara 38 procent av bostadsrättsinnehavarna valde det alternativet.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Swedbank Robur Ny teknik och Fastighet vinner Lipper Fund Awards 2021

Riskinformation: Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Långsiktigt att investera i vattenfond

Vattentillgången på jorden är begränsad, samtidigt som vattenkonsumtionen ständigt ökar. Behovet av investeringar inom vattenområdet är därför mycket stort de närmaste 30 åren. Uppskattningar visar att vatteninfrastruktur kommer att kräva investeringar för över 22 miljarder dollar bara fram till 2030.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Bud på Adapteo

Erbjudandet värderar Adapteo till omkring 8,1 miljarder kronor och innebär en premie om cirka 53 procent jämfört med fredagens stängningskurs. I ett separat pressmeddelande skriver styrelsen att erbjudandet är ett mer fördelaktigt alternativ för Adapteos aktieägare än att fortsätta affärsverksamheten som ett självständigt noterat bolag och mer fördelaktigt än andra tillgängliga strategiska alternativ. Vidare har bolagets största aktieägare EQT Public Value Investments, som innehar 17,58 procent av aktierna, och Fjärde AP-fonden, som innehar 4,36 procent av aktierna, ställt sig positiva till budet.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Di rekommenderar köp i Axfood

Enligt tidningen ska investerare dock inte förvänta sig någon kraftig uppgång från dagens kursnivå på 225 kronor på ett års sikt. Men om aktiemarknaden i övrigt lugnar ned sig bedömer Dagens industri att Axfood kan bli både en ”absolut och relativ kursvinnare”. Enligt tidningen bedöms aktien kunna nå 260 kronor under det kommande året..

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Nya SPAC-bolaget ska köpa grönt

Det svenska förvärvsbolaget Aligro Planet Acquisition Company (APAC) offentliggjorde den 11 maj avsikten att ta in kapital och göra en notering på Stockholmsbörsen.  APAC offentliggör på måndagen ett prospekt för erbjudandet och första dag för handel väntas bli den 26 maj. Priset i erbjudandet har fastställts till 100 kronor per aktie och erbjudandet omfattar 10 miljoner A-aktier, vilket väntas tillföra bolaget en emissionslikvid på 1,0 miljarder kronor.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Bitcoin rasar efter Musk-tweet

I ett utbyte på Twitter på söndagen antydde Elon Musk att elbilstillverkaren antingen har sålt, eller kommer att sälja, sina innehav i valutan. Det är i så fall Teslagrundaren bidrar till att sänka värdet på bitcoin, snarare än att trissa upp det. En planerad försäljning kommer endast ett fåtal dagar efter att Elon Musk uppgett att bolaget snarare kommer att behålla sina bitcoin snarare än att sälja.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.