Nyan > Svenskfinland

Thursday, 06 May, 18:03

Nyan - 15 apr 21 kl. 09:10

Debatt om ”kan” och ”bör” i lagtingetSocial- och miljöutskottets betänkande gällande skydd av sjöfågelstammen röstades igenom med 19 mot röster 7 i lagtinget i går. Simon Påvals (Lib) ville få in en tidigare dialog med EU och Obundnas Stellan Egeland gjorde ett utspel om skyddsjakt på örn. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Påvals, EU, Obundnas Stellan Egeland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debattom kan och , böri , lagtinget
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Ingen Alandia Cup i juni

FOTBOLL. Det blir ingen Alandia Cup i juni i år. Det meddelande IFK Mariehamn under torsdagen.

Nyan - 7 timmar sedan

Årets Östersjöpristagare offentliga

Östersjöfondens pris 2021 meddelades på en digital presskonferens i morse klockan 10.00. Huvudpristagarna var BONUS-sekretariatets vd Kaisa Kononen och Andris Andrusaitis, som belönas för sitt banbrytande sätt att skapa och upprätthålla nätverk och kluster av Östersjöaktörer.

Nyan - 9 timmar sedan

Discgolfmästare tipsade ålänningar

DISCGOLF. Hur får man till en snygg skruv? Kan man kasta över trädtopparna istället för genom skogen och vad ska man tänka på för att få discen så långt som möjligt?

Nyan - 9 timmar sedan

Grillbrand släcktes av kökspersonal

En mindre brand uppstod i grillen i köket till restaurang Indigo i Mariehamn på torsdagsmorgonen. Larmet kom in till alarmcentralen klockan 8.08.

Nyan - 10 timmar sedan

Skogsbrandvarning upphör

Landskapsalarmcentralen har beslutet att upphäva skogsbrandsvarningen som rått på Åland sedan den 3 maj. Detta gäller från och med i dag, tisdag 6 maj, klockan 6.30, meddelar man i ett utskick.

Nyan - 12 timmar sedan

Stan delar ut evenemangsbidrag

Kultur- och fritidsnämnden i Mariehamns stad har beslutat att dela ut 35 450 euro i evenemangsbidrag för kulturevenemang 2021. Det sammanlagda beloppet av alla ansökningar uppgick till 74 520 euro.Samtidigt delar man ut 20 000 euro i aktivitetsbidrag, inklusive genusbonusar, baserat på förra årets besökarantal.

Nyan - Igår: 06:00

Miljonbelopp till energi i Kökar

Kökar får mer än en miljon från EU och landskapet för att bli fossilfritt.Man ska bland annat investera i värmelager, solceller och vindturbiner, smarta styrsystem och en laddstation för elbilar. .

Nyan - 22 timmar sedan

Tallink Silja kryssar till Visby och Ystad

Tallink Silja satsar i sommar på Ystad på Österlen som ett nytt mål för sina kryssningar med Silja Symphony från Stockholm. Kryssningarna går även via Visby och Mariehamn. – Vi lägger till bara en kort stund i Mariehamn, men man har liksom förra året möjlighet att kliva på, säger Erika Janson, kommunikationschef på Tallink Silja.

Nyan - 23 timmar sedan

Handikappförbundet söker medlemmar till ungdomsråd

Ungdomar med funktionsnedsättning som vill vara med och förbättra det åländska samhället. Det söker Ålands handikappförbund som vill starta ett ungdomsråd. Ungdomsrådets medlemmar får själva vara med och bestämma vad som behöver diskuteras och förbättras.

Nyan - Igår: 18:00

Sjöstuderande får stipendium

Åtta sjöfartsstuderande vid Högskolan på Åland och Sjöfartsgymnasiet har fått stipendium av Gustaf B. Thordéns stipendiestiftelse. – Stiftelsen befrämjar sjöfartsutbildningen i Finland och Sverige och förvaltar skeppsredare Gustaf B.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.