News55 > Nyheter

Monday, 29 November, 12:21

News55 - 26 okt 21 kl. 01:24

Australien sätter klimatmål till 2050Sent omsider ger Australiens premiärminister Scott Morrison löften om minskade utsläpp, men vill inför det kommande FN-klimatmötet i Glasgow inte ge vika för de mer ambitiösa planerna. – Australier vill ha en plan för nettonollutsläpp till år 2050 som i. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Australiens, Scott Morrison, FN, Glasgow

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Australien, sätter, klimatmåltill , 2050

Fler nyheter från News55

News55 - 15 minuter sedan

Kan möte i Wien rädda kärnenergiavtal med Iran?

Förhandlare samlas omigen på det anrika lyxhotellet Palais Coburg i Wien. Deras uppdrag? Att försöka rädda den globala kärnenergiuppgörelse som slöts med Iran 2015.

News55 - 3 timmar sedan

Oljekraften i stabsläge – elpriset rekorddyrt

Det oljeeldade Karlshamnsverket i Blekinge har satts i beredskapsläge. Orsaken är kylan och den ansträngda kapaciteten i elnätet. I kväll väntas nya elprisrekord.

News55 - 45 minuter sedan

Ingen utredning om brott mot Dawit Isaak

Beslutet om att inte inleda en förundersökning gällande brott mot mänskligheten med den fängslade svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak som målsägande står fast, meddelar Åklagarmyndigheten. Åklagarmyndigheten skriver i ett pressmeddelande att rik….

News55 - 1 timme sedan

Hasse och Tage-hyllning förlängs i vår

Den som missade Hasse och Tage-hyllningen "Om dessa väggar kunde cykla" på Lilla Cirkus i Stockholm får fler chanser nästa år. Showen återkommer med elva föreställningar med start 12 mars, enligt ett pressmeddelande. Hyllningen är en nummerrevy i två ak….

News55 - 5 timmar sedan

WHO varnar för “mycket hög” risk med omikron

Den nya omikronvarianten av coronaviruset kommer troligen att sprida sig internationellt och få allvarliga konsekvenser, varnar Världshälsoorganisationen (WHO). Flera länder stänger gränser och höjer beredskapen. "De övergripande globala risker som kan….

News55 - 1 timme sedan

13 omikronfall i portugisisk fotbollsklubb

Coronavarianten omikron har fått fäste i den portugisiska fotbollsklubben Belenenses. Totalt 13 spelare och ledare har testat positivt för den nya virusvarianten. En spelare i laget återvände nyligen från Sydafrika, där omikron först upptäcktes.

News55 - 1 timme sedan

Se upp i trafiken – ymnigt snöfall på ingång

Risk för halka, snömodd och dålig sikt – när ett snöfall drar in från väster tidig tisdag morgon kan väglaget bli besvärligt, varnar SMHI. Ett ymnigt snöfall, som kan ge mellan fem och tio centimeter snö, väntas med start mycket tidig tisdag morgon på v….

News55 - 1 timme sedan

Glukoskontroll minskar risken för cancer

Cancerrisken minskar radikalt för sjuka i fetma och diabetes typ 2 som har normaliserat blodsocker. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet. Att varaktig viktminskning i sig tycks skydda mot cancer, är känt sedan tidigare.

News55 - 1 timme sedan

Här är artisterna som hyllar Nobelpristagarna

Operasångerskan Anne Sofie von Otter och den hyllade svensk-kanadensiska jazzvokalisten Kiralina Salandy är två av de artister som hyllar årets Nobelpristagare i Stockholms stadshus. Skådespelaren Lena Olin presenterar programmet på scenen under Nobelda….

News55 - 1 timme sedan

Åtal för grova sexuella övergrepp på barn

En 47-årig man åtalas för flera grova sexuella övergrepp mot en flicka som bara var fyra år vid det första misstänkta brottstillfället. Han åtalas också för våldtäkt av barn. Övergreppen ska enligt stämningsansökan ha pågått under flera års tid på olika….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.