SVT > Inrikes

Wednesday, 01 December, 16:45

SVT - 25 okt 21 kl. 22:33

Alex Ceesay: Gangsterrappen drog mig till kriminalitetAtt lyssna på gangsterrap som ung bidrog till att han började begå brott. Och det går inte att vara framgångsrik inom genren utan att i någon mån själv vara en del av den kriminella världen. Det menar rapparen Alex Ceesay – som själv levt både ett kriminellt liv och är känd för sina grova texter. – Det drog mig ditåt, säger han i SVT:s Aktuellt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
 ceesay,  alexceesay, SVT, Aktuellt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alex, Ceesay, Gangsterrappen, drogmig till , kriminalitet

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Stadsmissionen kritiskt: Saknas långsiktig plan mot hemlöshet

Det saknas kunskaper om hemlöshet i många kommuner – de flesta mäter inte hur många som är hemlösa och långsiktiga satsningar för att motverka problemet saknas. Det slår Sveriges Stadsmissioner fast i en ny rapport som släpps i dag..

SVT - 2 timmar sedan

Minskat förtroende för Magdalena Andersson

Förtroendet för Magdalena Andersson (S) har minskat sedan hon tillträdde som partiledare för Socialdemokraterna. Men hon är fortfarande den partiledare som har de högsta förtroendesiffrorna, visar en ny Novusundersökning..

SVT - 3 timmar sedan

Efter försöket: Tio skolor fortsätter med betyg i årskurs fyra

Från höstterminen är det möjligt att sätta betyg från årskurs 4. Skolverkets första rapport visar dock att det inte skett genomgripande förändringar i de skolor som fått prova att ge tidigare betyg.  – Inför att man fattar ett sånt beslut kan skolan ha nytta av försöksskolornas erfarenheter och det som vi ser i utvärderingen, kommenterar Daniela Lundin, undervisningsråd vid Skolverket..

SVT - 4 timmar sedan

Regeringen vill införa nytt tvångsmedel

Regeringen vill införa ett nytt tvångsmedel för att kunna säkra bevis. Det ska även bli lättare att söka igenom kriminellas mobiltelefoner..

SVT - 4 timmar sedan

SVT:s meteorolog: Förbered dig på att det kan bli elavbrott

Kraftigt snöfall, ostlig vind och risk för snödrev – så ser prognosen ut för stora delar av södra Sverige under onsdag och torsdag. – Det kan kan bli problem med bussar, tåg och flygtrafik, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg..

SVT - 6 timmar sedan

Strandhäll har haft nio skulder hos Kronofogden

Nya klimat- och miljöministern Annika Strandhäll (S) har haft nio skulder hos kronofogden sedan 2018, enligt TV4 Nyheterna..

SVT - 7 timmar sedan

Strandhäll: Besked om slutförvar kommer inom kort

Regeringens besked om slutförvar av kärnavfall kommer inom kort. Det säger Annika Strandhäll (S), ny klimat- och miljöminister. – Jag avser att komma tillbaka i absolut närtid med besked, säger Annika Strandhäll i SVT:s Morgonstudion..

SVT - 8 timmar sedan

Tåg och skolskjutsar ställs in inför nya ovädret

En rad trafikolyckor inträffade i samband med ovädret i Syd- och Västsverige i går. I dag har flera tåg och skolskjutsar ställts in när nya snöfall drar in. – Det kan lokalt komma upp till 30 centimeter snö, säger Anna Palmgren, reporter på SVT Halland som är på plats i Laholm..

SVT - 9 timmar sedan

Oväder med nya snöfall drar in i söder

Ett intensivt lågtryck drar i dag in i över Götaland och det riskerar bland annat att ställa till stora problem på vägarna under dagen. – Det kan komma ett par decimeter snö, säger SVT:s meteorolog Pererik Åberg..

SVT - 18 timmar sedan

Björn Olsen: Sverige bör inför testplikt

Testplikt, snarare än rekommendationer, bör gälla för personer som reser in i Sverige från utlandet. Det säger Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar, i Aktuellt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.