SVT > Utrikes

Thursday, 02 December, 22:37

SVT - 25 okt 21 kl. 19:48

Erdogan backar om utslängande av ambassadörerTurkiets president Recep Tayyip Erdogan backar om beslutet att förklara flera ambassadörer, däribland den svenska, som icke välkomna i Turkiet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Recep Tayyip Erdogan, Turkiet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Erdogan, backarom , utslängandeav , ambassadörer

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Norska smittskyddschefen: Första bevis på att omikron är mycket smittsamt

Över 50 fullvaccinerade personer misstänks ha smittats med omikron efter ett julbord i Oslo och coronarestriktionerna i landet har stramats åt. Att så många tycks ha fått genombrottsinfektioner oroar Frode Forland, smittskydsdirektör vid norska Folkhälsomyndigheten, FHI: – Det tycks vara ett första bevis på att detta är en mycket smittsam variant som kommit till landet..

SVT - 1 timme sedan

Tre techtrender att hålla koll på

Just nu pågår techmässan ”Slush” i Helsingfors med nästan 9 000 deltagare. Under två dagar samlas några av världens främsta inom ”startup” på mässan som beskrivs som världsledande. – Man kan beskriva mässan som ett slags Almedalen för techbranschen.

SVT - 3 timmar sedan

Österrikes förbundskansler avgår

Österrikes förbundskansler Alexander Schallenberg avgår. Schallenberg tillträdde så sent som i början av oktober när den dåvarande kanslern Sebastian Kurz avgick..

SVT - 5 timmar sedan

Omikronutbrott efter julbord – Norge skärper åtgärder

Omikron har nått Norge. Varianten har identifierats i ett utbrott efter ett julbord i Oslo där mellan 50 och 60 fullvaccinerade personer har bekräftats smittade. För att bromsa smittspridningen skärper den norska regeringen nu åtgärderna mot corona..

SVT - 5 timmar sedan

Lavrov: Ökad risk för militär konfrontation

USA:s utrikesminister Antony Blinken varnar Ryssland för ”allvarliga följder” om landet fortsätter att konfrontera Ukraina. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov varnar för ”mardrömsscenariot” militär konfrontation..

SVT - 7 timmar sedan

Österrikes förbundskansler lämnar politiken

Korruptionsanklagelser fick Sebastian Kurz att avgå som Österrikes förbundskansler tidigare i höstas. Nu har han beslutat att lämna politiken helt och hållet. – Min låga har försvagats, säger Kurz..

SVT - 18 timmar sedan

Så ska kornas utsläpp stoppas – med konstgjorda blixtar

Nu testas en ny norsk uppfinning som ska kunna minska utsläppen av metangas från kor. Det är fysik på hög nivå som är tänkt ska installeras i ladugårdarna..

SVT - 22 timmar sedan

USA påstår sig ha bevis för ryska anfallsplaner

USA:s utrikesminister säger sig ha ”bevis” på att Ryssland har planer på aggressiva insatser mot Ukraina. Utspelet gjordes under militäralliansen Natos utrikesministermöte i Riga i Lettland. På torsdag möts länderna i Stockholm..

SVT - 22 timmar sedan

Valeria kände vibrationer från bomb – oro längs Ukrainas gräns

Situationen mellan Ryssland och Ukraina är mer spänd än på länge. SVT:s korrespondent har besökt gränsen mellan länderna där lugnet varvas med bombexplosioner under besöket. – De kan inte försonas med tanken på ett fritt Ukraina, säger butiksägaren Viktor Alsjevkin om den ryska uppladdningen..

SVT - 22 timmar sedan

Danskar i snöstorm får övernatta på Ikea

På grund av en våldsam snöstorm, som lamslagit trafiken på danska Nordjylland, tvingas personal och kunder övernatta i Ikea-varuhuset i Ålborg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.