News55 > Nyheter

Tuesday, 30 November, 10:07

News55 - 24 okt 21 kl. 14:41

Tsitsi Dangarembga fick pris i FrankfurtFörfattaren Tsitsi Dangarembga har tagit emot det prestigefulla internationella priset Tyska bokhandelns fredspris. Det delas ut årligen i samband med Bokmässan i Frankfurt. Hon är den första svarta kvinnan som tilldelas priset, på motsvarande omkring 2. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Dangarembga, Frankfurt, Tsitsi Dangarembga, Tyska, Bokmässan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tsitsi, Dangarembgafick , prisi , Frankfurt

Fler nyheter från News55

News55 - 5 minuter sedan

Efterlyser expertgrupp för framtida pandemier

Sverige bör inrätta en expertgrupp som kan ge beslutsfattare råd vid stora smittoutbrott. Det anser Kungliga vetenskapsakademin (KVA) som tittat på spridningen av covid-19 och vilka lärdomar det finns att dra för framtida pandemier. Expertgruppen bör en….

News55 - 15 minuter sedan

“Cats” till Sverige nästa år

West End-uppsättningen av "Cats" kommer till Sverige nästa år. Musikalen spelas i Göteborg, Stockholm och Malmö med fyra föreställningar per stad. Den Londonbaserade ensemblen kompletteras med musikalveteranen Gunilla Backman i stjärnrollen som Grizabel….

News55 - 4 timmar sedan

Andersson: Det grova våldet är ett gift

Kampen mot brott och segregation, att driva på den gröna industriella revolutionen och "ta tillbaka kontrollen över välfärden" ska prioriteras, enligt statsminister Magdalena Andersson (S). – Det grova våldet är ett gift, säger hon i sin första regering….

News55 - 2 timmar sedan

Ny virusvariant – ny oro för SAS

Den ekonomiska förlusten minskade avsevärt för SAS det senaste kvartalet. Nya orosmoln har dock dykt upp i form av den nya virusvarianten omikron. Anko van der Werff kunde under tisdagen presentera sitt första bokslut som vd för SAS efter att ha klivit….

News55 - 15 minuter sedan

Reallöneutvecklingen har stannat av

Löneutvecklingen i år till och med september var 2,7 procent, enligt preliminär statistik från Medlingsinstitutet. När de definitiva siffrorna blir klara väntas de dock innebära en högre ökning, 2,9 procent. Men priserna stiger, och det innebär att real….

News55 - 4 timmar sedan

Andersson: “Kriminalpolitiken läggs om”

Regeringens politik under kommande år ska präglas av krafttag mot tre allvarliga samhällsproblem, säger statsminister Magdalena Andersson i sin första regeringsförklaring. Det är kamp mot brott och segregation, att driva på den gröna industriella revolu….

News55 - 45 minuter sedan

Tre miljarder till forskning om hållbarhet

Knut och Alice Wallenbergs stiftelse satsar drygt tre miljarder kronor på forskning om material och hållbarhet. Bland annat ska forskningspengarna gå till att utforska bättre teknologi för framtida energisystem och bekämpningar av föroreningar, samt för….

News55 - 3 timmar sedan

Volvo Cars: Risk för produktionsstörningar

Aktien i biltillverkaren Volvo Cars faller efter en delårsrapport. Bolaget ser en bättre tillgång till komponenter under fjärde kvartalet. Men bristen på halvledare kvarstår och skapar en fortsatt risk för framtida produktionsstörningar.

News55 - 4 timmar sedan

Magdalena Andersson: Ni kommer bli överraskade

Sverige får en ny regering med Magdalena Andersson (S) som statsminister. Vilka ministrar som ska ingå i den får vi svar på klockan 9.30, då hon avger sin regeringsförklaring i riksdagen.

News55 - 2 timmar sedan

Stockholmsbörsen backar i börsöppningen

Stockholmsbörsen backar, strax efter börsöppningen lyser det ilsket rött på i stort sett hela storbolagslistan. OMXSP-indexet ligger minus 1,2 procent. Bland de bolag som tappar mest finns Volvo, minus 2,1 procent, Nordea, minus 1,8 procent och Kinnevik….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.