SvD > Nyheter

Sunday, 28 November, 07:35

SvD - 24 okt 21 kl. 14:15

Tamhästens historia skrivs omVår tids tamhästar härstammar inte alls från norra Kazakstan som man tidigare trott. Inte är deras ursprung 5 000 år gammalt heller.Ny forskning placerar dem flera tusen kilometer västerut. Och 1 000 år närmare i tiden..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Kazakstan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tamhästens, historia, skrivsom

Fler nyheter från SvD

SvD - 45 minuter sedan

Franskt möte om migrantbåtar – utan britterna

Europeiska ministrar träffas för att diskutera migrantfrågan vid Engelska kanalen – utan brittisk medverkan. Fransmännen, som håller i mötet, drog tillbaka inbjudan efter veckans bråk på toppnivå..

SvD - 15 minuter sedan

På en kolonilott lär man sig odla sin förnöjsamhet

Det verkar vara svårt för människan att upprätthålla en sund relation till naturen – mycket vill ha mer, och snart nog har vi förvandlat alla grisar till matindustrivaror och all urskog till virkesåkrar. I farten riskerar vi även att förlora respekten för varandra. .

SvD - 45 minuter sedan

Pandemieffekt: Färre dog av läkemedel i fjol

Antalet dödsfall till följd av läkemedels- och narkotikaförgiftning minskade under pandemiåret 2020 jämfört med året innan.Främst märktes att färre kvinnor begick självmord..

SvD - 1 timme sedan

Värsta spionbrottet sedan Stig Bergling?

Han kom till Sverige som barn och gjorde som vuxen karriär i de hemligaste delarna av Sveriges säkerhetstjänst. Nu misstänks 41-åringen och hans bror för det allvarligaste spionaget sedan Stig Bergling. Har Säpo missat sin egen medarbetares dubbelliv?.

SvD - 1 timme sedan

Det blir stenhårt om Bragdguldet i år

I fjol belönades Armand Duplantis för sina dubbla världsrekord i stavhopp. Vem, eller vilka, får Svenska Dagbladets bragdguld i år? Konkurrensen är stenhård efter ett fantastiskt svenskt idrottsår..

SvD - 1 timme sedan

Tyck till: Vem tycker du ska få Bragdguldet?

Den 7 december får vi veta vem som får SvD:s bragdguld 2021. Vem tycker du ska få Bragdguldet? Skriv din åsikt här..

SvD - 45 minuter sedan

”Gör misstaget att ställa mig på mammas våg”

På pappret är det tre decennier sedan Anna Ehn blev frisk från anorexi. Men vikthetsen och de destruktiva tankarna spökar fortfarande. Hon har inte velat att någon ska veta, men i en essä för SvD ger hon sina erfarenheter den tyngd de förtjänar.

SvD - 1 timme sedan

Leasa eller köpa elbil – här är fallgroparna

Inköpspriset avskräcker många från att skaffa elbil. Och privatleasing har seglat upp som ett rimligare alternativ för många.Men det gäller att se upp för fallgroparna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.