SR > Nyheter

Thursday, 02 December, 12:50

SR - 24 okt 21 kl. 13:17

Så ska Moderaterna locka över S-väljare – igenI helgen har Moderaterna samlats till stämma inför valet i september nästa år. Och partiledare Ulf Kristersson vädjade på lördagen till Socialdemokraternas väljare som är missnöjda med regeringens politik: “Låna ut din röst till mig”. Det är ett knep som tjänat Moderaterna förr, säger Ekots kommentator Fredrik Furtenbach..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Moderaterna, Ulf Kristersson, Socialdemokraternas, Ekots, Fredrik Furtenbach

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Så ska Moderaterna, lockaöver , S-väljare, igen

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Bakslag för Ungern och Polen i EU-domstolen

De båda länderna har klagat i domstolen över EU:s rättstatsmekanism som gör att man kan hålla inne med EU-pengar om länder inte respekterar rättsstatens principer.Inför kommande dom säger nu generaladvokaten att ländernas talan bör ogillas - beslutet att villkora utbetalning av EU-medel var lagligt.Utlåtandet är inte bindande men oftast går domstolen på generaladvokatens linje..

SR - 30 minuter sedan

Linde öppnade OSSE-mötet: ”Mötet sker i en tid av kriser”

Sveriges utrikesminister Ann Linde öppnade det stora utrikesministermötet med säkerhetsorganisationen OSSE i förmiddags vid Arlanda.Över 50 länder deltar och Linde betonade vikten av gemensamma lösningar och tillit i en tid av konflikter och kriser.”Mötet sker i en tid av kriser vi inte sett i vår livstid tidigare”, sa Ann Linde till de över 50 deltagarländerna.

SR - 2 timmar sedan

Kurz lämnar alla politiska uppdrag

Österrikes tidigare förbundskansler, Sebastian Kurz, lämnar alla politiska uppdrag. Det rapporterar flera medier.Ny partiledare för konservativa ÖVP väntas bli inrikesminister Karl Nehammer.

SR - 2 timmar sedan

Furtenbach: Att C backar är den enda statistisk säkra förändringen

I dag presenterar SCB sin stora partisympatiundersökning, statistik som visar valresultatet om det vore riksdagsval idag.Liberalerna och Miljöpartiet kvar under spärren, enligt SCB:s stora partisympatiundersökning. Sedan i maj är förändringarna små.

SR - 2 timmar sedan

Liberalerna fortsatt under riksdagsspärren

Liberalerna ligger kvar långt under riksdagsspärren. Även Miljöpartiet dansar runt fyraprocentsstrecket, enligt Statistiska centralbyråns stora partisympatiundersökning.Sedan i maj är förändringarna små.

SR - 3 timmar sedan

Just nu: SCB presenterar partisympatiundersökning

I dag presenterar SCB sin stora partisympatiundersökning, statistik som visar valresultatet om det vore riksdagsval idag.I den senaste undersökningen som var i somras blev det ett historiskt bottennapp för Liberalerna som hamnade under riksdagsspärren på 2,5 procent, precis som Miljöpartiet på 3,8 procent.SCB:s stora partisympatiundersökning presenteras två gånger om året.

SR - 4 timmar sedan

Sverige kan få nya restriktioner

Socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell håller pressträff håller pressträff om åtgärder kopplade till pandemin.Vi kan relativt snart bli tvungna att införa nya restriktioner, säger socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff.Hon säger vidare: Vi står inför en oviss vinter.

SR - 4 timmar sedan

Pressträff om pandemiåtgärder

Socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell håller pressträff håller pressträff om åtgärder kopplade till pandemin..

SR - 5 timmar sedan

Rekordhöga smittotal i Ryssland – men få vill vaccinera sig

Under hösten har smittotalen och dödsfallen till följd av covid-19 slagit nya rekord i Ryssland, samtidigt som vaccinationsviljan är fortsatt låg.Andelen fullvaccinerade i landet närmar sig nu 40 procent av befolkningen.”Det har att göra med en låg tillit, till sjukvården och till staten”, säger Moskvabon Olga Osipova, till Ekot..

SR - 6 timmar sedan

Ekot på en minut

Det fortsätter vara stora störningar i trafiken i delar av Götaland nu under morgonen på grund av snö och blåst. SMHI:s orangea varning för snö och blåst i delar av södra Götaland gäller fram till förmiddagen.En ny kartfunktion ska hjälpa polisen att upptäcka områden som är på väg att utvecklas åt fel håll och riskerar att klassas som utsatta.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.