SVT > Inrikes

Sunday, 05 December, 18:57

SVT - 24 okt 21 kl. 10:48

Nära 40 000 skriver högskoleprovet i dagNära 40 000 personer är anmälda för att skriva högskoleprovet under söndagen. Provet genomförs på över 130 orter i Sverige, enligt Universitets- och högskolerådet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Universitets

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nära40 , 000skriver , högskoleproveti , dag

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Vintern håller i sig – fortsatt kyla i landet

Vintern håller i sig. Under de kommande dagarna väntas snö och minusgrader i nästan hela landet. – Det är fortsatt kallt, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg..

SVT - 1 timme sedan

Ekonomipristagaren tror på högre löner

På måndag ska EU:s medlemsländer försöka enas om en gemensam linje kring kommissionens förslag om minimilöner. En kompromiss väntas innehålla undantag för att få med sig skeptiska länder såsom Sverige och Danmark. I USA, som har lagstadgade minimilöner, har det alltid varit en kontroversiell fråga..

SVT - 2 timmar sedan

SVT på plats vid branden: ”Vattenkanoner stora som en flod”

I havet utanför Göteborg pågår ett intensivt arbete för att försöka släcka den brand som brutit ut på ett 177 meter långt bulkfartyg. Sedan lördagseftermiddagen har båtar från såväl Sverige som Danmark deltagit i insatsen, och när SVT kom till platsen på söndagen gick vattenkanonerna fortfarande på högvarv. – De jobbar fortsatt på.

SVT - 4 timmar sedan

Flera bedrägerier under första helgen med vaccinpass

I och med de nya vaccinationsintygen har polisen fått en ny typ av brottslighet att hantera under utekvällarna. Under den första helgen sedan systemet infördes har polisen fått hantera flera ärenden där festsugna försökt ta sig in på uteställen med andra personers intyg..

SVT - 9 timmar sedan

”Pappa sa att vi förlorade oskulden om vi hade tampong”

Sasha och Sara lyckades lämna en vardag under hedersförtryck, och lever i dag ett liv fritt från kontroll. Men vägen dit var lång. – Det kunde vara att jag hade använt tampong, han sa att man förlorade sin oskuld om man använde det.

SVT - 11 timmar sedan

Därför granskar SVT Nyheter skyddet av hedersutsatta flickor

Unga hedersutsatta flickor som blir slagna, som flyr sina familjer och som sviks också av det samhälle de vuxit upp i. Det är en verklighet i Sverige som SVT Nyheter nu granskar..

SVT - 11 timmar sedan

Så våldsamt är hedersförtrycket – SVT läser domarna

Dödshot, strypgrepp och piskningar. En majoritet av barnen som levt med hedersförtryck har utsatts för fysiskt våld i större omfattning, visar SVT:s granskning av hundratals domar från hela landet..

SVT - 12 timmar sedan

Högt tryck på tågen pressar upp biljettpriserna

Priserna för tågbiljetter kan variera kraftigt. För en av de mest trafikerade sträckorna, Stockholm-Malmö, kan det skilja närmare 1 300 kronor för en enkel resa. – De som inte kan ta tåget av ekonomiska skäl får se sig om efter andra färdmedel, säger transportforskaren Oskar Fröidh..

SVT - 12 timmar sedan

Fler än vart tionde barn som omhändertas är hedersvåldsutsatta

Hedersvåldsutsatta flickor tvingas börja om med en ny identitet – livrädda för att när som helst bli hittade av sina familjer. I flera månader har SVT följt flickorna för att granska hedersförtrycket och våldet i Sverige. Bland ungdomarna som omhändertas av socialtjänsten är 15 procent hedersutsatta, och våldet börjar ofta redan i förskoleåldern..

SVT - 14 timmar sedan

5 december: Nattens nyheterOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.