Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 01 December, 14:32

Världen Idag - 24 okt 21 kl. 10:00

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 årDet var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira judiskt bröllop. Det är 52 år sedan det senast hölls ett judiskt bröllop där..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bahrain

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första judiska, bröllopeti , Bahrainpå över 50 år

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 3 timmar sedan

Flicka hittade ett 2000-årigt silvermynt i Jerusalem

En elvaårig flicka gjorde ett arkeologiskt fynd i Jerusalem, när hon fann ett 2000-årigt silvermynt vid en utgrävning. Enligt experterna är detta ett mycket sällsynt fynd, som sannolikt är präglat i templet under det första århundradet..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Filadelfiakyrkans mötesplats räddar liv

Filadelfiakyrkan i Nyköping driver Mötesplatsen som hjälper ett ökande antal hemlösa, missbrukare och fattiga i staden. Det sociala arbetet är mycket uppskattat av dem som söker hjälp. – Mötesplatsen betyder allt för mig.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Talibaner, Kim och Nigeria värsta förföljarna av kristna

Talibanerna, Nordkoreas diktator Kim Jong-un och Nigeria har varit de tre värsta förföljarna av troende kristna under det snart gångna året. Det menar människorättsorganisationen ICC i sin rapport som presenterades under tisdagen..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Filadelfiakyrkans mötesplats räddar liv i Nyköping

Filadelfiakyrkan i Nyköping driver Mötesplatsen som hjälper ett ökande antal hemlösa, missbrukare och fattiga i staden. Det sociala arbetet är mycket uppskattat av dem som söker hjälp. – Mötesplatsen betyder allt för mig.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Rekordstort intresse för givandets egen dag

Givandet har fått en alldeles egen dag. I går var det ”Giving Tuesday”, en dag som växer för varje år och blivit något av en global folkrörelse för generositet..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Håller väckelsemöten i modern form – ser flera frälsta

Sedan slutet av sommaren har en modern form av väckelsemöten, under namnet ”After work”, satt ett stort avtryck i Filadelfiakyrkan i Nyköping. – Poängen är att man kommer hit efter jobbet. Det är den helige Ande som ska jobba i stället för dig, säger pastorn Sven Almkvist..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Rekordhögt elpris – oljekraften i stabsläge

Det oljeeldade Karlshamnsverket i Blekinge har satts i beredskapsläge. Orsaken är kylan och den ansträngda kapaciteten i elnätet. Elräkningen kan bli en tusenlapp dyrare än normalt..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Rättvisa – ett svårfångat politiskt begrepp

Ett av politikens viktigaste begrepp är ”rättvisa”. Men trots att det är så vanligt i debatten är det påfallande svårfångat. Olika idétraditioner har helt enkelt olika sätt att definiera vad rättvisa innebär – och därmed också hur det så åtråvärda tillståndet ska uppnås.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Chanukka-miraklet man måste arbeta för

“Det är ett chanukka-mirakel!” Denna korta mening hörs ganska ofta dessa dagar. Judarna firar tempelinvigningsfesten, chanukka, den här veckan, och grunden för hela denna högtid är miraklet med oljan till den sjuarmade ljusstaken, menoran, vid en händelse 164 f Kr.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Hur många människor vet och förstår varför vi firar jul?

År 2020 var ett speciellt år med pandemin. Inget riktigt julfirande, inte heller några julkonserter eller julmarknader, inga julbord och kanske inte så många julklappar. Man kunde märka hur olika jultraditioner upphörde.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.