Expressen > Opinion

Saturday, 04 December, 08:00

Expressen - 24 okt 21 kl. 06:45

Gör en riktig insats – köp ”Made in Sweden”I Kina är de genomsnittliga utsläppen per kilowattimme 555 gram. I Sverige är de bara 13 gram.En av de enskilt viktigaste klimatåtgärderna du som konsument kan göra här och nu är att leta efter stämpeln Made in Sweden, skriver Ebba Busch och Kjell-Arne Ottosson (KD)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Made, Sweden, Kina, Sverige, Ebba Busch, Kjell-Arne Ottosson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gören , riktig, insats, köp, Madein , Sweden

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Pensionspopulismen kommer stå oss dyrt

Andelen fattigpensionärer har minskat och trenden visar att pensionärerna får det allt bättre ställt. Vi efterfrågar politiker som inte bara bryr sig om potentiella röster inför kommande val – politiker som orkar stå emot pensionspopulismen och värnar om framtida generationer, skriver Centerpartiets ungdomsförbund..

Expressen - 14 timmar sedan

Palestiniernas folkrätt glöms bort i debatten

Det svenska kyrkomötet vill utöka sin granskning av folkrättens tillämpning i Israel/Palestina till brottsrubriceringen apartheid. Det är väntat att den israeliska politikens försvarare reagerar och formulerar invändningar mot det, men att, som Martin Blecher, undvika de folkrättsliga sakfrågorna i en sådan argumentation är orimligt, skriver Staffan Granér från Judar för israelisk palestinsk-fred..

Expressen - Igår: 05:45

Strandhälls slarvande säger något om politiken

Nyheterna kring Strandhälls privatekonomi illustrerar klyftan mellan vad politiker kräver av andra och sedan inte själva lever upp till. Det skadar förtroendet för politiken, skriver John Norell, förbundsordförande Fria moderata studentförbundet..

Expressen - I förrgår: 05:45

Håll minkfarmerna stängda – i all framtid

Den svenska regeringen måste göra allt den kan för att hjälpa landets pälsfarmare att lämna den oetiska och folkhälsohotande industrin.Följa efter andra länder och inför ett permanent förbud mot minkuppfödning, skriver Elisa Allen från djurrättsorganisationen PETA..

Expressen - I förrgår: 17:08

Orimligt att papperslösa får tillgång till välfärden

Att myndigheter via skattebetalarnas medel understödjer illegalt uppehälle i landet borde stämma till eftertanke.Det talar emot logik och rationalitet, men det finns även en moralisk aspekt, skriver Åsa Tallroth och Staffan Gunnarson (MED)..

Expressen - 01 dec 21 kl. 05:45

Stå upp för Taiwan – kryp inte för Kina

Sverige behöver fördjupa sitt diplomatiska samarbete med Taiwan. Den etablerade östasiatiska demokratin hotas alltmer av Kina och behöver allt stöd den kan få, skriver Joar Forssell, utrikespolitisk talesperson för Liberalerna..

Expressen - 30 nov 21 kl. 12:00

Har barnen ADHD eller ställer skolan orimliga krav?

Sveriges politiker har en sorglig syn på barn som samhällsmedborgare. Enligt svensk skolpolitik är man oanvändbar i samhället om man vid 15 års ålder inte kan rabbla det periodiska systemet eller har förmåga att skriva en novell, skriver specialpedagogen Sara Bundzik..

Expressen - 29 nov 21 kl. 15:59

Vindkraften driver oss mot systemkollaps

Vindkraft löser inget, oavsett om den är på land eller till havs – den förvärrar problemen med elnätet.Större delen av Europa var extremt nära total systemkollaps i september, skriver Jan Blomgren, professor i kärnfysik..

Expressen - 29 nov 21 kl. 05:45

Regeringen kan fylla arenor med arbetslösa

Digitalisering och AI i all ära, men det är fel fokus för en myndighet som inte ens klarar att svara i telefon när arbetssökande ringer. Arbetsförmedlingens ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag – men en sminkad gris är fortfarande en gris, skriver Günther Mårder. .

Expressen - 28 nov 21 kl. 07:16

Därför bör juridiskt kön avskaffas helt

Juridiskt kön bör avskaffas helt i Sverige. I de fall där det är nödvändigt att uppge kön ska detta helt baseras på personens självbestämmande och vara fritt från kränkande krav, skriver Gabriella Toftered och Alec Sintorn från Liberala ungdomsförbundet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.