SvD > Opinion

Saturday, 04 December, 07:53

SvD - 23 okt 21 kl. 20:15

”Byt regering och satsa stort på CCS-teknik”Svenska initiativ inom infångning och lagring av koldioxid kan få stort genomslag internationellt. Vi bör ersätta den nuvarande regeringens passivitet med en offensiv, skriver Nyamko Sabuni och Helena Gellerman, L..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
CCS, Nyamko Sabuni, Helena Gellerman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byt, regeringoch satsa , stort, CCS-teknik

Fler nyheter från SvD

SvD - Igår: 20:15

”Gör om systemet för vapen­hantering”

Vi behöver en nationell, systematisk kontroll av samtliga vapen i stället för dagens förlegade system. Det skulle bli säkrare för samhället och minska risken för manipulation, skriver jägare och jakthandlare..

SvD - Igår: 16:36

”Visitering är alltid en sorts övergrepp”

De som blir visiterade utsätts för förnedring och hamnar i en väldigt utsatt situation, och särskilt om visiteringen sker i kollektivtrafiken. Det skriver V-politiker i en replik. .

SvD - Igår: 14:00

”Svensson har grovt missförstått analysen”

Sten Svensson har antingen grovt missförstått min rapport eller helt enkelt läst den slarvigt. Visst studerar jag hur de faktiska Pisa-resultaten skiljer sig åt mellan elever i fristående och kommunala skolor, skriver Gabriel Heller Sahlgren i en replik..

SvD - I förrgår: 11:15

”Sten Svensson förleder läsarna”

Sten Svensson försöker sabotera en konstruktiv diskussion om svensk skola genom att förleda läsarna om forskningens metod och slutsatser. Det skriver Svenskt Näringslivs Magnus Wallerå i en replik..

SvD - 30 nov 21 kl. 14:15

”Bort med politisk klåfingrighet i kulturen”

Konst och kultur får inte påverkas negativt av kulturpolitiken. Nya kulturminister måste uppmärksamma de brister som kommit fram i rapporten från Kulturanalys, skriver Roland Utbult (KD). .

SvD - 29 nov 21 kl. 20:15

”Migrations­reglerna slår mot forskningen”

Återinför permanenta uppehålls­tillstånd efter fyra års forskar­utbildning i Sverige. Annars förlorar vi spets­kompetens och får svårt att rekrytera nya talanger, skriver flera debattörer..

SvD - 29 nov 21 kl. 14:15

”Svenskt Näringsliv illa ute i skoldebatten”

Det är uppseendeväckande att de fristående skolorna inte presterar bättre med sina extremt goda förutsättningar. Vad beror det på? Det är den frågan Svenskt Näringsliv borde ställa sig, skriver Sten Svensson..

SvD - 28 nov 21 kl. 20:15

”Ta bort pris­skillnader för läkemedel på recept”

Vissa läkemedel på recept kan kosta olika mycket hos olika apotek, utan att läkare och patient kan överblicka kostnaden när beslut fattas om behandling. Det är dags att avskaffa prisskillnaderna, skriver flera debattörer..

SvD - 26 nov 21 kl. 20:15

”Talmannen riskerar att spä på politiker­föraktet”

Talmannen drivs av en välgrundad önskan att skynda på regerings­bildningen. Men att hänga ut politiska partier för att de agerar parti­taktiskt är inte att bidra till den demokratiska folk­upplysningen, skriver Olof Petersson..

SvD - 25 nov 21 kl. 20:15

”Stort experiment att ge hormoner”

Det är nödvändigt att granska och ifråga­sätta behandlingar med hormon­läkemedel till barn med diagnosen köns­dysfori, skriver Jovanna Dahlgren, professor i barn­endo­krinologi. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.