Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 27 November, 19:19

Cornucopia - 23 okt 21 kl. 09:52

Miljöpartiet och Socialdemokraterna tar bort reseavdraget för bilpendlingIgår gick Miljöpartiets Åsa Lindhagen och Socialdemokraternas Anders Ygeman ut med att man avskaffar reseavdraget för att pendla till jobbet med bil. Dagens avdragsmöjlighet med 18:50 SEK per mil ska därmed försvinna och slår hårdast mot gles- och landsbygden där det inte finns rimlig kollektivtrafik.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Miljöpartiets Åsa Lindhagen, Socialdemokraternas Anders Ygeman, SEK, Värsttragik, Göteborg Åsa Lindhagen, Sävar, Umeå, Google Maps, Lindhagens, Ygemans Stockholm, Stockholm, Västerås, Nyköping, Socialdemokraternas, Miljöpartiet, MP, Nordstan, Göteborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljöpartietoch , Socialdemokraterna, tar, bort, reseavdragetför , bilpendling

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Black Friday: Covid/Omicron-paniken tog över börserna

Börserna fortsatte med en riktig Black Friday med prissänkningar över i stort sett hela linjen. Detta på grund av paniken över den nya Covid 19-mutationen Omicron från Sydafrika, som nu bekräftats i åtminstone Storbritannien men sannolikt redan är lös bredare än så.Dagschart OMXSPII Europa tilltog nedgångarna igen mot slutet och OMXS30 stängde på -4.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Timpenning för gratisladdare på Tesla Supercharger vid dagens elpriser: Över 900:- SEK i timmen

Vid de elpriser gäller nu får man som ägare av en äldre Tesla (Model S och X) med gratis Supercharging betalt över 900:- SEK per timme vid gratisladdning. Det ter sig därmed rätt självklart varför inte Tesla implementerat V2G - Vehicle to grid, så länge det finns kvar gratisladdande bilar.Gårdagens gratisladdning.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Fredagsmys: Så gör jag GIF-arna för bloggen

Dags för lite fredagsmys. Fick en fråga hur jag gör GIF-arna för bloggen. Svaret är helt enkelt att det är Live-foton tagna med iPhone och processade i Apples iCloud-app Photos på min Mac.

Cornucopia - Igår: 10:56

Coronapaniken tillbaka på börserna - men Sydafrika-varianten är nog redan här

De övervärderade börserna rasar världen runt och dagens berättelse är en ny Covid-mutation från Sydafrika. Antagligen är den mutationen redan här, rent av så har en av bloggläsarna tagit med sig den hit utifrån en bloggkommentar för sex dagar sedan.Elefanten är inte i rummetFarhågorna sägs vara att inga av vaccinen fungerar på den nya Sydafrika-mutationen, som dessutom går runt immunförsvaret och därmed sprids lättare och även får fler att bli sjuka.

Cornucopia - Igår: 07:54

Hårda ras i Asien på fredagsmorgonen - kronan försvagas ytterligare - guld upp

Fredagsmorgonen erbjuder hårda ras i de asiatiska tidszonerna, medan den svenska kronan fortsätter försvagas.Hårda rasStockholmsbörsen steg igår med OMXSPI på +0.60%, medan storbolagen på OMXS30 var oförändrade på -0.

Cornucopia - Igår: 08:04

Ygemanvintern: Rekordpriser på elen - nu också i norra Sverige

Nu under morgonen har vi alla glädjen över att se höga siffror på elpriset. Just nu kostar elen inte bara 282 öre oskattat, onätat och omomsat i SE3 och SE4, dvs söder om Dalälven, utan priset är hela 131 öre per kWh i SE1 och SE2. De höga elpriserna har alltså även nått det så kallade Norrland, som inte längre bara har 1/10 - 1/30 av södra Sveriges priser.

Cornucopia - Igår: 20:19

FoHM inför hemisolering - om någon i hushållet fått Covid-19 ska alla stanna hemma sju dagar - även vaccinerade

Lagom till julmånaden december införde Folkhälsomyndigheten igår obligatorisk hemisolering om någon i hushållet är sjuk i Covid-19, dvs testat positivt för sjukdomen efter att ha testat vid förkylningssymptom. Detta gäller även alla vaccinerade, men inte den som själv varit sjuk i Covid-19 de senaste sex månaderna. Det framgår ej om vuxna med jobb ska sjukskriva sig eller hur man ska ersättas ekonomiskt som egenföretagare vid hemisolering.

Cornucopia - I förrgår: 14:25

IT-företagare försöker rekrytera: "Jag SKA jobba hemifrån!"

Jag har kommunicerat med en IT-företagare som försöker rekrytera erfarna (dvs 3+ års erfarenhet) utvecklare till företagets IT-produkt och onlinetjänst. Av ett trettiotal svar så har endast en som svarat på annonsen sagt sig vilja jobba på kontoret, och många kan inte ens tänka sig att vara på kontoret en kortare period för att lära sig systemen och lära känna kollegorna. Tydligt är att tillvänjning vid distansarbete under pandemin styr kraftigt när man söker nytt jobb.

Cornucopia - I förrgår: 14:05

Endast för dig som fyllt 25 år!

Nummer 75406 i Systembolagets bestänningssortiment..

Cornucopia - I förrgår: 10:09

Glest med laddplatser på Norrmalm - bara 946 publika laddstolpar - noll bensinmackar

Efter gårdagens besök i Stockholm kan jag konstatera att det på Norrmalm och Vasastan i Stockholm var rätt glest mellan laddplatserna. Det finns bara 946 laddstolpar på Norrmalm, men för brännbilisterna finns det noll bensinstationer, så allt är väl relativt.
Hötorgsgaraget var tämligen fullt vid ankomsten runt 14-tiden, men jag hade kontrollerat tillgången till lediga laddplatser innan jag körde in.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.