Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 08 December, 19:10

Världen Idag - 23 okt 21 kl. 00:00

Känslan av att vara barn av två olika kulturerMats Egfors skildrar sin släkts märkliga missionshistoria på inte mindre än fyra kontinenter. Han gör det på ett levande sätt som många kan ta till sig, inte minst om man själv är missionärsbarn, skriver Rune Imberg i sin reflektion över boken Kallelsens barn..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Egfors, Rune Imberg, Kallelsens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Känslanav att vara , barnav , tvåolika , kulturer

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Statligt anställda vittnar om tystnadskultur

Många statligt anställda har avstått från att framför kritik eller slå larm om missförhållanden inom den myndighet de arbetar på av rädsla för repressalier. Det visar rapporten ”Tyst stat” som fackförbundet ST låtit göra bland 1 500 personer i statlig tjänst..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Mediers trovärdighet ifrågasätts efter avslöjande

Många amerikaner frågar sig ifall de kan lita på sin morgontidning efter avslöjandet om de falska anklagelserna mot Trump. Det säger SvD:s USA-korrespondent Malin Ekman. – Även många liberaler är väldigt skeptiska, känner sig vilseledda, säger hon i Medierna i P1..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Företagande, apologetik och islam i fokus på konferens

Är islam förenligt med det västerländska samhället? Det var en av frågorna som diskuterades under konferensen ”Uppdrag: Guds rike” som ägde rum i Stockholm i helgen. Andra ämnen som togs upp på eventet, som samlar kristna ledare till seminarier och nätverksmöten, var apologetik, teologi och företagande..

Världen Idag - 7 timmar sedan

Kostnadschock för svenska bönder

Kostnaderna för el, gödsel och diesel har stigit snabbt under hösten. Framtidstron har minskat kraftigt för de svenska lantbrukarna, visar ett färskt ”grönt näringslivsindex” från Lantbrukarnas riksförbund (LRF). – Det är en historisk nedgång det fjärde kvartalet, säger Anna Karin Hatt, vd för LRF..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Notan för Trafikverkets könskonst: 150 000 kronor

En stor muralmålning på Trafikverkets byggplank runt Västlänken i Göteborg har väckt debatt. Motivet visar ett kvinnligt könsorgan mellan ett par utsträckta ben, iklädda nätstrumpor. – Jag anser att det här är pornografisk konst, säger den tidigare riksdagspolitikern Annelie Enochson (KD) och är kritisk till att offentliga medel går till sådant..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Nya restriktioner för ovaccinerade i Italien

Livet har blivit obekvämare för ovaccinerade italienare. Nu är det stopp på restauranger inomhus, teatrar och museer för dem som inte kan uppvisa ett grönt ”superhälsopass”..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Aktivismen inom UD och kopplingen till marxismen

Att Utrikesdepartementet är starkt influerat av post-marxistiskt tankegods börjar bli alltmer känt bland allmänheten. Det som öppnade dörren för detta inflytande var Olof Palmes resa till Algeriet 1962 och mötet med den algeriska frihetskampen, skriver Johan Westerholm..

Världen Idag - 14 timmar sedan

”Det är Gud som äger mitt företag”

Anna Hansson arbetade i London under 17 år. Men medan hon jagade framgång upptäckte hon hur Gud jagade efter hennes hjärta. I dag driver hon eget företag för att nå människor med det kristna budskapet, samtidigt som hon önskar att hennes inredning får bli till en personlig hälsning från Gud själv..

Världen Idag - 19 timmar sedan

S-ledarens smekmånad kan snart ta slut

Helgens förtroendemätning från Expressen/Sifo om partiledarna visar på att nya S-ledaren Magdalena Andersson får betydligt bättre siffror än företrädaren Stefan Löfven. Som ohotad etta – och den ende partiledare med högre andel förtroende än misstroende – står Andersson stark. Däremot är det långt ifrån säkert att det förblir så efter att smekmånaden lagt sig och det svenska folket fått stifta mer bekantskap med nya statsministerns beryktade humör.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Det är en kristen plikt att stå upp för och värna livet!

Den tredje advent står vi upp för livet och firar Livets söndag. Vi vill visa vår tacksamhet och glädje inför livet och det okränkbara människovärde som vi alla fått, skriver 34 olika företrädare inom kristenheten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.