Nyhetspressen > Nöje

Thursday, 08 December, 23:59

Nyhetspressen - 22 okt 21 kl. 13:54

Låna för att låna ut

I samband med coronapandemin införde Riksbanken ett nytt utlåningsprogram. Programmet innebar att de lånade ut pengar till bankerna som sedan i sin tur lånade ut till företag. Detta gjordes för att stimulera ekonomin och hjälpa företag att hålla sig flytande. Att låna ut pengar som i sin tur lånas ut är inte ett helt ovanligt fenomen. 

Snabba lån

Av flera olika orsaker kan en person eller ett företag hamna i en situation där de snabbt behöver ett lån. Det kan vara för att göra en företagssatsning eller för att hantera något oväntat. Att gå via traditionella banker tar ofta lång tid och kan komma med hinder. För den som behöver lösa sin situation snabbt kan det bli ett problem.

Det finns ett antal utlånare som erbjuder snabblån utan uc. Alltså ett lån som godkänns utan en kreditupplysning. Något som minskar tiden det tar för lånet att godkännas. Det kan också bli en hjälp för någon som har dragit på sig betalningsanmärkningar. Har du fått en betalningsanmärkning kan den bli svår att bli av med. Även efter att din ekonomi har blivit bättre.

Vara långivare

Det finns också möjlighet för privatpersoner att låna ut pengar till företag. Antingen till företaget direkt eller som ett led i en utlåning. För att minimera riskerna med att bli långivare kan du ta hjälp av en tredje part. Då garanteras det att du får pengarna tillbaka. Som regel är det säkrare att låna ut till företag än till privatperson.

Ska du låna ut till en privatperson bör du enbart gå via en tredje part. Vilket är vanligtvis ett utlåningsföretag. Oavsett hur utlåningen ser ut ska alltid ett kontrakt skrivas. Kontraktet garanterar att alla parter är medvetna om villkoren. Det skyddar också vid tvister och en part får svårt att betala tillbaka lånet.

För ett institut som Riksbanken är det avsevärt mycket lättare att låna ut stora summor. Det är pengar som inte går direkt till företagen utan fördelas av privata banker. I Riksbankens fall kan de bara låna ut till en total summa av 500 miljoner kronor.

Bankerna som får lånen är ansvariga för att säkerheten på lånet garanteras. Få privatpersoner har möjlighet att låna ut så stora summor på egen hand. Det finns dock en chans att få bra avkastning på ett utlån. Saknar du en startsumma själv kan du ta ut ett mindre lån som du lånar ut i din tur.

Bilden delad av Nyhetspressen via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Riksbanken, Riksbankens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lånaför att , lånaut


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.