SR > Nyheter

Thursday, 02 December, 16:54

SR - 22 okt 21 kl. 11:25

Förberedde sprängningar i Stockholm – döms till 3,5 års fängelseI sin lägenhet i Botkyrka hade mannen kemikalier för att tillverka 40 kilo sprängämnen, ritningar för att tillverka vapen och listor med 150 politiker, journalister och offentliga personer som han inte gillade. Nu döms den 61-årige mannen av Södertörns tingsrätt till tre år och sex månaders fängelse för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. I mannens dator hittade polisen ett manifest där han skrivit att målet var att bli ”Världens främste terrorist genom tiderna”..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stockholm, Botkyrka, Södertörns, Världens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förberedde, sprängningari , Stockholm, dömstill , 3,5, års, fängelse

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

JO säger nej till skärpta straff för gängbrott

Justitieombudsmannen, JO, säger nej till förslagen från regeringens gängbrottsutredning - och riktar hård kritik mot de många straffskärpningar som har genomförts på det här området på kort tid.Den enskildes rättssäkerhet kan hotas, skriver JO i sitt remissvar.I augusti föreslog gängbrottsutredningen skärpta straff för en rad brott som är vanliga i krimi­nella nätverk, som narkotika­försälj­ning och grov utpress­ning..

SR - 1 timme sedan

Just nu: Pressträff med USA:s utrikesminister

USA:s utrikesminister Antony Blinken varnar Ryssland för ”allvarliga följder” om landet fortsätter att konfrontera Ukraina.Ukrainakonflikten står högt på dagordningen då säkerhetsorganisationen OSSE:s 57 medlemsstater samlas utanför Stockholm.Rysslands ökade militära aktivitet nära Ukrainas gräns de senaste veckorna har väckt oro och ilska såväl i Kiev som i kretsen av Natoländer..

SR - 1 timme sedan

P3 Guld-galan ställs in

Mot bakgrund av det förändrade coronaläget i samhället har Sveriges Radio beslutat att inte genomföra P3 Guld-galan i Radiohuset i Stockholm i januari. Galan skulle ha genomförts den 22 januari 2022 och blivit den tjugonde P3-guld galan att gå av stapeln. I nuläget planeras galan att genomföras vid en tidpunkt längre fram.

SR - 1 timme sedan

Studio Ett special: Skjutningar i Sverige

2021 är nästan slut, det dödliga våldet har varit en av de största frågorna under året (jämte pandemin och klimatet). Och det väntas bli en av de viktigaste valfrågorna.Trots att många gängledare är gripna och att polisen har kraftsamlat så ser antalet döda ut att bli i linje eller fler än 2020.

SR - 2 timmar sedan

Efter uttalande om Eneroth – jurister kritiserar Andersson

I tisdags uttalade sig statsminister Magdalena Andersson om den pågående förundersökningen mot infrastrukturminister Tomas Eneroth. För detta har hon anmälts till riksdagens konstitutionsutskott av SD. I dag får hon kritik av två professorer i juridik.

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Folkhälsomyndigheten håller pressträff

Folkhälsomyndigheten håller sin veckoliga pressträff för att redovisa läget i landet gällande pandemin. Medverkar gör Britta Björkholm, avdelningschef, Folkhälsomyndigheten, Mattias Fredricson, enhetschef, Socialstyrelsen och Svante Werger, särskild rådgivare, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

SR - 3 timmar sedan

Hans två barn skottskadades: ”De är fortfarande rädda”

Pappan till de två barnen som skottskadades i Flemingsberg utanför Stockholm i somras berättar i en intervju för Sveriges Radio om händelsen.”Barnen är fortfarande rädda och har mardrömmar efter händelsen”, säger pappan i intervjun.Tre personer sitter häktade, en misstänkt för vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott och två personer för misshandel i samband med bråket som uppstod på platsen.

SR - 4 timmar sedan

SCB: Både MP och L ute ur riksdagen om det vore val idag

SCB presenterade idag sin stora partisympatiundersökning, statistik som visar valresultatet om det vore riksdagsval idag. Både Liberalerna och Miljöpartiet ligger fortsatt under riksdagsspärren i undersökningen. Centerpartiet backar medan Liberalerna tangerar sitt bottenrekord på 2,5% i SCB:s partisympatiundersökning.

SR - 4 timmar sedan

Bakslag för Ungern och Polen i EU-domstolen

De båda länderna har klagat i domstolen över EU:s rättstatsmekanism som gör att man kan hålla inne med EU-pengar om länder inte respekterar rättsstatens principer.Inför kommande dom säger nu generaladvokaten att ländernas talan bör ogillas - beslutet att villkora utbetalning av EU-medel var lagligt.Utlåtandet är inte bindande men oftast går domstolen på generaladvokatens linje..

SR - 4 timmar sedan

Linde öppnade OSSE-mötet: ”Mötet sker i en tid av kriser”

Sveriges utrikesminister Ann Linde öppnade det stora utrikesministermötet med säkerhetsorganisationen OSSE i förmiddags vid Arlanda.Över 50 länder deltar och Linde betonade vikten av gemensamma lösningar och tillit i en tid av konflikter och kriser.”Mötet sker i en tid av kriser vi inte sett i vår livstid tidigare”, sa Ann Linde till de över 50 deltagarländerna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.