PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 02 December, 11:27

PrivataAffärer - 22 okt 21 kl. 11:18

Hernhag: Fyra tillväxtaktier på fem års siktCarl: Hej! Vilka är dina favorittillväxtaktier på fem till tio års sikt i dagsläget? mvh
Marcus: Hej! Fyra favoriter är Fortnox, Hexagon, Hexatronic och VEF.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fortnox, VEF, Marcus, Investor, Castellum, SBB, Evolution, Nilsson, Volvo Cars, Cars, IPO, Schibsted, Rocker, MikaelMarcus, OMXS30, Stillfront, KlasMarcus, Telia, Kina, AlibabaMarcus, Pricer, TomasMarcus, Flat Capital, Rättvik, Betssons, Pontus Lindvall, Pontus, USA, Lindvall, Betsson, Castelum, Axfood, KF, JNJ, ATT, ISK Swedish Mach, Oscar Propertys, OP, Preff, AT, Apple, ISK, VNV, Volvo CarsMarcus, Sobis, Kalle-KMarcus, Realty Income Corp, Castle International Corp, Realty Trust Inc, AbbvieMarcus, Embracer, Storytel, EQT, Fastigheter, Svolder, VNV Global, Stora Enso

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hernhag, Fyra, tillväxtaktier, fem, års, sikt

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Analyshusens favoritaktier just nu

Swedbanks placeringssajt Aktiellt publicerar varje månad en lista över de aktier som de stora analyshusen tycker är mest köpvärda. Listan baseras på information från Bloomberg som bearbetas av Swedbank. Varje bolag får ett rekommendationsvärde mellan 1 och 5 där fem innebär att samtliga analyshus rekommenderar köp.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är torsdagens köprekar

HSBC höjer riktkursen för Sandvik till 290 kr från 285 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det skriver Reuters.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Klara Bo rusar i premiären

I samband med noteringen tog bolaget in 750 miljoner kr och 5 000 nya aktieägare fick tilldelning av de 38 000 som anmält intresse. Teckningskursen var 35 kr per aktie vilket motsvarar en värdering på 4,5 miljarder kr. ”Intresset för erbjudandet har varit mycket stort från institutionella investerare i Sverige och utomlands samt från allmänheten i Sverige, och erbjudandet blev kraftigt övertecknat.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Trelleborg vill återköpa aktier

Styrelsen för Trelleborg avser kalla till extra bolagsstämma för att föreslå att den beslutar om att bemyndiga styrelsen att, fram till årsstämman i april 2022, fatta beslut om återköp av egna aktier. Bolagets ambition är att återköpa egna aktier om cirka 2-3 miljarder kronor per år. Det framgår av ett pressmeddelande inför bolagets kapitalmarknadsdag som hålls 13.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Equinor fortsätter att investera i fusionskraft

Deltagare i finansieringsrundan var det norska energibolaget Equinor, som tidigare gått in som delägare i Commonwealth Fusion Systems, vid sidan av ett flertal namnkunniga investerare som Microsoft-grundaren Bill Gates och finansmannen George Soros. Sedan tidigare finns också Google med på tåget. För Equinors räkning utgör tillskottet den största investeringen till dags dato, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Diös tog in 800 miljoner

Teckningskursen, som fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande, motsvarar en rabatt om cirka 6 procent, jämfört med aktiens stängningskurs på onsdagen. Emissionen tecknades av såväl nya som befintliga institutionella investerare, inklusive de tre största aktieägarna AB Persson Invest, Erik Paulsson & Bolag och Nordstjernan, enligt pressmeddelandet. Emissionslikviden avses användas för att ytterligare stärka bolagets finansiella ställning för fortsatt tillväxt genom värdeskapande investeringar i befintligt bestånd samt användas till att förvärva ytterligare fastigheter med rätt innehåll och läge med fokus inom kommersiella lokaler och bostadsfastigheter, uppger Diös.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Miljardvärdering för Devyser

Det framgår av prospektet som offentliggjordes på onsdagen i spåren av att Devyser för drygt en vecka sedan meddelat sin avsikt att notera sina aktier på handelsplattformen. Emissionen väntas tillföra bolaget 300 miljoner kronor, samtidigt som befintliga aktier om 43 miljoner kronor erbjuds. Berenberg och Fjärde AP-Fonden har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för totalt 120 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

SBAB: Boprisuppgången växlar ner

Den månadsvisa säsongsrensade prisuppgången är därmed något under långsiktiga trenden på 0,7 procent. Villapriserna steg med säsongsrensade 0,5 procent, även det lite under trend. Lägenhetspriserna steg 0,7 procent, också det något under trenden.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

T.Rowe Price: Sektorerna som ligger rätt i trenden

”Uppgången i oljepriset har gett bränsle åt de börsnoterade energibolagen men också lyft inflationen. Det finns fortsatt en viss uppsida i oljepriset under de kommande kvartalen men vår tro på en kommande björnmarknad på längre sikt är intakt”, skriver Kim. Det höga oljepriset har nu gjort att marknadsaktörer ser det som lönsamt att öka produktionen.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

AFV: Två IPO:s att teckna

I en analys pekar AFV på att det finns en del utestående frågetecken i Adtraction men att tidningen ändå lutar att aktien kan vara värd att teckna. Adtraction värderas till omkring 20 gånger rörelseresultatet på rullande tolv månader, vilket exempelvis kan jämföras med Tradedoublers 11 gånger. Skillnaden är stor men kan mycket väl vara motiverad givet att Tradedoubler inte växt alls senaste fem åren och verkar ha en del problem med legacy i sin plattform, skriver tidningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.