SR > Nyheter

Saturday, 04 December, 08:41

SR - 22 okt 21 kl. 10:48

Einár blev en av Sveriges största artisterEinár, född Nils Einar Grönberg debuterade som artist 2018 och blev snabbt en av Sveriges största. Einár hann under sin korta kariär göra samarbeten med artister som Stoor, Sebastian Stakset, Viktor Leksell, Dree Low, 1 Cuz och Hov1. Hans liv efter genombrottet präglades till stor del av den gangsterrapkultur han blev en stor del av, och många av hans texter har kritiserats för den vålds- och drogromantik de innehåller..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges, Nils Einar Grönberg, Stoor, Stakset, Leksell, Low, Cuz, Hov1

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Einárblev en av Sveriges största , artister

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Efter skolskjutningen: 15-åringens föräldrar gripna

I USA har polisen gripit föräldrarna till den 15-årige pojke som tidigare i veckan sköt ihjäl fyra elever på en skola i Michigan.Föräldrarna är åtalade för delaktighet i morden, då de dels låtit sonen fritt ha tillgång till mordvapnet.Enligt CNN ska föräldrarna ha gripits i Detroit efter att ha blivit efterlysta av polisen..

SR - 2 timmar sedan

Deportationerna från USA till Mexiko återupptas

I Mexiko befaras en ny migrationskris, när USA inom kort åter börjar deportera migranter som väntar på uppehållstillstånd.Deportationerna hade stoppats av Joe Biden men återupptas efter en dom i USA.Beslutet får kritik från bland annat FN:s flyktingorgan UNHCR..

SR - 4 timmar sedan

Vattenfall: Skapa acceptans för elektrifieringen

Idag kan kommuner lägga in veto mot nya vindkraftsparker. Även Försvarsmakten har stoppat flera vindkraftsparker. Statliga Vattenfall vill se förkortade tillståndsprövningar och att klimatet ska väga tyngre i prövningarna.

SR - 5 timmar sedan

Urladdade elbilar som blir stående i vinterkylan – ett nytt problem

Trafikverket och bilbärgare ser en ny typ av problem med elbilar som laddar ur i kylan och blir stående på vägarna.Det blev tydligt i veckans snöväder som orsakade kaos i trafiken i flera delar av landet.”Då märks bekymren med den nya tekniken.

SR - 9 timmar sedan

Terrorexperten: Högerextremismen utbredd i Finland

Fem män i Finland misstänks ha planerat terrordåd med högerextrema motiv.”Den högerextremistiska miljön i Finland är bred och diversifierad”, säger Mats Fridlund, docent vid Göteborgs universitet som forskat om terrorism.Enligt polisen har männen kopplingar till accelerationism, vilket enligt Mats Fridlund betyder att man vill påskynda samhällets förfall och i vissa fall starta ett raskrig..

SR - 11 timmar sedan

Färre nya jobb än väntat i USA – samtidigt sjunker arbetslösheten

I USA tillkom långt färre nya jobb än väntat under november. Bara 210 000 nya jobb, enligt Arbetsmarknadsdepartementet, trots höga förväntningar på en fortsatt stark utveckling efter positiva jobbsiffror i oktober.Bedömare hade förutspått runt en halv miljon nya jobb i november, mer än dubbelt så många som dagens siffror visar.

SR - 11 timmar sedan

Fem män häktade misstänkta för att ha planerat terrordåd

I Finland har fem män i 25 årsåldern häktats, misstänkta för att ha planerat terrordåd.Enligt polisen har männen kopplingar till högerextrema rörelser.”Det rör sig om ett exceptionellt ovanligt brottmål”, sa utredningsledaren Toni Sjöblom vid polisens pressträff tidigare ikväll..

SR - 12 timmar sedan

Sverige kan klara sig bäst i Norden när smittspridningen ökar igen

I Norge har mellan 3000 och 4000 nya fall av Corona bekräftats varje dag under de senaste veckorna, motsvarande siffra i Sverige är cirka 1 500.Det här kan bero på att Sverige drabbades så hårt under början av pandemin, och därför har en högre grundimmunitet i samhället, i kombination med en högre vaccinationsgrad än Norge.”Många av de som är inlagda är ju de som är yngre som har vägrat att ta emot vaccinet”, säger Frode Forland, smittskyddsdirektör vid norska Folkhälsoinstitutet..

SR - 12 timmar sedan

Föräldrar till 15-åring åtalas efter skolskjutning i Michigan

I USA har föräldrarna till en 15-årig pojke som sköt ihjäl fyra skolkamrater på en gymnasieskola i Michigan i veckan, nu åtalats för vållande till annans död.Pojkens pappa hade köpt vapnet och åklagaren i fallet, Karen McDonald säger att de som äger vapen har ett ansvar.15-åringen använde ett halvautomatiskt vapen som åklagaren hävdar att hans pappa köpte för en vecka och pojken ska ha fått den som en tidig julklapp..

SR - 13 timmar sedan

Belarus oppositionsledare: Politiska fångar behandlas värre än kriminella

Belarusiska oppositionspolitikern Svjatlana Tsichanouskaja har träffat politiker under OSSE-mötet i Stockholm.Hon är fortfarande optimistisk om att en förändring kan komma om omvärldens tryck på diktatorn fortsätter och att Belarus inte glöms bort.Hon blev presidentkandidat istället för sin man Serhei, som nu är fängslad – men hon har varken talat med honom eller träffat honom på mer än ett år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.