SR > Nyheter

Tuesday, 07 December, 05:12

SR - 22 okt 21 kl. 10:11

Nya uppgifter: Einár skulle vittna mot VårbynätverketRapparen Einár som sköts till döds i Hammarby Sjöstad i Stockholm natten mot fredagen skulle ha vittnat i Svea hovrätt mot Vårbynätverket i nästa vecka. Han var målsägande i målet efter att ha utsatts för ett rån och en kidnappning. I tingsrätten dök han aldrig upp. I hovrätten beslutades att Einár skulle hämtas av polis för att höras under rättegången..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vårbynätverket, Einár, Hammarby Sjöstad, Stockholm, Svea

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya uppgifter, Einárskulle , vittnamot , Vårbynätverket

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

EU-stöd försenas efter att regeringens budget föll

Sverige måste göra om sin ansökan om miljardstöd från EU:s coronafond, något som leder till att pengarna dröjer ytterligare.Orsaken är att den borgerliga oppositionen fått igenom ändringar av statsbudgeten och därmed stoppat flera klimatsatsningar som Sverige sökt pengar för.Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna, föreslår att regeringen istället ansöker om EU-finansiering för borgerliga förslag som elladdstolpar, nystartsjobb och vård och omsorg..

SR - 5 timmar sedan

Stenevi (MP) besviken på L efter nobben om sänkt bensinskatt

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi kritiserar nu Liberalerna för att partiet inte tänker stödja MP:s försök att stoppa bensinskattesänkningen på 50 öre.”Jag tycker att det är oroväckande och förfärligt att inte Liberalerna är beredda att stoppa en reform som skulle öka utsläppen från den svenska transportsektorn”, säger Stenevi.Liberalerna vill inte bryta ut skattesänkningen ur den klubbade budgeten.

SR - 7 timmar sedan

Nya ministern ser ut att göra hitlerhälsning på bild

På en bild som nättidningen Nyheter idag publicerat ser Sveriges nya Civilminister Ida Karkiainen (S) ut att göra en hitlerhälsning. Bilden ska ha tagits på en fest när Karkiainen var tonåring.Ekot har talat med Ida Karkiainen som kommenterar det hela så här:“Jag har inget minne av att jag ska ha gjort en sådan gest med syfte att sympatisera med nazismen.

SR - 7 timmar sedan

Ministrar röstade ja till minimilöner i EU – men blir inget tvång

EU:s arbetsmarknadsministrar röstade i dag igenom förslaget om minimilöner.Länder som inte har lagstadgade minimilöner, som Sverige, kommer inte behöva införa det, säger vår Brysselkorrespondent Andreas Liljeheden.”Grunden är att man vill skapa löner som går att leva på.

SR - 8 timmar sedan

Hotellföretag fick 450 avbokningar av julbord – på två dagar

Restaurangbranschen drabbas hårt när många julbord nu avbokas i oro för en ökad smittspridning.Ekman Hotels som ordnar julbord på tre anläggningar i Värmland såg en direkt effekt av regeringens presskonferens om nya allmänna råd i förra veckan.“Fortsätter det såhär kan 60 procent av våra julbordsbokningar försvinna”, säger koncernens vd Patrik Ekman..

SR - 10 timmar sedan

Elbråket med Norge trissar upp priserna – förlust för båda länderna

På måndagseftermiddagen slog elpriset i Sverige nytt rekord.Samtidigt har Svenska kraftnät hamnat i en konflikt med Norges motsvarighet, efter att länderna begränsat överföringskapaciteten till varandra vilket lett till att priset pressats upp ytterligare. “I dagsläget hade vi haft en större import av el från Norge om det hade funnits en tillgänglig överföringskapacitet, vilket hade hjälpt till att trycka ner priserna i Sverige”, säger Christian Holtz, elprisanalytiker på energikonsultbolaget Merlin & Metis..

SR - 11 timmar sedan

Kronprinsessan: På tiden att Sverige fick en kvinnlig statsminister

Kronprinsessan Victoria säger till Ekot att det var på tiden att Sverige fick sin första kvinnliga statsminister med tanke på att den allmänna rösträtten fyller 100 år i år.“Med tanke på att det är jubileumsår så känns det lite på tiden, faktiskt, måste jag säga. Det är en viktig symbol i det”, säger kronprinsessan.

SR - 11 timmar sedan

Försvaret överklagar Hällbydomen: Det var inte hotfullt hela tiden

Männen som redan avtjänar 18-åriga fängelsestraff för mord döms till ytterligare sju års fängelse av Eskilstuna Tingsrätt för människorov, grov utpressning och grovt hot mot tjänsteman efter gisslandramat på Hällbyansalten i somras. Försvaret kommer överklaga domen, då de yrkat på hälften så lång strafftid. De ifrågasätter bland annat resonemanget att det skulle varit en hotfull situation hela tiden och lyfter att det inte funnits någon risk för att de skulle kunna genomföra planen att rymma.

SR - 12 timmar sedan

L nobbar MP:s initiativ att stoppa sänkt bensinskatt

Striden om bensinskatten i riksdagen tar ny fart. Vänsterpartiet ger i dag besked om att man stöttar Miljöpartiets försök att stoppa skattesänkningen på drivmedel.Liberalerna håller med i sak, men tänker inte stötta initiativet.

SR - 12 timmar sedan

50/50 kvinnor och män när Olaf Scholz presenterade sin regering

Socialdemokraten Olaf Scholz har presenterat sin tilltänkta regering i dag, med 16 ministrar.Det blir den första helt jämställda tyska regeringen med åtta kvinnor och åtta män. En annan överraskning är hälsoministern, som är en välkänd pandemiexpert och läkare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.