PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 04 December, 09:26

PrivataAffärer - 22 okt 21 kl. 09:20

”Kunder skriker efter vår hållbara råvara”– Träråvara är det enda riktiga alternativet till olja och kol för att säkerställa energibehovet när världen ställer om till grönt. Samtidigt gör tuffare krav från EU, vad gäller avverkning av skog, att det blir svårare för skogsbruk i Europa att möta den efterfrågan på hållbara råvaror som fullständigt exploderat under senare år. Här fyller vi ett stort tomrum, säger Eternalis tillträdande vd Andreas Forssell. Snabbväxande eukalyptusträd Genom att fokusera på snabbväxande brasilianska eukalyptusträd, menar Andreas Forssell att Eternali har hittat ett alternativ för att kunna möta denna efterfrågan. – Eukalyptusträden växer upp på 5–7 år, vilket gör att vi får en helt annan skalbarhet jämfört med traditionell skogsavverkning.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
EU, Europa, Eternalis, Andreas Forssell, Genom, Eternali, ESG, Amazonas, Enligt Andreas Forssell, Under, Nasdaq First North Growth Market, Brasilien, Privata Affärer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kunder, skrikerefter vår , hållbara, råvara

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 minuter sedan

Börspanelen: Framtiden på börsen på kort och lång sikt

Lyssna på podden: Lyssna på podden i spelaren här ovanför eller på Acast. Börspanelen består av fem välkända börsnördar med den gemensamma nämnaren att de alla är författare till storsäljande aktieböcker, som du dessutom kan köpa genom Privata Affärer. De fem är: Marcus Hernhag, aktieskribent med mycket populärt chatforum i denna tidn

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

IKC berättar om strategin bakom årets starka avkastning

Under det händelserika börsåret 2021 är inflation, stigande råvarupriser och halvledarbrist några av de stora teman som genomsyrat världsekonomin. På avkastningsfronten har den svenska aktiemarknaden utvecklats starkt under året och bland vinnarna finns fastighetssektorn med IKC Fastighetsfond som toppar de svenska listorna. Med en avkastning på 78,04% för IKC Fastighetsfond respektive 69,74% för IKC Sverige Flexibel de senaste 12 månaderna per 2021-11-29, så är förvaltaren Niklas Hultqvist en av dem som presterat bäst med fastigheter och svenska bolag generellt under perioden.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Så inkluderar SPP Fonder sociala aspekter i hållbara investeringar

Hållbara investeringar ses ofta i ljuset av en diskussion om bolags påverkan på miljö och klimat, samt hur en effektiv bolagsstyrning och internkontroll ska minimera risker kopplade till mutor, korruption och snedvridna ersättningar till ledande befattningshavare. Den sociala aspekten har ofta fått stå tillbaka. Social påverkan centralt för hållbar utveckling Enligt Philip Ripman, som är ansvarig förvaltare för fonden SPP Global Solutions och som även är chef över Solutionsteamet som ligger bakom investeringsanalysen i fonden, är svårigheter att mäta social påverkan en förklaring till detta.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

AFV: En spelbar aktie

”För investerare som gillar tillväxtbolag och accepterar risknivån är Evolution spelbar. Rådet blir köp”, heter det.  .

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Här är veckans mest blankade aktier

Nyhetsbyrån Direkt publicerar varje fredag en lista över de 15 mest blankade aktierna på den svenska marknaden. Ny i listan denna vecka är Leo Vegas medan SAS lämnat listan. Listan baseras på de blankningspositioner över 0,2 procent av aktiekapitalet i respektive bolag som rapporteras in löpande till Finansinspektionen.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Investor: Fokus nu på att fortsätta utveckla Sobi

Agnafit fick in motsvarande drygt 87 procent som var villkorat en acceptgrad på mer än 90 procent. Investor, ägare till 35 procent av Sobi, accepterade budet. Bedömer du att ert förtroende som storägare är skadat i och med det inträffade?

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Trading Direkt: Inflationstoppen ligger bakom oss

  Den stigande inflationen i USA, som också blir avgörande för centralbanken Federal Reserves vägval och således den främsta påverkansfaktorn för finansmarknaderna, kan enligt Andreas Wallström förmodligen nå sin topp först i mars men i Sverige ser det alltså annorlunda ut. Tekniske analytikern Tobbe Rosén analyserade efter intervjun 14 tittarönskade aktier innan några av veckans mest uppmärksammade börshändelser avhandlades, bland annat i form av Evolution och Sobi. Bolag som nämns i sändningen: Evolution, Sobi, Synact Pharma.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Hernhag: Långsiktiga favoriter i tre framtidsbranscher

Linde: Hej! Tycker du att NextEra Energy Inc och Abbvie Inc är värda att köpa till sin långsiktiga portfölj? Och tror du det är försent att hoppa på Tomra?

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

CNBC: Fyra amerikanska aktier för bottenfiskare

De fyra aktierna har tagit ordentligt med stryk under pandemin, och befinner sig därför nu på köpläge-nivåer, men ”de blir inte kvar där särskilt länge till”, enligt Jim Crainer. Aktierna är Disney, Paypal, Mastercard och Wynn Resorts, och varje långsiktig investerare bör överväga att bottenfiska – att köpa dem på dessa låga nivåer. Disney har hållits nere av omikron-varianten, och av besvikna prenumeranter på Disney+.

PrivataAffärer - Igår: 09:20

Evolution inleder återköp av egna aktier

”Syftet med förvärv av egna aktier ska vara att anpassa och förbättra bolagets kapitalstruktur genom att minska kapitalet och därigenom skapa ytterligare värde för aktieägarna”, skriver Evolution.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.