Regeringen > Nyheter

Sunday, 05 December, 17:59

Regeringen - 22 okt 21 kl. 08:57

Regeringen sätter nya mål för universitet och högskolorRegeringen har fattat beslut om en mer ändamålsenlig styrning för att fler personer ska bli examinerade för yrken inom vård och skola. Nu sätts mål för universitet och högskolor för antalet examina inom vissa hälso- och sjukvårdsutbildningar och lärar- och förskollärarutbildningar. Vissa lärosäten får också mål för hur stor andel meriteringsanställda biträdande lektorer de ska ha..
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, sätternya mål för , universitetoch , högskolor

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 2 timmar sedan

Eva Nordmark håller seminarium om jämställdhet i samband med EPSCO

Inför måndagens ministerrådsmöte inom EPSCO arrangerar arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark ett frukostseminarium om jämställdhet. Under seminariet deltar ett flertal jämställdhetsministrar och kommissionär med ansvar för jämlikhet Helena Dalli, som tillsammans ska diskutera bland annat jämställdhetsintegrering..

Regeringen - I förrgår: 16:03

Civilminister Ida Karkiainen besöker Länsstyrelsen i Norrbotten

Måndagen den 6 december besöker civilminister Ida Karkiainen Luleå och Länsstyrelsen i Norrbottens län. Besöket är Ida Karkiainens första som statsråd och civilminister..

Regeringen - I förrgår: 15:33

Skatt och finansmarknad i fokus på EU-möte

När EU-ländernas finansministrar möts i Bryssel 7 december väntas de fatta beslut om skattefrågor. De ska också diskutera det pågående arbetet med bankunionen och nya förslag för att stärka kapitalmarknadsunionen samt det finansiella underrättelsearbetet. Även planeringsterminen diskuteras under mötet..

Regeringen - I förrgår: 12:49

Remiss SOU 2021:80 Reglering av privata sjukvårdsförsäkringar

Här kan du ta del av till vilka instanser som regeringen har remitterat SOU 2021:80, Reglering av privata sjukvårdsförsäkringar..

Regeringen - I förrgår: 10:44

Anna Ekström medverkar vid seminarium om Sverige och Unesco

I dag, fredag 3 december, anordnar Svenska Unescorådet ett seminarium i samband med att FN-organet Unesco fyller 75 år. Sverige gick med 1950 och är i dag en av organisations största givare. Anna Ekström kommer att delta i ett panelsamtal..

Regeringen - I förrgår: 10:15

Nio universitet och högskolor får fortsätta hyra ut bostäder till alla studentgrupper

Det behöver finnas goda möjligheter till rekrytering av studenter, särskilt från utlandet, och därför är det viktigt att lärosätena kan erbjuda en bostad. Nu förlängs möjligheten för nio lärosäten att hyra ut bostäder till alla grupper av studenter..

Regeringen - I förrgår: 07:00

Hans Dahlgren tar emot den belarusiska oppositionsledaren Svetlana Tichanovskaja

Fredagen den 3 december träffar EU-minister Hans Dahlgren den belarusiska oppositionsledaren Svetlana Tichanovskaja som är på besök i Stockholm..

Regeringen - 02 dec 21 kl. 10:22

Nya statssekreterare i Regeringskansliet

2 december 2021 Regeringen har i dag utsett fyra statssekreterare i Regeringskansliet. Flera statssekreterare har tidigare haft en anställning i Regeringskansliet..

Regeringen - 02 dec 21 kl. 17:13

Utredning föreslår ett utökat skydd mot diskriminering

Regeringskansliet har tagit emot slutbetänkandet från utredningen om vissa frågor i diskrimineringslagen. Utredaren Thomas Bull föreslår bland annat ett utökat skydd mot diskriminering som avser viss offentlig verksamhet samt att arbetstagares skydd mot diskriminering i form av trakasserier och sexuella trakasserier bör förstärkas..

Regeringen - 10 feb 15 kl. 10:55

Indien - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till och genom det indiska unionsterritoriet Jammu och Kashmir. Avrådan gäller tills vidare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.