SR > Kultur

Monday, 29 November, 07:03

SR - 22 okt 21 kl. 08:22

Fotografen Annika von Hausswolff är en mästare på osäkrade stämningarAlternativ sekretess heter fotografen Annika von Hausswolffs retrospektiva utställning på Moderna Museet i Stockholm. Annika von Hausswolff var med och förändrade svenskt fotografi på 1990-talet inspirerad av konstnärer som Jeff Wall och Cindy Sherman. På Moderna Museet visas verk från 1989 fram till idag, samt ett personligt urval verk som inspirerat henne och som finns i museets samling..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Annika, Hausswolff, Hausswolffs, Moderna Museet, Stockholm, Jeff Wall, Cindy Sherman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fotografen, Annika, von, Hausswolffär en , mästare, osäkrade, stämningar

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Han byggde trummande AI – spelar kaotisk jazz

Ingenjör Oscar Thörn har skapat en AI-genererad trummaskin. Det är hans examensarbetet som gått ut på att ta fram ett system som kunde styra en trummaskin i samspel med en jazzpianist.”Den hade ganska svårt med tempot och få till takten och väldigt snabbt låter det väldigt kaotiskt”, säger Oscar Thörn..

SR - 1 timme sedan

Recension: Maria H:s synapser av Hanna Krall

Den polska författaren Hanna Krall, född 1935, ägnar sig i sitt författarskap åt en minnets arkeologi. Hennes egen familj mördades av nazisterna under andra världskriget.Kulturnytts litteraturkritiker Katarina Wikars läser hennes sista bok ”Maria H:s synapser”.

SR - 14 timmar sedan

Helle Klein gör podd om näthat: ”Ett samhällsgift”

Sveriges museers generalsekreterare Jeanette Gustafsdotter och Dagens arbetes chefredaktör Helle Klein vill bekämpa näthat.Därför bestämde de sig för att göra podden ”Ord och mod”.”Näthatet påverkar demokratin i stort”, säger Helle Klein..

SR - Igår: 06:00

Mikael Wiehe: Detta blir den sista turnén

Mikael Wiehe, 75, släpper albumet ”Den siste mohikanen” – och ger sig ut på sin sista turné.För kulturredaktionens Lisa Wall berättar han om beslutet att sluta spela live.”Medan jag fortfarande kan stå på benen och kommer ihåg mina texter, och inte minst höra applåderna, så blir detta den sista turnén”, säger han..

SR - Igår: 16:00

Hon har skrivit den första barnboken på umesamiska

Nu kommer den första barnboken skriven på Umesamiska: ”Rädda mig!/Gájuoh muv” skriven av Sophia Rehnfjell.Idén kom när hon letade litteratur till sina egna barn och insåg att det saknades och nu är tre ytterligare böcker planerade.

SR - I förrgår: 06:00

Dags för Skandinaviens enda mimfestival

Till helgen drar GBG Mimefest i gång med grupper från Italien, Frankrike och Tjeckien uppträder.En konstform som Sverige behöver mer av, tycker festivalens konstnärliga ledare Hilda Rydman.”Det är något jag saknat i scenkonst-Sverige.

SR - I förrgår: 06:00

Nina Persson: Upptäckte låtar av Dolly Parton jag inte hört

I boken "Dolly Parton och kvinnorna som levde hennes låtar" berättar den amerikanska författaren och journalisten Sarah Smarsh om Dolly Partons enorma kulturella inflytande.För den svenska artisten Nina Persson, kända bland annat som sångare i The Cardigans, har Dolly Parton varit en stor inspiration.”Det väldigt allvarliga i många låtar har gått mig helt förbi”, säger Nina Persson..

SR - I förrgår: 23:35

Broadwaylegendaren Stephen Sondheim död

Kompositören Stephen Sondheim har avlidit, uppger hans advokat för New York Times. Sondheim ses som en av de viktigaste musikalkompositörerna och skrev bland annat texten till "West side story". Han har bland annat vunnit en Oscar, nio Tonys och åtta Grammys.

SR - I förrgår: 15:49

Branschen: Hen vill vi se som ny kulturminister

Spekulationerna är i gång om vem – förmodligen en socialdemokrat – som blir Amanda Linds (MP) efterträdare.Både Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare för Sveriges museer, och Magnus Aspegren, vd för riksteatern, har en klar favorit.”En djupt kunnig person”, säger Magnus Aspegren..

SR - I förrgår: 15:32

”För gammal” Nobelpristagare tar plats i franska akademin

2010 års Nobelpristagare i litteratur, den peruanske författaren Mario Vargas Llosa, har valts in i franska akademien – trots att han är egentligen är för gammal. Sedan mer än 10 år tillbaka måste man vara yngre än 75 år för att ansöka till akademien, något man nu valt att förbise när det kommer till den 85-årige Mario Vargas Llosa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.