SR > Nyheter

Sunday, 28 November, 06:42

SR - 22 okt 21 kl. 07:19

Kongressen: Steve Bannon ska stå till svars för kongresstrotsI USA har kongressen röstat igenom att Donald Trumps tidigare chefsstrateg, Steve Bannon, ska stå till svars för kongresstrots. Steve Bannon infann sig inte när han kallades till en utfrågning inför det utskott i representanthuset som utreder stormningen av kongressen den 6 januari. Fallet går nu vidare till justitiedepartementet som avgör om åtal ska väckas, det skulle i så fall kunna leda till upp till tolv månaders fängelse eller böter..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Bannon, USA, Donald Trumps

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kongressen, Steve, Bannonska , ståtill , svarsför , kongresstrots

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Talibanerna vädjar om hjälp – landet hotas av svält

Talibanregimen i Afghanistan bad omvärlden om hjälp när dess ledare mulla Mohammad Hassan Akhund för första gången uttalade sig offentligt igår, i ett TV-tal. Samtidigt lovade han att talibanerna inte kommer att blanda sig i andra länders inre angelägenheter. Den afghanska ekonomin befinner sig i fritt fall sedan talibanerna tog över makten i somras, och nu under vintern finns det risk för omfattande svält i landet..

SR - 1 timme sedan

E6 avstängd söder om Landskrona

En olycka med flera fordon har inträffat på E6 mellan Löddeköpinge och Landskrona vid tpl Lundåkra (24).Räddningstjänst kom till platsen vid kl 04:30.Vägen är avstängd i båda riktningar.

SR - 3 timmar sedan

Rv 55 avstängd söder om Katrineholm

En viltolycka har inträffat på riksväg 55 mellan Katrineholm och Strångsjö.Räddningstjänst kom till platsen vid kl 03:10.Vägen är avstängd i riktning mot Strångsjö.

SR - 3 timmar sedan

Mer svampsjukdomar i rapsen under milda och blöta höstar

Många rapsfält har drabbats av svampsjukdomar i år, som en följd av det förändrade klimatet.Den höstsådda rapsen odlas allt mer och är lönsam, men mot svampsjukdomar som torröta och svampmögel finns inget bekämpningsmedel."Angreppen blir värre om rapsen odlas för ofta på samma fält", berättar Lars Johansson på Jordbruksverket..

SR - 6 timmar sedan

Israel stänger gränsen för utländska resenärer

Israel har, som första land hittills, beslutat att stänga gränsen helt för utländska resenärer för att försöka stoppa spridningen av den nya virusvarianten omikron.Åtgärden ska vara tillfällig och börjar gälla natten mellan söndag och måndag.Israel har bekräftat ett fall av den nya virusvarianten och har sju misstänkta fall, rapporterar Reuters..

SR - 8 timmar sedan

Kina stänger av spårningssystem för fartyg

Kina har den senaste månaden stängt av landbaserade master som samlar in uppgifter om fartygs position och kurs i farvattnen utanför Kina, på grund av vad som uppges vara nationella säkerhetsskäl. Detta befaras av många kunna leda till att de redan hårt ansträngda internationella leveranskedjorna nu står inför av ytterligare problem och förseningar.Positioneringsdatan är viktig för att planera när stora fraktfartyg skall löpa in och ut ur hamnar för att lasta och lossa sina containrar..

SR - 8 timmar sedan

Flera fall av omikron-varianten upptäckta i Europa

Flera europeiska länder har nu upptäckt fall av den nya coronavirusvarianten omikron, som först upptäcktes i Sydafrika. Tyskland, Italien och Tjeckien har alla bekräftade fall och Nederländerna och Danmark har misstänkta fall.I Danmark meddelar Sundhedsstyrelsen att två personer ”med stor sannolikhet” smittats av varianten, men att ett definitivt besked väntas först senare..

SR - 11 timmar sedan

”Oseriöst och ofinansierat”– kritiken mot S och V:s pensionsuppgörelse

Två partier som sitter med i riksdagens pensionsgrupp riktar skarp kritik mot Socialdemokraterna och Vänsterpartiets pensionsuppgörelse.Martin Ådahl, Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson, kallar förslaget för oseriöst och oförankrat. Han menar samtidigt att det kringgår pensionsgruppens arbete.

SR - 12 timmar sedan

Danmark i juridiskt dilemma efter att ha dödat fyra misstänkta pirater

Efter att ett danskt militärfartyg dödade och tillfångatog misstänkta pirater i Guineabukten utanför Afrikas västkust i veckan har nu Danmark hamnat i en besvärlig juridisk situation.Danmarks militära närvaro i området motiveras av de många piratattackerna och den stora mängden danska fraktfartyg i regionen. Men eftersom attacken i veckan ägde rum på internationellt vatten saknas det tydliga regler för vad som nu gäller.

SR - 12 timmar sedan

Nu ska skolan bli SD:s nya profilfråga

"Vi är SD, de är de gamla partierna som styrt Sverige på fel kurs i decennier", sade Jimmie Åkesson i sitt tal när han omvalts. Han är inne på sitt 17:e år som partiledare."M har närmat sig oss och då måste vi försöka hitta gemensamma lösningar", sade han efter talet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.