SR > Nyheter

Sunday, 28 November, 07:13

SR - 22 okt 21 kl. 06:24

Läkarbristen hindrar utbildning av nya läkare12 av Sveriges 21 regioner har ont om vårdcentralsläkare, enligt uppgifter från Socialstyrelsen. Men trots att många vårdcentraler vill hjälpa till att utbilda nya så kan de göra det. Anledningen är bristen på fast anställd personal. "Det är en moment 22-situation", säger Dan Thorn är verksamhetschef vid sjukstugan i Malå i Västerbotten..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges, Socialstyrelsen, Dan Thorn, Malå, Västerbotten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkarbristen, hindrar, utbildningav nya , läkare

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

SKR: Behövs mer pengar till krisberedskap

De pengar kommunerna får från staten för krisberedskap räcker inte, menar Sveriges kommuner och regioner (SKR).I mindre kommuner räcker inte den statliga ersättning till en heltidstjänst för exempelvis en beredskapssamordnare.Justitiedepartementet svarar att anslaget har höjts och att staten bara ska bekosta en del av beredskapen..

SR - 45 minuter sedan

Talibanerna vädjar om hjälp – landet hotas av svält

Talibanregimen i Afghanistan bad omvärlden om hjälp när dess ledare mulla Mohammad Hassan Akhund för första gången uttalade sig offentligt igår, i ett TV-tal. Samtidigt lovade han att talibanerna inte kommer att blanda sig i andra länders inre angelägenheter. Den afghanska ekonomin befinner sig i fritt fall sedan talibanerna tog över makten i somras, och nu under vintern finns det risk för omfattande svält i landet..

SR - 2 timmar sedan

E6 avstängd söder om Landskrona

En olycka med flera fordon har inträffat på E6 mellan Löddeköpinge och Landskrona vid tpl Lundåkra (24).Räddningstjänst kom till platsen vid kl 04:30.Vägen är avstängd i båda riktningar.

SR - 3 timmar sedan

Rv 55 avstängd söder om Katrineholm

En viltolycka har inträffat på riksväg 55 mellan Katrineholm och Strångsjö.Räddningstjänst kom till platsen vid kl 03:10.Vägen är avstängd i riktning mot Strångsjö.

SR - 4 timmar sedan

Mer svampsjukdomar i rapsen under milda och blöta höstar

Många rapsfält har drabbats av svampsjukdomar i år, som en följd av det förändrade klimatet.Den höstsådda rapsen odlas allt mer och är lönsam, men mot svampsjukdomar som torröta och svampmögel finns inget bekämpningsmedel."Angreppen blir värre om rapsen odlas för ofta på samma fält", berättar Lars Johansson på Jordbruksverket..

SR - 7 timmar sedan

Israel stänger gränsen för utländska resenärer

Israel har, som första land hittills, beslutat att stänga gränsen helt för utländska resenärer för att försöka stoppa spridningen av den nya virusvarianten omikron.Åtgärden ska vara tillfällig och börjar gälla natten mellan söndag och måndag.Israel har bekräftat ett fall av den nya virusvarianten och har sju misstänkta fall, rapporterar Reuters..

SR - 8 timmar sedan

Kina stänger av spårningssystem för fartyg

Kina har den senaste månaden stängt av landbaserade master som samlar in uppgifter om fartygs position och kurs i farvattnen utanför Kina, på grund av vad som uppges vara nationella säkerhetsskäl. Detta befaras av många kunna leda till att de redan hårt ansträngda internationella leveranskedjorna nu står inför av ytterligare problem och förseningar.Positioneringsdatan är viktig för att planera när stora fraktfartyg skall löpa in och ut ur hamnar för att lasta och lossa sina containrar..

SR - 8 timmar sedan

Flera fall av omikron-varianten upptäckta i Europa

Flera europeiska länder har nu upptäckt fall av den nya coronavirusvarianten omikron, som först upptäcktes i Sydafrika. Tyskland, Italien och Tjeckien har alla bekräftade fall och Nederländerna och Danmark har misstänkta fall.I Danmark meddelar Sundhedsstyrelsen att två personer ”med stor sannolikhet” smittats av varianten, men att ett definitivt besked väntas först senare..

SR - 11 timmar sedan

”Oseriöst och ofinansierat”– kritiken mot S och V:s pensionsuppgörelse

Två partier som sitter med i riksdagens pensionsgrupp riktar skarp kritik mot Socialdemokraterna och Vänsterpartiets pensionsuppgörelse.Martin Ådahl, Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson, kallar förslaget för oseriöst och oförankrat. Han menar samtidigt att det kringgår pensionsgruppens arbete.

SR - 13 timmar sedan

Danmark i juridiskt dilemma efter att ha dödat fyra misstänkta pirater

Efter att ett danskt militärfartyg dödade och tillfångatog misstänkta pirater i Guineabukten utanför Afrikas västkust i veckan har nu Danmark hamnat i en besvärlig juridisk situation.Danmarks militära närvaro i området motiveras av de många piratattackerna och den stora mängden danska fraktfartyg i regionen. Men eftersom attacken i veckan ägde rum på internationellt vatten saknas det tydliga regler för vad som nu gäller.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.