SR > Nyheter

Wednesday, 08 December, 20:41

SR - 21 okt 21 kl. 21:13

Putins syrliga grattis: Muratov är i gott sällskapNär Rysslands president i dag för första gången gratulerade journalisten Dmitrij Muratov till Nobels fredspris konstaterade han att Muratov nu är i “gott sällskap”. “Även Michail Gorbatjov och Barack Obama har fått priset” – två personer som genom sina politiska gärningar inte tillhör Vladimir Putins favoriter. Det var för två veckor sedan som den norska Nobelkommittén meddelade att Dmitrij Muratov är en av två mottagare av årets fredspris – för hans modiga kamp för yttrandefriheten i Ryssland..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Rysslands, Dmitrij Muratov, Nobels, Muratov, Michail Gorbatjov, Barack Obama, Vladimir Putins, Nobelkommittén, Ryssland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Putins, syrliga, grattis, Muratovär i , gott, sällskap

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ny flyglinje från Trollhättan Vänersborg

Om tre månader planeras den första flygningen på två år från Trollhättan Vänersborgs flygplats till Bromma. Bolaget Västflyg ska 14 avgångar varje vecka säger VD:n Jenny Iodlovsky Norrby.Affärsplanen är helt inriktad på att i första hand tillgodose näringslivets krav på att komma till Bromma, enligt Jenny Iodlovsky Norrby..

SR - 1 timme sedan

Nya sanktioner ska stärka EU:s muskler

EU-kommissionen vill möta ekonomisk utpressning från andra länder med nya typer av sanktioner.”EU kommer inte tveka att slå tillbaka när vi hotas och vi kommer skaffa oss de verktyg vi behöver för att försvara våra intressen, säger den ansvariga kommissionären Valdis Dombrovskis.Förslaget är dock kontroversiellt då Kommissionen vill kunna besluta om snabba sanktioner mer på egen vilket skulle innebära att makt flyttas från EU-länderna till Bryssel..

SR - 1 timme sedan

Skärpta restriktioner i Danmark

Danmark inför nya skärpta restriktioner för att möta den ökande smittspridningen. Skolorna stänger en vecka tidigare än vanligt inför jullovet, redan den 15 december. Nattlivet stänger ner vid midnatt och det införs krav på munskydd på restauranger.

SR - 2 timmar sedan

Presskonferens: Nya restriktioner väntas

Nya restriktioner väntas införas i Danmark för att möta den ökande smittspridningen.Det väntas statsminister Mette Frederiksen (S) meddela på kvällens presskonferens.Det danska hälsomyndigheterna har tidigare flaggat för att de nuvarande åtgärderna inte är tillräckliga..

SR - 2 timmar sedan

Slutförvaret dröjer länge än - men positiva reaktioner på tidsplanen

Naturskyddsföreningen gillar att regeringen tar mer tid på sig för beslutet.Forskare är oense om hållfastheten i inkapslingen kring kärnavfallet.Svensk Kärnbränslehantering ser fram mot regeringsbeslut i januari, och menar att bolaget besvarat all kritik om tänkbara risker ..

SR - 3 timmar sedan

Ingen krogtillsyn i kommunerna

De nya allmänna råden till serveringsställen som började att gälla på onsdagen kommer inte att kontrolleras av kommunerna. Det framgår av en rundringning som Ekot har gjort.“Vi har inte fått något uppdrag i nuläget.

SR - 3 timmar sedan

Boris Johnson i blåsväder kring påstådd julfest

Det stormar kring den brittiska regeringen på grund av en påstådd julfest förra året på premiärministerns kontor när hårda covid-restriktioner gällde i London.Premiärminister Boris Johnson säger nu att det ska utredas om festen ägde rum och han ber om ursäkt för en video där hans personal ses skämta om en julfest.“Premiärministern måste förstå hur det här skadar allmänhetens förtroende och deras vilja att följa reglerna”, sade Labourledaren Keir Starmer..

SR - 4 timmar sedan

FN: Juntaledningen beordrar massaker mot folket i Myanmar

I Myanmar har juntans säkerhetsstyrkor dödat 11 personer vid något som kan beskrivas som en massaker. Enligt vittnen tillfångatogs bybor och låstes in i en hydda som sattes i brand av soldater.I en rapport pekar FN ut Myanmars juntaledare general Min Aung Hlaing att ha givit order om attacker mot landets befolkning.

SR - 4 timmar sedan

Domstolen godkände bevis efter infiltration - Åklagare: Viktigt för framtiden

11,5 års fängelse respektive 10,5 års fängelse för grova våldtäkter, sexuella övergrepp och grovt barnpornografibrott blir straffet mot de två männen.Domen i Eskilstuna tingsrätt är resultatet av en längre tids infiltration där polisen bland annat chattat med en av männen på dolda forum på Darknet där pedofiler möts.Åklagare Emelie Källfelt ser utgången av domen som viktig för framtiden: “Det visar att man med framgång kan använda sig av infiltrationsinsatser även vid sexualbrottsutredningar”.

SR - 4 timmar sedan

Coronarestriktioner begränsar Nobelfestligheter i Oslo

Pristagarna har anlänt till Oslo och 1000 gäster var bjudna till den festliga ceremonin på fredag då Nobels fredspris ska delas ut. Den ökade smittspridningen och nya coronarestriktioner i Norge tvingar arrangörerna att tänka om. Den festliga banketten ersätts av en mindre middag och bara 200 gäster får närvara på ceremonin i stadshuset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.