Nyan > Svenskfinland

Thursday, 02 December, 14:35

Nyan - 21 okt 21 kl. 15:30

Finsk Handel stöttar förenklade tullreglerFrån och med första juli måste man tulla in även tidningar som importeras till Åland över skattegränsen. Men ett nytt förslag i riket skulle göra detta enklare.Förslaget för nu stöd av Finsk Handel. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Handel, Åland, Finsk Handel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finsk, Handel, stöttar, förenklade, tullregler

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Ett nytt covidfall

Ett nytt covidfall rapporteras i dag torsdag. Tillhör tidigare känd smittkedja. 3 personer försätts i karantän, meddelar ÅHS-direktören Jeanette Pajunen.

Nyan - 1 timme sedan

Viking Line: Vi har ett år på oss

Viking Line har fått ett år på sig av den nya långivaren att själva skjuta till pengar om emissionen inte skulle nå sitt mål. ”50 miljoner är inte ett villkor för att erhålla leverans av Glory,” skriver Viking Lines vd Jan Hanses. .

Nyan - 3 timmar sedan

Tidernas och människornas förändring i fokus

Snart 90 år gammal fortsätter en av Ålands mest välmeriterade fotokonstnärer att fotografera oförtrutet. .

Nyan - 3 timmar sedan

Coronasmitta i stadsskola

En lärare vid Övernäs skola i Mariehamn har testats positiv för covid-19 och information har skickats ut till berörda vårdnadshavare idag, torsdag. Även en elev är satt i karantän. För säkerhets skull kommer även vissa elever att testas och får stanna hemma tills provsvar kommer.

Nyan - 4 timmar sedan

Landskapsregeringen vill inte ha begränsningar för restauranger

– I nuläget bedömer landskapsregeringen att det inte är nödvändigt att begränsa förplägnadsrörelsernas öppettider och serveringstider för alkoholdrycker. Det skriver landskapsregeringen i ett utlåtande till social- och hälsovårdsministeriet. I utlåtandet sägs att förvisso har Åland en något ökad smittspridning, men man menar att fallen tillhör kända smittkedjor och att ingen smitta har bekräftats inom förplägnadsrörelser.

Nyan - 4 timmar sedan

Alandia vill sälja även företagens olycksfall- och patientförsäkringsdel

Alandia har undertecknat en avsiktsförklaring med LokalTapiola om att sälja sitt lagstadgade olycksfalls- och patientförsäkringsbestånd jämte kundrelationer till LokalTapiola, det berättar bolaget i ett pressmeddelande idag, torsdag. ”Affären innebär inga förändringar för berörda kunders försäkringsskydd och kunderna behöver inte vidta åtgärder. För att affären ska kunna genomföras krävs godkännande av Finansinspektionen och båda parters bolagsstämmor.

Nyan - 5 timmar sedan

Kvinna dömd för misshandel

En kvinna har dömts för rattfylleri samt ett fall av misshandel och ett fall av lindrig misshandel. Alla brotten skedde samma dag. .

Nyan - 6 timmar sedan

Kristian Kojola får chefsjobb på posten

Kristian Kojola, bekant för många ålänningar som tidigare spelare i IFK Mariehamn, är ny affärsområdeschef för logistik på Åland Post, meddelar bolaget. Kojola är född 1986, har en Master of International Business Management från University College de Barcelona och kommer senast från ett jobb på Nordea. – När vi lediganslog tjänsten sökte vi i första hand efter en coachande ledare som kan vidareutveckla vår logistikverksamhet i den omvälvande situation som logistikvärlden befinner sig i, kommenterar vd Henrik Lundberg.

Nyan - 8 timmar sedan

Valve kommenterar inte kritik mot munskyddsbeslut

– ÅHS styrelse har inte mandat att besluta om restriktioner eller munskyddsrekommendationer. Så det är inte min sak att ha någon åsikt om det. Det säger styrelseordförande för ÅHS, tillika partiordförande för MSÅ, Wille Valve om den kritik som samarbetsgruppen framförde mot landskapsregeringen under måndagens presskonferens om coronaviruset.

Nyan - 17 timmar sedan

Statsministerns coronatest negativtOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.