SVT > Ekonomi

Wednesday, 08 December, 19:17

SVT - 21 okt 21 kl. 06:26

Skatteupplägg kring aktiehandel har kostat Sverige miljarderSkatteuppläggen kring aktieutdelning, så kallad cum-cum, kan kosta svenska staten närmare två miljarder kronor varje år. Det visar en uppskattning som regeringens utredare gjort. Utredningen som ligger på finansdepartementets bord innehåller flera förslag om att stoppa skattesvinnet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skatteuppläggkring , aktiehandelhar , kostat, Sverige, miljarder

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 18:58

Ur arkivet: Från gubbdominans mot jämställda styrelserum

Börsbolagens styrelserum var länge dominerade av män. I dag finns det fler kvinnor än någonsin i näringslivets toppskikt. Men det är fortfarande inte jämställt.

SVT - I förrgår: 18:57

”Företag inser inte potentialen med mångfald”

Flera företag i Sverige har börjat sätta upp mål för ökad mångfald – men frågan är inte helt okontroversiell. Bara i USA har begreppet ”diversity washing” blivit en trend, enligt ekonomiprofessorn Susan Harmeling. – Företag gör en massa uttalanden men vidtar inga meningsfulla åtgärder, säger hon till Ekonomibyrån..

SVT - 05 dec 21 kl. 06:25

Stämmer det: Har tåget blivit dyrare än flyget?

Smörgåsbord, midsommarfirande och att klaga på tågtrafiken. Få traditioner är så rotade i den svenska kulturen. Men många anser att tåget inte bara är inställt, försenat och långsamt.

SVT - 04 dec 21 kl. 12:16

Vattenfall vd: Sätt fart på vindkraftsbyggandet

Det kommer behövas en rejäl satsning på storskalig vindkraft för att klara elförsörjningen och klimatmålen, enligt Vattenfalls vd Anna Borg. Hon vill därför begränsa kommuners vetorätt och Försvarsmaktens inflytande i tillståndsprövningarna. – Det går inte att göra en sån här enormt fundamental omgörelse av ett helt samhälle utan att det märks.

SVT - 29 nov 21 kl. 18:31

Ur arkivet: Så ökar klyftorna mellan rika och fattiga

Tidigt 80-tal var en unik tid i svensk historia – så ekonomiskt jämlikt har Sverige aldrig varit, varken innan eller efter. Inkomstklyftorna hade minskat stadigt under 40 år men under 80-talet kom den trenden snabbt att ändras. Börsen gick varm och på kort tid etablerades ett nytt ideal.

SVT - 29 nov 21 kl. 18:28

Jan Emanuel: Det är klart att man kan köpa lycka för pengar

Från miljonprogram till lyxbilar i överflöd. Jan Emanuel Johansson har gjort sig känd som ”Sveriges rikaste sosse”. Men går det verkligen att köpa lycka för pengar?

SVT - 29 nov 21 kl. 18:29

”Pengar fuckar upp mänskliga relationer”

Svenskarna blir allt rikare. Men mer pengar kan göra oss mindre lyckliga om vi använder dem för att ersätta relationer med andra människor, menar ekonomiprofessorn Micael Dahlen. – Pengar fuckar på ren svenska upp mänskliga relationer, säger han i Ekonomibyrån..

SVT - 26 nov 21 kl. 10:33

Marknaden skakas av ny covid-oro

Den nya virusmutationen som upptäckts i Sydafrika sänder chockvågor över världens finansmarknader. På flertalet börser lyser siffrorna blodröda på fredagen..

SVT - 25 nov 21 kl. 09:32

Riksbanken lämnar räntebesked

Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad på 0 procent. Samtidigt väntas chefen Stefan Ingves tydliga signaler om att tidpunkten för att lätta på den ekonomiska gaspedalen kommer allt närmare..

SVT - 24 nov 21 kl. 23:31

Därför riskerar lönen att ätas upp av inflationen

Under torsdagen kommer Riksbanken med ett räntebesked. Prisökningarna i Sverige ligger nu långt över det vägledande löneavtalet på arbetsmarknaden och Riksbankens mål. Men Sveriges största fackförbund Unionen menar att det är tillfälligt och tänker inte kräva någon lönekompensation..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.