Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 04 December, 08:40

Cornucopia - 20 okt 21 kl. 20:40

Elbilar innebär nya spännande felIdag spenderade jag min tid i Teslas lounge med ett faktiskt fel på bilen efter 12 500 mil. Elbilar innebär nya spännande fel som man inte får på fossilbilar.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Teslas, Felet, Teslas Service Center, SEK, Tesla, Stockholm, Umeå, Model, Jönköping, malm-ume, VW

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elbilar, innebärnya , spännande, fel

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 19 timmar sedan

Fredagsmys: God Jul! - Lars Wilderäng läser Tio små tomtenissar

Dags för lite fredagsmys. Denna gång blir det en liten julhälsning till mina läsare och följare. Nedan läser jag Tio små tomtenissar, inspelat för Norstedts julmingel som jag inte kunde närvara på på grund av snöovädret.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Trafikverket stoppar alla nya investeringar i Skåne, Halland, Kronoberg och Västra Götaland - Stockholmsprojekten har fördyrats och får pengarna istället

Helsingborgs Dagblad avslöjar att Trafikverket har stoppat alla nyinvesteringar i vägar och järnvägar i Skåne, Halland, Kronoberg och Västra Götaland. Anledningen är att Stockholms infratrukturprojekt som Förbifart Stockholm, tunnelbanan och järnvägen Tomteboda - Kallhäll har blivit dyrare. Pengarna prioriteras därmed till huvudstaden.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Gästinlägg: Hur påverkar ärenden hos kronofogden säkerhetsklassning i det privata näringslivet?

Nedanstående är ett gästinlägg skrivet av en säkerhetsskyddschef på ett privat företag, relaterat till brister i olika ministrars vandel och hur detta skulle påverkat en säkerhetsklassning i ett privat företag som jobbar mot svenskt totalförsvar, myndigheter eller andra känsliga uppdrag som kräver säkerhetsklassning. Det motiverar dock inte fysiska eller tekniska intrång i folks privata bostäder eller tomtmark av så kallade journalister.Skyddsobjektsskylt utanför Rosenbad, varifrån riket kan ledas politiskt vid krig eller höjd beredskapFörst och främst kan vi konstatera att våra ministrar inte får säkerhetsprövas enligt säkerhetsskyddslagen: "3 kap.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Hur är bostadens elförbrukning fördelad? - enkät

Våra årliga inköp av el när vi inte eldar tung med ved ligger på cirka 22 000 kWh, upp från 12 000 kWh innan vi skaffade elbil, spabad och värmepumpar, samt solceller. Nedan är en grov skattning av förbrukningen. Hur stor är din elförbrukning?

Cornucopia - Igår: 08:07

Börserna upp i Asien på fredagsmorgonen - räntegapet minskar i USA på uttalande från Federal Reserve

Börserna stiger i Asien under morgonen, efter positiv utveckling i USA men negativ i Sverige och Europa. Det amerikanska räntegapet minskar snabbt efter att Federal Reserve gjort ett uttalande, som enligt kremlologin kan tolkas som att man kommer höja räntorna.Amerikanska dalerStockholmsbörsen stängde på -1.

Cornucopia - Igår: 14:49

Pasta, potatis, Pååls: Livsmedelsverket om matbrist vid kris och krig - fokus på kalorier första tre månaderna - "överviktiga personer kommer att klara sig med mindre kalorier än vanligt"

Livsmedelsverket har nu publicerat sin utredning "Kost vid höjd beredskap". Den konstaterar att de första tre månaderna ligger fokus på kaloribehovet, som väntas öka vid höjd beredskap (krig eller krigsnära situation), då de flesta klarar sig på näringsreserver. Överviktiga och välnärda kan klara sig på ett lägre energiintag under några veckor, medan näring och proteiner behöver prioriteras till gravida, ammande och småbarn.

Cornucopia - Igår: 12:47

Nytt månadsrekord för elpriserna i SE3 Göteborg - Stockholm under november

Vattenfalls månadspris på elen slog under november nytt rekord i elhandelsområde SE3 Göteborg - Stockholm, och var mycket nära att slå rekordpriserna från september i SE4 Malmö - Kalmar. Priserna i SE3 var 138% högre än normalt under månaden och hela 181% högre än snittet 2014 - 2020 i SE4.SE3 per månad 2021 hos Vattenfall, samt normalpriset 2014 - 2020 Data: Vattenfall Priserna är exklusive moms, exklusive elnät och exklusive energiskatt, men inklusive Vattenfalls elhandelspåslag och elcertifikatavgifter.

Cornucopia - Igår: 11:24

Investor och Wallenbergsfären redo att investera i ny svensk kärnkraft - om politiken ger långsiktighet

I en 30-minuters intervju uppgav Investors ordförande Jacob Wallenberg, att man är redo att investera i ny svensk kärnkraft, men det kräver långsiktiga avtal från politiskt håll, som saknas idag. Att näringslivet inte vill investera är fel - det är politiken som inte vill att näringslivet ska investera. I övrigt kostar elen från kärnkraft exakt samma som elen från vindkraft för slutkonsumenterna och köpande företag och att "vindkraft är billigare" är direkt felaktigt - priset sätts inte på produktionskostnaden, utan av utbud och efterfrågan när elen efterfrågas, dvs inte alltid när det blåser.

Cornucopia - Igår: 10:32

SCB PSU november 2021: MP och L utanför riksdagen - M, V, SD och S framåt sedan valet 2018 - vänsterregering stärks till 177 mandat

Nu på morgonen presenterade SCB sin stora Partisympatiundersökning (PSU) för november 2021. Det så kallade Miljöpartiet och de så kallade Liberalerna kommer inte in i riksdagen utifrån skattningen av väljarstödet och för Liberalerna är detta säkert även inom felmarginalen. M, V, SD och S går framåt sedan valet 2018.

Cornucopia - Igår: 09:29

Blivit en del snöskottning

Det blev en del snöskottning igår kväll och i morsen. Tittade nu på klockan och insåg att jag missat att skriva något morgoninlägg. Läget igår kvällLena hade jour på räddningstjänsten, så vi fick ut och skotta igår kväll för att säkerställa att spara några sekunder vid larm.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.