PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 30 November, 09:37

PrivataAffärer - 20 okt 21 kl. 15:00

SEB: Valutamarknadens aktörer underviktar svenska kronanNär det gäller drivkrafter för positionsförändringarna konstaterar SEB-ekonomerna att det är uppenbart att marknaden också har skiftat utsikterna för den svenska kronan i en mer negativ riktning, mycket beroende på att Federal Reserves policy väntas bli mycket negativ för kronan framöver. Marknadsaktörernas bedömning om kronans jämviktskurser har samtidigt justerats upp något jämfört med i föregående undersökning (i april), från 9,70 till 9,80 för EUR/SEK och från 8,00 till 8,25 för USD/SEK. ”Aktörerna tror på räntebanehöjning i november” Aktörerna räknar i genomsnitt endast med blygsamma växelkursförändringar för kronan den kommande dryga halvåret, enligt medianprognosen handlas EUR/SEK till 10,10 i december och därefter 10,00 i juni 2022. USD/SEK
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Federal Reserves, EURSEK, USDSEK, Aktrerna, Usdsek, Riksbankens, Riksbanken, ECB, Fortsatt

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Valutamarknadens, aktörer, underviktarsvenska , kronan

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Omvänd vinstvarning från Boozt

Det justerade rörelseresultatet förväntas fortsatt överstiga 5,5 procent innebärande ett högre justerat rörelseresultat i absoluta tal. Det framgår av ett pressmeddelande. ”Försäljningen i oktober och november har varit stark och Black Friday-veckan överträffade förra året.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Minskad förlust för SAS

SAS resultat före skatt under räkenskapsårets fjärde kvartal blev -945 miljoner kronor, att jämföra med förväntningar på -988 miljoner enligt en analytikersammanställning gjord av Infront. Det kan också jämföras med -3.252 miljoner samma kvartal i fjol.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Borättspriserna i Stockholm steg under november

”Boprisindikatorn steg återigen i november, men som förväntat, i något lugnare takt. Omsättningen faller nu snabbt och i november var den klart under fjolårsnivån. Blickar vi framåt är det inte bolåneräntorna utan snarare takten i bostadsbyggandet och de skenande elpriserna som kan komma att få negativa återverkningar på bostadsmarknaden”, säger Michael Grahn, chefekonom på Danske Bank i Sverige, i en kommentar.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Kraftig tillväxt för Synsam

Synsam hade en nettoomsättning på 1.176 miljoner kronor (972) under tredje kvartalet 2021. Organisk tillväxt uppgick till 21,0 procent (8,5).

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Bottenfiske i tillväxtfavoriter

Trots förra veckans börsras så tycks november ändå bli en positiv börsmånad. Men flera tillväxtfavoriter hade det motigt under november.  – Bolag som Evolution, Embracer och Sinch åkte på rejäla smällar på negativa bolagsnyheter.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Lägre vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar ett resultat efter skatt på 2,3 miljarder kronor för det tredje kvartalet 2021 (3,3). Resultatet per aktie uppgick till 43:10 kronor (54:30). Rörelseresultatet blev 3,3 miljarder kronor (4,6) och rörelsemarginalen var 5,5 procent (6,9).

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Andersson vald till statsminister – igen

Det formella tillträdet sker sedan vid en skifteskonselj på slottet. Riksdagen röstade redan förra onsdagen för att Magdalena Andersson skulle bli ny statsminister. Efter att oppositionens budgetalternativ senare på onsdagen vunnit meddelade Miljöpartiet att de lämnar regeringen och cirka 7 timmar efter att hon tillträtt bad Magdalena Andersson att få bli entledigad från sin post.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Chefekonomen: Boräntorna rör sig sidledes framöver

”För bolånekunder innebär minskade stimulanser högre räntor samtidigt som marknaden sprungit för fort, vilket bör hålla emot en uppgång något. Det talar för att ränteutvecklingen går sidledes en tid”, skriver hon. Mot bakgrund av den stigande inflationen lär flera centralbanker höja räntorna under 2022.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Drygt en tredjedel tänker lägga mindre på boendet

”Det återstår att se hur det påverkar bostadspriserna och bostadsmarknaden att hela 37 procent av visningsbesökarna säger att de vill spendera mindre på bostaden nu när annan konsumtion blir mer tillgänglig och vi inte behöver leva en lika stor del av våra liv avskilt i hemmet”, säger Johan Nordenfelt, informationschef vid Erik Olsson Fastighetsförmedling. Samtidigt som en dryg tredjedel av visningsbesökarna alltså tänker sig att lägga mindre på boendet har också ränteförväntningarna skruvats upp tydligt. Visningsbesökarna kalkylerar med en rörlig bolåneränta på 2,67 procent i november, upp från 2,38 procent i augusti.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Nya skatteregler för svenska pensionärer i Portugal och Grekland

Det hela beror på att skatteavtalen med Portugal och Grekland upphör att gälla vid årsskiftet efter ett beslut i riksdagen. Syftet med uppsägningen är att privata tjänstepensioner från Sverige hittills varit obeskattade eller lågbeskattade i Portugal och Grekland. Men nu kommer de som är bosatta i länderna och som tidigare haft obeskattad tjänstepension att få ett skatteavdrag som i de flesta fall är 25 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.