Världen Idag > Nyheter

Monday, 29 November, 06:46

Världen Idag - 19 okt 21 kl. 00:00

Karismatiska väckelsen under 1970- och 80-talen visar vägenEkumenik ska leda till ett klarare kristet budskap förmedlat av en mer enad kristenhet. Det är först då den blir ett svar på Jesu bön, skriver journalisten Ivar Lundgren i en replik till Per-Arne Imsens artikel om ekumenik..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Jesu, Ivar Lundgren, Per-Arne Imsens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Karismatiska, väckelsenunder , 1970och , 80-talenvisar , vägen

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 12 timmar sedan

Stipendium till Per-Erik Hallin

Artisten, pianisten och låtskrivaren Per-Erik Hallin har fått ta emot Lennart Magnusson-stipendiet för läsarsångernas bevarande. Ett stipendium som delas ut till någon som verkar i samma anda som de gamla läsarsångerna. I sin motivering lyfter juryn bland annat fram att Per-Erik Hallin vill “modernisera, utveckla och sprida den kristna sångskatten för kommande generationer.

Världen Idag - 16 timmar sedan

Hisnande åk på taket i Israels nya inomhusnöjespark

Israels nya inomhusnöjespark Magic Kass beskrivs som något alldeles extra. Den tre våningar höga byggnaden erbjuder äventyrslystna besökare såväl spännande föreställningar som hisnande åkattraktioner..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Kyrkan erkände övergrepp mot det samiska folket

– Vi ber om ursäkt för Svenska kyrkans övergrepp mot det samiska folket. Det sa ärkebiskop Antje Jackelén vid en gudstjänst i Uppsala domkyrka på onsdagen. Ursäkten gällde vad man i dag ser som historiska övergrepp mot det samiska folket där många också är medlemmar i kyrkan..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Motsättningar i vaccinfrågan i församlingar

Inställningen till vaccinet mot covid-19 varierar, även bland kristna, och ibland kan det leda till motsättningar. I en enkät som tidningen Dagen har gjort bland pastorer, svarade 21 procent att det finns motsättningar gällande vaccinet i deras församlingar..

Världen Idag - Igår: 18:00

Tomas Sjödins författarskap prisas igen

Författaren och pastorn Tomas Sjödin har tilldelats året Birger Norman-pris.   Priset vill uppmärksamma någon som verkar i journalisten Birger Normans anda och har delats ut sedan 2011. I motiveringen står det bland annat: ”Genomgående är Birger Norman, hans verk och tankar, teman för Tomas Sjödin.

Världen Idag - Igår: 18:00

Körer nystartar och bidrar till fyllda kyrkor i advent

Adventskonserter, gudstjänster och stora körverk. De som längtat efter att få samlas under kyrkans valv inför julen får snart sitt lystmäte efter förra årets hårda restriktioner. – Det ska bli helt fantastiskt att sjunga in första advent igen, det är en speciell helg för oss kyrkosångare, säger Kristina Söderström, som sjunger i Hjorthagens kammarkör i Engelbrekts församling i Stockholm..

Världen Idag - Igår: 14:00

Oklart vem som bär skulden för regeringskollapsen

Hade Magdalena Andersson (S) kännedom om att Miljöpartiet kunde lämna regeringen om M-SD-KD-budgeten gick igenom? Och förde hon i så fall talmannen bakom ljuset? Frågorna väcks efter att Miljöpartiet hävdat att de i förväg meddelat S-ledaren sin inställning.

Världen Idag - Igår: 10:00

Efterfrågar partikritik mot vaccinbevisen

Den politiska enigheten för införande av vaccinbevis vid större allmänna sammankomster är anmärkningsvärd. Det menar Catarina Kärkkäinen vid borgerlig idéutveckling på tankesmedjan Timbro. ”Fler partier, inte minst de borgerligt orienterade, borde ställa sig kritiska till planerna”, skriver hon på Svenska Dagbladet debatt..

Världen Idag - Igår: 09:00

Hotspot tar pulsen på svenska myndigheter

Saknar vi långvariga systembyggare på svenska myndigheter? Hur länge bör en statlig utredning pågå? Vem blir tillfrågad om att bli myndighetschef?

Världen Idag - Igår: 07:00

Marinas mormor såg folkmord 1915 med egna ögon

Sedan mitten av 80-talet är Göteborg hennes hem. Men hembygden i turkiska Tur Abdin har fortfarande en särskild plats i Marina Andersson-Enhils hjärta, trots att folkmordet 1915 kastat en lång skugga över familjen. – Mormor såg det med egna ögon, min mamma fick ta konsekvenserna av det och jag som hennes dotter har också fått lida i sviterna av det..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.