Världen Idag > Nyheter

Monday, 29 November, 07:30

Världen Idag - 19 okt 21 kl. 00:00

Gud vill resa upp moderfårI Bibelns texter används ofta bilder för att förtydliga budskapet. Dessa bilder var helt självklara i sin innebörd för dåtidens människor, men i dag kan en del av dessa behöva en viss förklaring för att man ska förstå innebörden och budskapet. I Jesaja 40:11 finner vi ett sådant ord. Där läser vi: ”Sakta för han moderfåren fram.” Ordet är både aktuellt och angeläget i vår tid.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bibelns, Jesaja, Guds, Gud

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gudvill , resaupp , moderfår

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 30 minuter sedan

Kristen alpin stjärna siktar på medalj i OS 2022

Skidstjärnorna börjar trampa igång sin säsong där mångas stora mål är vinter-OS i Peking. Aaron Lindström, alpin stjärna med kristen tro, är redan uttagen till sitt andra Paralympics. – Ambitionen är att försöka få en medalj, sade han till P4 Skaraborg i samband med att han tagits ut i den svenska truppen..

Världen Idag - 30 minuter sedan

JK bollar vidare anmälan mot Palmeserie

Justitiekanslern (JK) har beslutat att inte ta upp anmälan om förtal av avliden i Netflixserien ”Den osannolika mördaren”. Det rapporterar SVT Nyheter..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Stipendium till Per-Erik Hallin

Artisten, pianisten och låtskrivaren Per-Erik Hallin har fått ta emot Lennart Magnusson-stipendiet för läsarsångernas bevarande. Ett stipendium som delas ut till någon som verkar i samma anda som de gamla läsarsångerna. I sin motivering lyfter juryn bland annat fram att Per-Erik Hallin vill “modernisera, utveckla och sprida den kristna sångskatten för kommande generationer.

Världen Idag - 17 timmar sedan

Hisnande åk på taket i Israels nya inomhusnöjespark

Israels nya inomhusnöjespark Magic Kass beskrivs som något alldeles extra. Den tre våningar höga byggnaden erbjuder äventyrslystna besökare såväl spännande föreställningar som hisnande åkattraktioner..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Kyrkan erkände övergrepp mot det samiska folket

– Vi ber om ursäkt för Svenska kyrkans övergrepp mot det samiska folket. Det sa ärkebiskop Antje Jackelén vid en gudstjänst i Uppsala domkyrka på onsdagen. Ursäkten gällde vad man i dag ser som historiska övergrepp mot det samiska folket där många också är medlemmar i kyrkan..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Motsättningar i vaccinfrågan i församlingar

Inställningen till vaccinet mot covid-19 varierar, även bland kristna, och ibland kan det leda till motsättningar. I en enkät som tidningen Dagen har gjort bland pastorer, svarade 21 procent att det finns motsättningar gällande vaccinet i deras församlingar..

Världen Idag - Igår: 18:00

Tomas Sjödins författarskap prisas igen

Författaren och pastorn Tomas Sjödin har tilldelats året Birger Norman-pris.   Priset vill uppmärksamma någon som verkar i journalisten Birger Normans anda och har delats ut sedan 2011. I motiveringen står det bland annat: ”Genomgående är Birger Norman, hans verk och tankar, teman för Tomas Sjödin.

Världen Idag - Igår: 18:00

Körer nystartar och bidrar till fyllda kyrkor i advent

Adventskonserter, gudstjänster och stora körverk. De som längtat efter att få samlas under kyrkans valv inför julen får snart sitt lystmäte efter förra årets hårda restriktioner. – Det ska bli helt fantastiskt att sjunga in första advent igen, det är en speciell helg för oss kyrkosångare, säger Kristina Söderström, som sjunger i Hjorthagens kammarkör i Engelbrekts församling i Stockholm..

Världen Idag - Igår: 14:00

Oklart vem som bär skulden för regeringskollapsen

Hade Magdalena Andersson (S) kännedom om att Miljöpartiet kunde lämna regeringen om M-SD-KD-budgeten gick igenom? Och förde hon i så fall talmannen bakom ljuset? Frågorna väcks efter att Miljöpartiet hävdat att de i förväg meddelat S-ledaren sin inställning.

Världen Idag - Igår: 10:00

Efterfrågar partikritik mot vaccinbevisen

Den politiska enigheten för införande av vaccinbevis vid större allmänna sammankomster är anmärkningsvärd. Det menar Catarina Kärkkäinen vid borgerlig idéutveckling på tankesmedjan Timbro. ”Fler partier, inte minst de borgerligt orienterade, borde ställa sig kritiska till planerna”, skriver hon på Svenska Dagbladet debatt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.