PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 05 December, 11:55

PrivataAffärer - 18 okt 21 kl. 10:21

Nordea höjer Hexagon till köpNordea höjer rekommendationen efter att ha bytt analytiker och tagit del av information som nyligen delgavs vid kapitalmarknadsdagen. Analytikern anser att kapitalmarknadsdagen belyste flera områden som möjliggör accelererad organisk tillväxt och fortsatt bruttomarginalutvidgning. ”Vi tror att Hexagons kombination av hårdvara och programvara kommer att ge en konkurrensfördel, och företaget har en tydlig vision som omfattar både organisk tillväxt och förvärv”, skriver banken. Fortsatt stark efterfrågan spås leda till organisk tillväxt på 11 procent och en ”positiv blandning med stram kostnadskontroll” spås resultera i 23-procentig justerad ebit-tillväxt i tredje kvartalet jämfört med samma period i fjol, enligt ett morgonbrev från Nordea. Hexagons aktie handlade
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hexagon, Hexagons, Nordea

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, höjer, Hexagontill , köp

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 09:19

Börspanelen: Framtiden på börsen på kort och lång sikt

Lyssna på podden: Lyssna på podden i spelaren här ovanför eller på Acast. Börspanelen består av fem välkända börsnördar med den gemensamma nämnaren att de alla är författare till storsäljande aktieböcker, som du dessutom kan köpa genom Privata Affärer. De fem är: Marcus Hernhag, aktieskribent med mycket populärt chatforum i denna tidn

PrivataAffärer - Igår: 15:53

IKC berättar om strategin bakom årets starka avkastning

Under det händelserika börsåret 2021 är inflation, stigande råvarupriser och halvledarbrist några av de stora teman som genomsyrat världsekonomin. På avkastningsfronten har den svenska aktiemarknaden utvecklats starkt under året och bland vinnarna finns fastighetssektorn med IKC Fastighetsfond som toppar de svenska listorna. Med en avkastning på 78,04% för IKC Fastighetsfond respektive 69,74% för IKC Sverige Flexibel de senaste 12 månaderna per 2021-11-29, så är förvaltaren Niklas Hultqvist en av dem som presterat bäst med fastigheter och svenska bolag generellt under perioden.

PrivataAffärer - Igår: 15:57

Så inkluderar SPP Fonder sociala aspekter i hållbara investeringar

Hållbara investeringar ses ofta i ljuset av en diskussion om bolags påverkan på miljö och klimat, samt hur en effektiv bolagsstyrning och internkontroll ska minimera risker kopplade till mutor, korruption och snedvridna ersättningar till ledande befattningshavare. Den sociala aspekten har ofta fått stå tillbaka. Social påverkan centralt för hållbar utveckling Enligt Philip Ripman, som är ansvarig förvaltare för fonden SPP Global Solutions och som även är chef över Solutionsteamet som ligger bakom investeringsanalysen i fonden, är svårigheter att mäta social påverkan en förklaring till detta.

PrivataAffärer - Igår: 14:15

AFV: En spelbar aktie

”För investerare som gillar tillväxtbolag och accepterar risknivån är Evolution spelbar. Rådet blir köp”, heter det.  .

PrivataAffärer - Igår: 13:20

Här är veckans mest blankade aktier

Nyhetsbyrån Direkt publicerar varje fredag en lista över de 15 mest blankade aktierna på den svenska marknaden. Ny i listan denna vecka är Leo Vegas medan SAS lämnat listan. Listan baseras på de blankningspositioner över 0,2 procent av aktiekapitalet i respektive bolag som rapporteras in löpande till Finansinspektionen.

PrivataAffärer - Igår: 11:58

Investor: Fokus nu på att fortsätta utveckla Sobi

Agnafit fick in motsvarande drygt 87 procent som var villkorat en acceptgrad på mer än 90 procent. Investor, ägare till 35 procent av Sobi, accepterade budet. Bedömer du att ert förtroende som storägare är skadat i och med det inträffade?

PrivataAffärer - I förrgår: 11:53

Trading Direkt: Inflationstoppen ligger bakom oss

  Den stigande inflationen i USA, som också blir avgörande för centralbanken Federal Reserves vägval och således den främsta påverkansfaktorn för finansmarknaderna, kan enligt Andreas Wallström förmodligen nå sin topp först i mars men i Sverige ser det alltså annorlunda ut. Tekniske analytikern Tobbe Rosén analyserade efter intervjun 14 tittarönskade aktier innan några av veckans mest uppmärksammade börshändelser avhandlades, bland annat i form av Evolution och Sobi. Bolag som nämns i sändningen: Evolution, Sobi, Synact Pharma.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:21

Hernhag: Långsiktiga favoriter i tre framtidsbranscher

Linde: Hej! Tycker du att NextEra Energy Inc och Abbvie Inc är värda att köpa till sin långsiktiga portfölj? Och tror du det är försent att hoppa på Tomra?

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

CNBC: Fyra amerikanska aktier för bottenfiskare

De fyra aktierna har tagit ordentligt med stryk under pandemin, och befinner sig därför nu på köpläge-nivåer, men ”de blir inte kvar där särskilt länge till”, enligt Jim Crainer. Aktierna är Disney, Paypal, Mastercard och Wynn Resorts, och varje långsiktig investerare bör överväga att bottenfiska – att köpa dem på dessa låga nivåer. Disney har hållits nere av omikron-varianten, och av besvikna prenumeranter på Disney+.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:20

Evolution inleder återköp av egna aktier

”Syftet med förvärv av egna aktier ska vara att anpassa och förbättra bolagets kapitalstruktur genom att minska kapitalet och därigenom skapa ytterligare värde för aktieägarna”, skriver Evolution.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.