SvD > Kultur

Monday, 29 November, 12:20

SvD - 18 okt 21 kl. 10:15

Stockholm har aldrig varit svartareNiklas Natt och Dags ”Bellman noir”-trilogi, som med ”1795” får sitt avslut, är så långt från feelgood man kan komma. I centrum står ond bråd död, men även skickligt levandegjorda Stockholmsmiljöer under en epok som präglades av osäkerhet och vanstyre..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Natt, Dags Bellman, Stockholmsmiljöer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmhar , aldrigvarit , svartare

Fler nyheter från SvD

SvD - Igår: 11:02

”Mansbebis”-retorik hjälper inga pojkar

Kvinnor har mer makt än vad schablonbilden vill göra gällande. Går det ens att hävda att män har makten i ett samhälle där kvinnornas utbildningsnivå har passerat männens?.

SvD - Igår: 18:01

Ingen överdrift att kalla Sondheim den störste

Kompositören Stephen Sondheim, legendarisk för alla sina Broadwaymusikaler, har avlidit 91 år gammal. ”Han befattade sig aldrig med det sentimentala flamset som präglat musikalgenren”, skriver Dan Backman..

SvD - 26 nov 21 kl. 10:00

Diktaren som ville lösa manlighetens kris

Robert Bly var både sensibel poet och en förgrundsgestalt inom mansrörelsen. Hans följarskara är delad, men för honom själv var världarna sammanlänkade..

SvD - 25 nov 21 kl. 20:18

Könsfixeringen döljer det viktigaste

Det är på tiden med en kvinna som statsminister. Men att Magdalena Andersson gråter under Amineh Kakabavehs tal säger något om vad som verkligen är en bristvara i svensk politik. .

SvD - 25 nov 21 kl. 19:32

Rebecca & Fiona hoppar av kritiserad festival

Dj-duon Rebecca & Fiona ställer in sin planerade spelning på Soundstorm i Saudiarabien efter att hård kritik riktats mot festivalen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.