PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 09 December, 01:21

PrivataAffärer - 18 okt 21 kl. 09:47

Öresund halverade innehavet i Attendo under tredje kvartaletDet framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste kvartalsuppdatering. Efter minskningen kontrollerar Öresund 2,1 miljoner aktier i Attendo, motsvarande 1,3 procent av kapital och röster. Det kan ställas mot en andel om 3,3 procent vid årsskiftet.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Attendo, Holdings, Öresund

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öresund, halverade, innehaveti , Attendounder tredje kvartalet

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Investera: Tessins digitala fastighetsbolag köper sin första fastighet

Tessin är Nordens ledande digitala investeringsplattform för utlåning av kapital till fastighetsutvecklingsprojekt. Deras digitala plattform har sedan starten 2014 gett småsparare möjligheten att investera i säkerställda lån till utveckling av både bostads- och kommersiella fastigheter. Nu är de redo att ta steget vidare i bolagets utveckling genom att lansera en unik investeringsform.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Ålandsbanken: Orosmoln men fortsatt global tillväxt

Orosmolnen består av virusspridningen, den höga inflationen och en allt snabbare genomförd åtstramning av penningpolitiken. Det är ändå inte så illa, menar Ålandsbanken, det gäller i stället att lyfta blicken något, då den globala tillväxten blir fortsatt stark under 2022, vilket ”bereder väg för stigande bolagsvinster och en gynnsam utveckling i aktie- och kreditmarknaden”. Utvecklingen stöds av det fortsatt höga efterfrågetrycket i ekonomin.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Trendbrott för boräntorna

Snitträntan på tremånaders bolån landade på 1,33 procent i november. Det är oförändrat mot oktober och den lägsta nivån sedan snitträntorna började redovisas i maj 2015. Lägst snittränta hade Stabelo på 1,13 procent tätt följt av Hypoteket på 1,14 procent och Landshypotek på 1,17 procent.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Kepler köpstämplar Synsam

Kepler Cheuvreux skriver att Synsam har en stark varumärkesposition och att bolaget har för avsikt att dra nytta av strukturell marknadstillväxt med nya erbjudanden och sin prenumerationsbaserade modell. Analyshuset spår en årlig försäljningsökning med i genomsnitt 11 procent under perioden 2019-2023, där 7 procent utgörs av ökning i jämförbar försäljning. Ebitda-marginalen väntas uppgå till 26 procent år 2023.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Svenskarna fortsatt skeptiska mot euron

20,6 procent uppgav att de skulle rösta ja till euron om det var folkomröstning i november medan 63,5 procent uppgav att de skulle rösta nej. Det kan jämföras med 20,4 respektive 63,2 procent i maj. Förändringarna är inte statistiskt säkerställda.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Värdeaktier kan ta revansch nästa år

Värdeaktier som bank, olja, konsumentvaror och hälsovård har under flera år ratats av investerare till förmån för techjättar som Apple, Amazon och Facebook/Meta. Men vissa experter tror nu att detta är på väg att vända nästa år, rapporterar CNN.  Orsaken är att Fed nu drar ner stödköpen samtidigt som räntorna är på väg uppåt.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är onsdagens köprekar

SEB Equities inleder bevakning av Volvo Cars med köprekommendation. Riktkursen är 88 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Balco vinner mark med klimatsmarta balkonger

Under pandemin valde Balco att affärsutveckla och satsa mer på hållbarhetsinvesteringar, helt i linje med EU:s nya taxonomi som avgör vilka ekonomiska verksamheter som ska räknas som miljömässigt hållbara. Men hållbarhetstänket var redan en naturlig del av affärserbjudandet. – Vi hjälper kunder som har problem med öppna balkonger i dåligt stick att ta ner dessa och sätta dit större, inglasade balkonger.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Securitas i mångmiljardaffär

Stanley Security har verksamhet på 12 marknader och förväntas generera en försäljning om närmare 1.700 miljoner dollar under 2021, varav cirka 40 procent är återkommande intäkter. Huvudkontoret finns i USA och antalet anställda är omkring 7.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Clas Ohlson slog vinstförväntningarna

Clas Ohlsons rörelseresultat under det andra kvartalet (augusti-oktober) i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 uppgick till 204 miljoner kronor. Analytiker hade i genomsnitt räknat med 164 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av fem estimat. Bruttomarginalen blev 43,1 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.