SR > Nyheter

Monday, 29 November, 07:04

SR - 17 okt 21 kl. 17:57

Cementa kräver snabbt besked av regeringenSenast om ett par veckor måste Cementa få besked från regeringen om det treåriga tillstånd för verksamheten på Gotland, som bolaget begärt. Cementa ska den kommande veckan uttala sig över remissvaren, till regeringen. Nu ifrågasätts om Cementas treårsansökan omfattas av ändringen i miljöbalken..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Cementa, Gotland, Cementas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Cementa, kräver, snabbt, beskedav , regeringen

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Elpriset mot nya rekord – M kritiserar regeringen

Moderaterna kritiserar regeringen för de höga elpriserna, som väntas nå nya rekordnivåer idag, fyra kronor per kilowattimme, skriver Dagens Industri.Det är ett tydligt underkännande av regeringens energipolitik menar moderaterna som framför allt kritiserar nedläggningen av flera kärnkraftverk.Energiminister Anders Ygeman hänvisar till elsituationen i Europa..

SR - 30 minuter sedan

Ekot pÅ en minut

En man i 45-årsåldern sköts sent igår kväll till döds i Huddinge söder om Stockholm. En förundersökning om mord har inletts men ingen misstänkt gärningsman är gripen. Under de senaste åren har 1000-2000 personer fått en genetisk diagnos sedan den nya gentekniken gjort det möjligt att analysera hela arvsmassan.

SR - 45 minuter sedan

Stopp för tågen mellan Stockholm och Uppsala

Vid fyratiden i morse upptäcktes ett spårfel mellan Knivsta och UppsalaTågen mellan Stockholm och Uppsala har stopp på grund av det.Pendeltågen från Stockholm vänds vid Knivsta och bussar är beställda för att ersätta..

SR - 1 timme sedan

Stort intresse för kreditgarantier till gröna investeringar

Flera företag är intresserade av att få statliga gröna kreditgarantier, enligt Riksgälden. Meningen är att garantierna ska göra det enklare för bolag att få lån till stora industrisatsningar, som till exempel minskar klimatutsläppen.”Vi har fått ett stort intresse med en lånevolym på ungefär 80 miljarder kronor”, säger Magnus Rystedt, avdelningschef på Riksgälden.

SR - 1 timme sedan

Rebellgrupp i Etiopien i intervju med SR: Addis Abeba kommer falla

Sveriges Radio har, som ett av få medier, fått träffa en av huvudaktörerna i det etiopiska inbördeskriget, Oromo Liberation Army. OLA har ingått en allians med de tigreanska styrkorna som nu inom kort hotar att omringa Etiopiens huvudstad Addis Abeba. OLA:s näst högste befälhavare Jaal Gammachiis Aboye säger till Sveriges Radios Afrikakorrespondent att Addis Abeba kommer falla inom kort.

SR - 1 timme sedan

Brister i utredningar av sexbrott mot funktionsnedsatta

Det finns stora brister i rättsväsendets utredningar av sexuella övergrepp mot personer med intellektuell funktionsnedsättning.Det visar en granskning som Ekot och P1-programmet Kaliber gjort. Bland annat saknas förhörsledare med specialistkompetens inom polisen och Åklagarmyndigheten.

SR - 1 timme sedan

Opiodkris i USA – flera rättsprocesser pågår

För första gången har amerikanska apotekskedjor dömts för sin roll i USA:s opiodkris, då de inte reagerade på de mängder av opioidbaserade läkemedel som skrevs ut i två countys i norra Ohio.Under åren 2012 och 2016 skrevs det till exempel ut recept på omkring 80 miljoner smärtstillande tabletter i countyt Trumbull i Ohio, det motsvarar nästan 400 tabletter om man slår ut det på varje invånare. Den pågående opioidkrisen i USA visar inga tecken på att avta, den senaste statistiken uppskattar att dödstalet i överdoser under en tolvmånadsperiod nu för första gången överstigit 100 000 personer..

SR - 4 timmar sedan

Genanalys kan ge nya diagnoser åt fler

En ny teknik som gör det möjligt att analysera hela eller delar av arvsmassan i jakten på avvikande gener, har de senaste åren gett mellan 1 000-2 000 människor en genetisk diagnos, som förklaring på oklara symtom.Projektet Genomic Medicine Sweden är ett exempel på hur man kan använda precisionsmedicin för att ställa diagnos och skräddarsy behandling för patienterna.Men tekniken som gör det möjligt att ställa diagnos är ojämnt fördelad i landet och hittills har det gjorts flest genanalyser i Stockholm.

SR - 8 timmar sedan

Läkaren som larmade om omikron: Milda fall hittills

Den sydafrikanska läkaren Angelique Coetzee, som först upptäckte omikronvarianten, tonar nu ner faran. ”Det finns ingen anledning till panik just nu eftersom vi ännu inte sett några allvarligt sjuka patienter”, säger hon i en intervju med nyhetsbyrån Reuters.Fortfarande är mycket oklart kring den nya virusvarianten.

SR - 9 timmar sedan

EU sätter in flyg för att bevaka Engelska kanalen

Efter dödsolyckan i Engelska kanalen i onsdags då 27 personer miste livet så kommer EU:s gränsbevakningsmyndighet Frontex sätta in flygbevakning av den franska kuststräckan.Beskedet kommer efter ett möte mellan franska, tyska, belgiska och nederländska inrikesministrar samt EU-kommissionen och Frontex.Den franska inrikesministern sade att Storbritannien, som inte var inbjudna till mötet, måste ta sitt ansvar för att minska antalet människor som försöker ta sig över kanalen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.