SR > Nyheter

Tuesday, 30 November, 10:55

SR - 17 okt 21 kl. 11:36

Märta Stenevi: “Vi är maskrosor - i 40 år har vi visat vägen“Språkröret och jämställdhetsminister Märta Stenevi höll idag tal på Miljöpartiets pågående kongress. Hon tog fasta på att Miljöpartiets sedan 40 år tillbaka drivit omställning till grönare politik. “Kära vänner vi är maskrosor, i 40 år har vi gått före och visat vägen, det möter motstånd“, sade hon..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stenevi, Märta Stenevi, Miljöpartiets

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Märta, SteneviVi är , maskrosori 40 år har , vi visat vägen

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Busch: Socialdemokraterna lämnar “walk over“

Sveriges nyvalda statsminister Magdalena Andersson presenterade idag sina nya ministrar under dagens regeringsförklaring. “Märkligt att välfärden lyser med sin frånvaro. Socialdemokraterna lämnar “walk over“ i både sjukvårdsfrågorna och äldreomsorgen“, kommenterade Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch..

SR - 15 minuter sedan

Thomas Eneroth (S) utreds för sexuellt ofredande

Chefsåklagare Maria Sterup vid Särskilda åklagarkammaren har inlett en förundersökning om sexuellt ofredande. Misstankarna riktas mot en minister och därför handläggs ärendet på Särskilda åklagarkammaren.- Jag inleder förundersökning för att kunna hämta in ytterligare material och uppgifter i syfte att bedöma om det som har hänt kan vara fråga om brott, säger Maria Sterup.

SR - 30 minuter sedan

Damberg blir finansminister i nya S-regeringen

Magdalena Andersson har presenterat sin nya socialdemokratiska enpartiregering.Mikael Damberg blir ny finansminister i regeringen.Jeanette Gustafsdotter blir kulturminister i den nya regeringen.

SR - 1 timme sedan

Andersson: Ta itu med de allvarliga samhällsproblemen

I sin första regeringsförklaring säger Magdalena Andersson att regeringens politik under de kommande år ska präglas av krafttag mot tre allvarliga samhällsproblem.Hon nämner kampen mot brott och segregation, att driva den gröna industriella revolutionen och att "ta tillbaka kontrollen över välfärden" som dessa viktiga uppgifter.Hela samhället måste mobilisera för att tillsammans bygga hela Sverige tryggt igen, säger Magdalena Andersson.

SR - 1 timme sedan

Baudin tror på enklare styre med enpartiregering

Socialdemokraterna partisekreteraren Tobias Baudin tror att det kan bli enklare för hans parti nu när man leder en enpartiregering.Socialdemokraternar har regerat tillsammans med miljöpartiet sedan 2014. Men när miljöpartiet i onsdags meddelade att man inte längre vill ingå i regeringen står det nu klart för Magdalena Andersson att bilde en helt socialdemokratisk regering.

SR - 1 timme sedan

Just nu: Magdalena Andersson läser upp sin regeringsförklaring

Igår valdes Magdalena Andresson (S) för andra gången till Sveriges statsminister.Nu läser hon upp sin regeringsförklaring.Lyssna på den och analyser i Ekots direktsändning..

SR - 1 timme sedan

Andersson om ministerplanerna: Ni kommer bli överraskade

I dag kommer Magdalena Andersson att presentera statsråden i sin regering.På väg in till riksdagen mötte hon pressen. “Ni kommer bli överraskade“, sade hon då..

SR - 2 timmar sedan

Svensk framgångsnatt i bordtennis-VM

Två svenska medaljer har spelats hem under bordtennis-VM i natt. Igår kväll tog Mattias Falck och Kristian Karlsson guld i dubbelfinalen och senare under natten tog 19-årige Truls Möregårdh silver i singelfinalen.“Jag är otroligt stolt över mitt spel och kommer ta med mig massa information om mitt spel“, säger Möregårdh till Radiosporten..

SR - 3 timmar sedan

Stora trafikstörningar under morgonen i Västra Sverige

Snöovädret ställer till problem för trafiken i hela Västra Sverige.På E6 i Halland har flera lastbilar kört fast vid Frillesåsavfarten och det har rullat mycket långsamt mot Göteborg och för trafiken över Hallandsåsen på E6 är det stopp i södergående riktning.SMHI:s gula varning för snöfall väntas ge mellan 5-10 cm snö under tisdagsmorgonen och förmiddagen, lokalt kan det komma 15 cm snö..

SR - 3 timmar sedan

Kina skänker en miljard vaccindoser till Afrika

Kina ska skänka en miljard doser covid-19-vaccin till Afrika.Det lovade president Xi Jinping i ett videotal i samband med öppnandet av ett forum för ekonomiskt samarbete mellan Afrika och Kina.600 miljoner doser är de kinesisktillverkade varianterna, och de övriga 400 miljonerna kommer att ske via andra leveransvägar, som att de produceras i Afrika av kinesiska företag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.