Råvarumarknaden > Ekonomi

Saturday, 04 December, 09:57

Råvarumarknaden - 16 okt 21 kl. 21:20

Kopparpriset stiger till den högsta nivån på två månaderDen globala energikrisen som har lett till strömbrist och fabriker som gick ner på halvfart hindrade inte kopparpriset från att stiga till de högsta nivåerna sedan början av augusti 2021.
På onsdagen raderade kopparterminer för leverans i december tidigare förluster för att handlas upp till 4,499 dollar per pound.


Uppgången i kopparpriserna kommer bland kortsiktiga bekymmer kring Kina och dess skuldtyngda fastighetssektor, plus det pågående ekonomiska hot som deltavarianten av covid-19 utgör.
”På kort sikt är det lite motvind, främst på grund av oro för Kinas ekonomi” sa Jay Tatum, portföljförvaltare vid New York-baserade Valent Asset Management. ”Men när världen återvänder till normala tillväxttakter, jämnt fördelade över ekonomin, tror vi f
Läs mer på Råvarumarknaden
Läs mer om:
Kina, Kinas, Jay Tatum, New York, Valent Asset Management, Kopparpriset, Råvarumarknaden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kopparpriset, stigertill den , högsta, nivån, två, månader

Fler nyheter från Råvarumarknaden

Råvarumarknaden - 21 timmar sedan

Sockerpriset når sin lägsta nivå på fyra månader i spåren av omicron

Råsockerterminer på ICE nådde sin lägsta nivå på fyra månader i veckan då rädslan kvarstod för att av omicron-varianten av det kinesiska coronaviruset skulle kunna hamra på en begynnande global ekonomisk återhämtning. Däremot ökade kaffepriserna när eftersläpningarna för containertransporter fortsätter. Sockerhandlare sa att det är osannolikt att sockerpriset kommer att stiga trots positiva fundamenta eftersom marknaden förblir fixerad av omicron-varianten och har veckor på sig att vänta innan data dyker upp om omfattningen av det hot det utgör mot den globala hälsan.

Råvarumarknaden - I förrgår: 22:57

USA adderar nickel och zink till listan på kritiska mineraler

Foto: James St. John Nickel och zink anses nu vara kritiska mineraler av USA. US Geological Survey (USGS) föreslår att båda metallerna ska inkluderas i den omarbetade listan över kritiska mineraler.

Råvarumarknaden - I förrgår: 10:51

Vilken påverkan har inflationen på guldpriset?

Det är nog få som har missat att vi i dag har en inflation i både Sverige och Europa igen. I Sverige ligger denna nu på 3,1 procent, i Europa på 4,1 procent medan den ligger på höga 6,2 procent i USA, alla siffror på årsbasis. I USA nådde inflationen sin högsta nivå på mer än 30 år, och guldet svarade med att spränga genom den tidigare motståndsnivån på 1 835 dollar per troy ounce den 10 november 2021.

Råvarumarknaden - I förrgår: 09:57

Höga bränslepriser och låg vindkraftsproduktion driver upp elpriset

Låg vindkraftsproduktion, tillfällig isläggning på de större älvarna i norr, höga bränslepriser i Europa samt högre efterfrågan på el har sammantaget bidragit till högre elpriser. Under december förväntas dock elpriset att stabiliseras när vattenkraften producerar på normal kapacitet igen. Jonas Stenbeck, Vattenfall Mer nederbörd i områden med vattenkraft har inneburit en återhämtning i den hydrologiska balansen.

Råvarumarknaden - 28 nov 21 kl. 12:19

Kommer guldet att handlas över 1 800 dollar?

Efter att ha nått en rekordnivå på över 2 000 USD per troy ounce i augusti 2020, sjönk guldpriserna stadigt under fjolårets fjärde kvartal. Under större delen av 2021 har guld försökt återta dessa rekordnivåer utan framgång, även om det började året på 1 900 dollar per ounce. Förväntningar på räntehöjningar och monetära åtstramningar från den amerikanska centralbanken (Fed) samt de ekonomiska effekterna av covid-19-pandemin har lagt locket på prisuppgångar och hållit guld i en intervallbunden handel på 1 800 USD-nivån.

Råvarumarknaden - 28 nov 21 kl. 12:02

Tennpriset stiger till över 40 000 USD efter utspel från Jakarta

Indonesien kan komma att stoppa tennexporten 2024 som en del av dess ambitioner att locka investeringar till bearbetning och tillverkning i den asiatiska nationen, sa president Joko Widodo på onsdagen. Nyheten skickade metallen, som används flitigt inom elektroniksektorn, till en nytt rekordnivå med tremånaderskontraktet som toppade 40 000 dollar per ton för första gången någonsin. Direkt leverans av tenn har handlats till oöverträffade premier på mer än 1 000 dollar per ton i år, vilket tyder på allvarliga leveransbrister på kontantmarknaden.

Råvarumarknaden - 24 nov 21 kl. 22:44

BSE lanserar mandelterminskontrakt

Börsen BSE i Indien lanserade under juni 2020 ett helt nytt terminskontrakt på råvarumarknaden. Det nya terminskontraktet avser mandelterminskontraktet som fått ett regulatoriskt godkännande från finansinspektionen SEBI. Detta är världens enda tillgängliga derivatkontrakt för handel med mandel.

Råvarumarknaden - 24 nov 21 kl. 20:56

Få mynt erbjuder samma historia som en brittisk sovereign

Den 28 oktober 1489 instruerade Henrik VII sina myntmästare på sitt myntverk att börja producera en ny typ av guldmynt. På den tiden hade det funnits guldmynt i cirkulation i nästan ett och ett halvt sekel, men Henrik VII hade bestämt sig för att det nya myntet skulle vara det största som England sett, i fråga om både valör och storlek. Han bestämde också att det skulle kallas för Sovereign.

Råvarumarknaden - 20 nov 21 kl. 16:55

Brent-oljan tar en paus framöver

Priset på brent-olja tar en paus framöver enligt en teknisk analys gjord av Ingemar Carlsson. I videon går han igenom de olika stöden och motstånden för priset. Inlägget Brent-oljan tar en paus framöver dök först upp på Råvarumarknaden.

Råvarumarknaden - 19 nov 21 kl. 09:47

Nästa vecka kan elpriset bli rekordhögt

Efter några veckor med lite lägre elpriser på ett genomsnitt mellan 40 och 60 öre per kWh, får vi räkna med kraftigt stigande priser under kommande vecka, enligt elbolaget Bixias prisprognos.  Johan Sigvardsson, elprisanalytiker på Bixia De senaste veckorna har dominerats av lågtryck och relativt milt väder för årstiden, men nästa vecka kommer vädret slå om till mer högtrycksbetonat vilket gör att elpriset återigen kommer stiga kraftigt, framför allt i södra Sverige. – Priset på den nordiska elbörsen Nordpool har varit nedåtgående under oktober från toppnoteringarna i september, men börjat stiga igen under november.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.