ETF-marknaden > Ekonomi

Thursday, 02 December, 16:18

ETF-marknaden - 16 okt 21 kl. 20:00

Short selling, så här fungerar detOm du någonsin har förlorat pengar på att köpa en aktie som går ned har du förmodligen undrat om det finns ett sätt att tjäna pengar när aktier faller. Det finns det, och det kallas short selling. Även om det verkar vara den perfekta strategin för att dra nytta av sjunkande aktiekurser, kommer det med ännu en annan typ av risk än att köpa aktier på traditionellt sätt.
Blankning av aktier är ett sätt att dra nytta av fallande aktiekurser.
Ett fundamentalt problem med short selling är den teoretiska risken för obegränsade förluster.
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
Short, ETF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Short, sellingså här , fungerardet

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 15 minuter sedan

Polygons MATIC-token hoppar efter 21Shares ETP-notering av Polygon

I går vid 16,00 tiden, 24 timmar, efter 21Shares ETP-notering av Polygon hade den underliggande tillgången, det vill säga kryptovalutan, stigit med 16 procent. Senaste rallyt för Polygons MATIC-token kan ses som det höga gröna ljuset till höger, på det dagliga prisdiagrammet. (TradingView).

ETF-marknaden - 3 timmar sedan

SPYX ETF för exponering mot small caps på emerging markets

SPDR MSCI Emerging Markets Small Cap UCITS ETF (SPYX ETF) investerar i Small Cap aktier på Emerging Markets. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55% p.

ETF-marknaden - 7 timmar sedan

PSFE ETF investerar i företagsobligationer och kvoteras i Euro

Invesco Euro Corporate Bond UCITS ETF Dist (PSFE ETF) är en europeisk börshandlad fond som investerar i företagsobligationer. Denna ETF har hela utbudet av obligationens löptider. De underliggande obligationerna har kreditbetyg.

ETF-marknaden - 13 timmar sedan

VCAV ETF satsar på smarta hem

VanEck Vectors Smart Home Active UCITS ETF (VCAV ETF) gör det möjligt för investerare att köpa in sig i megatrenden för smarta hem. I och med att evolutionen av smarta hem börjar påverka alla områden i vårt dagliga liv, förändrar den redan hur vi handlar, arbetar, kommunicerar och underhåller. Ett nytt och smart ekosystem börjar utvecklas runt våra hem och skapar många möjligheter att investera.

ETF-marknaden - 20 timmar sedan

IBET ETF en aktivt förvaltad ETF som satsar på sports betting

iBET Sports Betting & Gaming ETF (IBET ETF) är en aktivt förvaltad fond som investerar i globala företag som är engagerade i sportvadslagning och spelaktiviteter, inklusive e-sport och iGaming. iBET Sports Betting & Gaming ETF, som handlas på Nasdaq är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,79 procent.

ETF-marknaden - 21 timmar sedan

LIT ETF köper litiumgruvor och batteriproducenter

Global X Lithium & Battery Tech ETF (LIT ETF) spårar ett marknadsvärdevägt index över globala litiumgruvarbetare och batteritillverkare. Global X Lithium & Battery Tech ETF (LIT ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostna på 0,75 procent.

ETF-marknaden - Igår: 15:00

FLXI ETF ger en exponering mot den indiska aktiemarknaden

Franklin FTSE India UCITS ETF (FLXI ETF) investerar i stora och medelstora aktier i Indien och försöker följa utvecklingen av FTSE India 30/18 Capped Index (”det underliggande indexet”) så nära som möjligt, oavsett om Underliggande indexnivå stiger eller faller. Varför överväga denna ETF? • Ger exponering mot Indien inom din exponering för tillväxtmarknader • Ger riktad exponering mot stora och medelstora företag i Indien • Strävar efter att tillhandahålla investeringsresultat som, före avgifter och utgifter, nära motsvarar resultatet för FTSE India 30/18 Capped Index Investeringsstrategi FTSE India 30/18 Capped-index spårar indiska företag med stort och medelstort börsvärde.

ETF-marknaden - Igår: 13:00

SPYA ETF ger exponering mot nio tillväxtmarknader i Asien

SPDR MSCI EM Asia UCITS ETF (SPYA ETF) investerar i aktier med fokus på Asien och Stillahavsområdet. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,55% p.

ETF-marknaden - Igår: 11:00

Invesco lanserar fysiskt uppbackad Bitcoin ETP med institutionell förvaring och infrastruktur

Bitcoin (BTC) står för 42 % av kryptovalutamarknaden på 2 biljoner USD och, med Bitcoins till ett värde av mer än 2 miljarder USD som handlas på digitala börser runt om i världen varje dag, är det den mest likvida. Men trots dess storlek och djupa likviditet har många sofistikerade professionella investerare kämpat för att hitta en tillräckligt robust ”institutionell-grade”-mekanism för att investera. Invesco försöker möta denna efterfrågan med lanseringen av en fysiskt uppbackad Bitcoin ETP designad för sofistikerade investerare som vill få en enkel och effektiv exponering mot kryptovalutan.

ETF-marknaden - Igår: 09:00

SMLP ETF ger exponering mot amerikansk energiinfrastruktur

Invesco Morningstar US Energy Infrastructure MLP UCITS ETF Acc (SMLP ETF) syftar till att tillhandahålla den totala avkastningsprestandan för Morningstar MLP Composite Index (”referensindex”), minus effekterna av avgifterna. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50% p.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.