Världen Idag > Nyheter

Sunday, 05 December, 11:31

Världen Idag - 16 okt 21 kl. 17:00

Älskad UMU-missionär har lämnat jordelivetDen holländsk-svenske missionären och ledaren Tjebbo van den Eijkhof har gått ur tiden, 69 år gammal, efter en längre tids sjukdom. Som ledare inom Ungdom med uppgift i Sverige var han bland annat med och arrangerade de så kallade Jesusmarscherna..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
UMU, Tjebbo, Eijkhof, Ungdom, Sverige, Jesusmarscherna

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Älskad, UMU-missionärhar lämnat , jordelivet

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Pingst i Norden samarbetar om Afrikamission

Susanne och Bengt Klingberg får ett nytt missionsuppdrag när Pingströrelserna i Sverige, Norge och Finland inleder ett nytt gemensamt samarbete med pingstvänner från åtta olika länder i Afrika. Fokus blir att forma ledare, stärka relationer och nå nya grupper med evangelium..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Jesus befriade målvakten från psykisk ohälsa

Fotbollsmålvakten Sean McDermott berättade tidigare i år att han kämpat med psykisk ohälsa. En dag vände han sig till Jesus och överlämnade allt till honom. – Det förändrade mitt liv, säger han till norska tidningen VG..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Bred exposé över 1900-talets mest inflytelserika tänkare

I en av sina lekfullt fyndiga texter sjunger Robert ”Robban” Broberg på oefterhärmligt sätt: ”Mitt galleri finns det inga galler i, där är jag alldeles fri.” Jag hör då och då textraden i mitt inre under läsningen av den extremt produktive idéhistorikern Svante Nordins senaste verk. Boken, som heter Tanke och dröm: Svensk idéhistoria från 1900, är en mångsidig och på imponerande beläsenhet vilande guide till ett galleri med porträtt av svenska intellektuella profiler.

Världen Idag - 14 timmar sedan

Karismatisk väckelse fick inspirera vid panelsamtal

Vad betydde den karismatiska rörelsen på 1970- och 80-talen? Den frågan stod i fokus vid ett panelsamtal i Pingstkyrkan i Sollentuna..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Ungern och Polen åkte på bakslag i EU-strid

Ungern och Polen föreslås inte få något gehör för sitt klagomål på EU:s nya budgetkrav om demokratiska principer. Länderna riskerar nu att gå miste om flödet av pengar från EU..

Världen Idag - 20 timmar sedan

SVT ska spela in ny filmserie om Raoul Wallenberg

SVT ska producera en dramaserie om svenske diplomaten Raoul Wallenbergs liv och gärning. Seriens sex avsnitt planeras att spelas in under 2022. – Det här är en oerhört stark historia om medmänsklighet, säger Anna Croneman, programchef på SVT Drama, enligt Expressen..

Världen Idag - Igår: 11:30

Skola anser bok om IS-terror främja islamofobi

Torontos skolstyrelse drar in sitt stöd till en bokklubb som bjudit in människorättsaktivisten och fredspristagaren Nadia Murad, som skrivit om sina skrämmande upplevelser i Islamiska statens fångenskap. Orsaken handlar om rädsla för att spä på islamofobi, skriver den franska tidningen Le Figaro..

Världen Idag - Igår: 09:00

Är kulturmarxism ett missvisande begrepp?

Veckans Hotspot handlar om begreppet kulturmarxism. Utöver namn som Lenin, Gramsci och Dutschke berör samtalet även liberalism, antisemitism och ateism..

Världen Idag - Igår: 08:30

Ny kärnkraft är ett omdebatterat projekt

Är fjärde generationens kärnkraft svaret på klimatfrågan eller en utopi? Det beror på vem man frågar. Optimisterna menar att ny teknik kan leda till kraftigt ökad effektivisering av kärnkraften, och till minskade risker..

Världen Idag - Igår: 07:00

Wallenberg öppnar för att investera i ny kärnkraft

Kärnkraften behövs för att säkra stabil elförsörjning. Det fastslog en av Sveriges mest inflytelserika företagsledare, Jacob Wallenberg, i SVT:s 30 Minuter. Wallenberg stängde heller inte dörren för att investera i fjärde generationens kärnkraft i framtiden, om politik och näringsliv kan hitta långsiktiga överenskommelser på området..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.