Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Thursday, 02 December, 11:37

Expressen Dina Pengar - 16 okt 21 kl. 16:39

Misstaget många äldre gör – kan ha rätt till tusenlapparMånga pensionärer vet inte vad som krävs för att få bostadstillägg.Därför går många också miste om tusentals kronor i månaden.– Det är en utmaning att få rätt personer att söka och korrekta och kompletta ansökningar, säger Sabina Masic på Pensionsmyndigheten. Uträkningar visar att seniorer som äger sina bostäder eller har sparade pengar mycket väl kan vara berättigade för ”supertillägget”, som det ibland kallas..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Sabina Masic, Pensionsmyndigheten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misstagetmånga , äldre, görkan ha rätt till , tusenlappar

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 7 timmar sedan

Mamma har änkepension – men vad har jag rätt till?

– Hur kan min mamma ha änkepension när den är avskaffad?Det undrar dagens inskrivare i veckans pensionsfråga.Vad gäller egentligen om ens partner dör?

Expressen Dina Pengar - 10 timmar sedan

Elon Musks bisarra pik mot nye Twitter-bossen

Twitters vd och medgrundare Jack Dorsey lämnade nyligen sin post.Han ersattes av Parag Agrawal – en man Elon Musk inte verkar vara något större fan av.Musk lade nyligen upp en photoshoppad bild där Agrawal liknas vid diktatorn Josef Stalin – och Dorsey liknas vid en person som Stalin lät avrätta, skriver Forbes..

Expressen Dina Pengar - 19 timmar sedan

Tidig julklapp till PPM-spararna: 45 miljarder

I helgen klirrar det till på 5,7 miljoner pensionssparares konton.45,4 miljarder kronor i form av intjänade premiepensionsrätter.Det motsvarar ett genomsnitt på 7 906 kronor per sparare, uppger Pensionsmyndigheten.

Expressen Dina Pengar - Igår: 05:40

Stockholm en av världens dyraste städer för bensin

Tel Aviv är den dyraste staden i världen att bo i enligt en ny undersökning. Köpenhamn är åtta på listan, skriver Guardian.Stockholm rankas som en av de dyraste städerna i världen att köpa bensin i..

Expressen Dina Pengar - Igår: 17:54

Nya energiministern: Priset ökat i hela Europa

Sveriges nye energi- och digitaliseringsminister är doldisen Khashayar Farmanbar. Han får ansvar för utbyggnaden av elnätet..

Expressen Dina Pengar - Igår: 17:15

Förklaringarna: Därför stiger elpriserna nu

Elpriserna har slagit höjdrekord den senaste veckan. En kombination av både kortsiktiga och långsiktiga faktorer, enligt Svenska kraftnäts driftchef Pontus de Maré.– Det är de höga kontinentala priserna som gör att priserna stiger även här i Norden, säger han..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 09:18

Börsen faller efter omikron-uttalande

Stockholmsbörsen faller på bred front i tisdagens handel.OMXSPI-index  backar över en procent i öppningen.Ett uttalande från läkemedelsbolaget Modernas vd har spätt på coronaoron bland investerarna..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 15:00

Experten svarar på era frågor om elpriset

Elpriserna har ökat kraftigt under året och i dag väntas det stiga till nya rekordnivåer. Hur ska du tänka nu under vintern? Och vilka faktiska knep kan sänka dina kostnader?

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 12:01

Budgetstriden: Så stort blir jobbskatteavdraget

Enligt den nya budgeten blir det jobbskatteavdrag i stället för förvärvsavdrag nästa år.M, KD och SD uppger att de valt att fokusera på låg- och medelstora inkomster.Här visar en tabell hur mycket extra du kan få i plånboken..

Expressen Dina Pengar - 29 nov 21 kl. 07:08

Chockhöga elpriser – når nya rekordhöjder i dag

Under fredagen chockhöjdes elpriserna i norra Sverige – och redan i dag väntas de nå nya rekordnivåer. Måndagens elpriser blir de högsta sedan 2011.– Det är verkligen extraordinärt och extremt, säger Christian Holtz, elmarknadsanalytiker på energikonsultbolaget Merlin & Metis till Dagens industri..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.