Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 02 December, 11:46

Cornucopia - 16 okt 21 kl. 09:39

Västlänken: 3.8 miljarder SEK för Korsvägen slut - bara 12% av arbetet utförtNätverket SToppa Västlänken har begärt ut samtliga fakturor relaterade till Västlänken och avslöjar nu att hela budgeten för ombyggnationen av Korsvägen för 3.8 miljarder nu är förbrukad.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEK, Korsvägen, SToppa Västlänken, Västlänken, NCC Wayss Freytag, FacebookNätverket, Trafikverkets, Göteborg, Almedal, Stoppa Västlänken, GP, Göteborgs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Västlänken, 3.8, miljarder, SEKför , Korsvägen, slut, bara, 12%, av arbetet utfört

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

SCB PSU november 2021: MP och L utanför riksdagen - M, V, SD och S framåt sedan valet 2018 - vänsterregering stärks till 177 mandat

Nu på morgonen presenterade SCB sin stora Partisympatiundersökning (PSU) för november 2021. Det så kallade Miljöpartiet och de så kallade Liberalerna kommer inte in i riksdagen utifrån skattningen av väljarstödet och för Liberalerna är detta säkert även inom felmarginalen. M, V, SD och S går framåt sedan valet 2018.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Blivit en del snöskottning

Det blev en del snöskottning igår kväll och i morsen. Tittade nu på klockan och insåg att jag missat att skriva något morgoninlägg. Läget igår kvällLena hade jour på räddningstjänsten, så vi fick ut och skotta igår kväll för att säkerställa att spara några sekunder vid larm.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Skulle du själv klara de krav du ställer på regeringens ministrar?

Flera av ministrarna i Anderssons (S) nya regering uppvisar en tveksam vandel, av en art som visar att de verkar olämpliga som ministrar och rent av kan vara säkerhetsrisker. Samtidigt är det intressant att se om man som kritiker till detta själv klarar de krav man ställer på våra politiker. Hur ser det ut med dig?

Cornucopia - 21 timmar sedan

Rikspolitikerna tror att kollektivtrafiken är som i Stockholm - SL återigen bästa kollektivtrafiken i landet

Det är kanske inte så underligt att rikspolitiker, regering och de storstadsdominerande miljöpartisterna tycker att folk ska åka kollektivt. De tror antagligen att kollektivtrafiken ser ut resten av landet, som den gör i Stockholm. Återigen visar sig Region Stockholm ha bäst kollektivtrafik i landet, i form av SL, medan Göteborgs Västtrafik som vanligt är sämst bland de tre storstadsområdena, om än inte sämst i landet.

Cornucopia - Igår: 08:07

Koka kräftan långsamt: Sten, sax, påse - det ryska gasvapnet, Ukraina, Vitryssland och Northstream 2

Kreml spelar vad som verkar vara en avancerad nivå av leken sten-sax-påse i ett försök att tvinga fram ett godkännande av Northstream 2 ge genom att man via gaspriserna och elpriserna försöker koka kräftan EU långsamt. I själva verket har just nu Minsk greppet om Kreml. En analys av vad som egentligen pågår kring den ryska gasen och förberedelserna för ett militärt storangrepp mot Ukraina följer.

Cornucopia - Igår: 07:08

Onsdagen inleds positivt i Asien - dollarn har försvagats igen

Onsdagsmorgonens börser inleder positiv i de asiatiska tidszonerna. Dollarn är återigen nere på nio kronor och fallet har dragit med sig guldpriset, samtidigt som tidigare oro för Xi/Omikron-mutationen av Wuhan-pesten blir allt mer tveksam.Asiatisk tidszonStockholmsbörsen föll återigen på tisdagen efter en upprekyl på måndagen, men stödområdet förblir intakt och fredagens botten håller fortfarande.

Cornucopia - Igår: 16:10

Bloggen är störst i universitetslänen - Uppsala, Västra Götaland, Stockholm, Östergötland och Kronoberg

Som överskottsinformation från den nu stängda enkäten om kollektivtrafiken, som kommer redovisas senare, så hittas bloggens över- och underrepresentation per capita och län. Bloggen ser ut att vara per capita överrepresenterad i län där det finns universitet - undantaget Skåne - kanske beroende på att bloggläsarna domineras av högutbildade tjänstemän. I länen Uppsala, Västra Götaland, Stockholm, Östergötland och Kronoberg är det störst chans att en slumpmässig person läser bloggen.

Cornucopia - Igår: 12:57

Karlsborgs flygplats öppnas återigen för militärt transportflyg

Bara timmar efter att miljöpartiet lämnat regeringen meddelar nu F 7 Skaraborgs Flygflottilj att flygplatsen på Karlsborg åter öppnas för trafik med propellerplan och Försvarsmaktens Tp 84 Hercules. Kråks skjutfält söder om Karlsborg. Själva flygplatsen är skyddsobjekt och får således inte fotograferas.

Cornucopia - I förrgår: 10:34

Icke-inflationen: Ellevio höjer elnätstaxorna 9% - andra monopol hänger på

Icke-inflationen fortsätter fira sina lysande segrar. Det lokala elnätmonopolet Ellevio höjer sina elnätavgifter upp till 9%. Många av de andra lokala monopolen hänger på med motsvarande höjningar.

Cornucopia - I förrgår: 10:56

Så blev regeringen - Mikael (S) ny finansminister - Anders (S) petas från energi till integration och migration - Strandhäll ny miljöminister

Tillträdande statsminister Andersson (S) presenterade idag sin nya regering. Tidigare inrikesminister Mikael (S) blir ny finansminister, medan den allmänt kompetensutmanade tidigare digitaliserings- och energiministern Anders (S) får istället posten som migrations- och integrationsminister. Den tidigare avgångne Strandhäll (S) gör en återkomst, men nu till posten som klimat- och miljöminister.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.