Expressen > Opinion

Thursday, 02 December, 23:30

Expressen - 16 okt 21 kl. 07:15

Vuxna män ska inte ligga med 15-åringarInför en byxskyddslag nu! Lagen hade kunnat skydda mitt 15-åriga, sårbara jag från upprepade sexuella övergrepp av en nästan dubbelt så gammal man, skriver Therese Krojegård..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Therese Krojegård

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vuxna, mänska inte , liggamed , 15-åringar

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 17 timmar sedan

Håll minkfarmerna stängda – i all framtid

Den svenska regeringen måste göra allt den kan för att hjälpa landets pälsfarmare att lämna den oetiska och folkhälsohotande industrin.Följa efter andra länder och inför ett permanent förbud mot minkuppfödning, skriver Elisa Allen från djurrättsorganisationen PETA..

Expressen - Igår: 17:08

Orimligt att papperslösa får tillgång till välfärden

Att myndigheter via skattebetalarnas medel understödjer illegalt uppehälle i landet borde stämma till eftertanke.Det talar emot logik och rationalitet, men det finns även en moralisk aspekt, skriver Åsa Tallroth och Staffan Gunnarson (MED)..

Expressen - Igår: 05:45

Stå upp för Taiwan – kryp inte för Kina

Sverige behöver fördjupa sitt diplomatiska samarbete med Taiwan. Den etablerade östasiatiska demokratin hotas alltmer av Kina och behöver allt stöd den kan få, skriver Joar Forssell, utrikespolitisk talesperson för Liberalerna..

Expressen - I förrgår: 12:00

Har barnen ADHD eller ställer skolan orimliga krav?

Sveriges politiker har en sorglig syn på barn som samhällsmedborgare. Enligt svensk skolpolitik är man oanvändbar i samhället om man vid 15 års ålder inte kan rabbla det periodiska systemet eller har förmåga att skriva en novell, skriver specialpedagogen Sara Bundzik..

Expressen - 29 nov 21 kl. 15:59

Vindkraften driver oss mot systemkollaps

Vindkraft löser inget, oavsett om den är på land eller till havs – den förvärrar problemen med elnätet.Större delen av Europa var extremt nära total systemkollaps i september, skriver Jan Blomgren, professor i kärnfysik..

Expressen - 29 nov 21 kl. 05:45

Regeringen kan fylla arenor med arbetslösa

Digitalisering och AI i all ära, men det är fel fokus för en myndighet som inte ens klarar att svara i telefon när arbetssökande ringer. Arbetsförmedlingens ledning tycks vilja göra allt utom att arbeta med sitt kärnuppdrag – men en sminkad gris är fortfarande en gris, skriver Günther Mårder. .

Expressen - 28 nov 21 kl. 07:16

Därför bör juridiskt kön avskaffas helt

Juridiskt kön bör avskaffas helt i Sverige. I de fall där det är nödvändigt att uppge kön ska detta helt baseras på personens självbestämmande och vara fritt från kränkande krav, skriver Gabriella Toftered och Alec Sintorn från Liberala ungdomsförbundet..

Expressen - 27 nov 21 kl. 07:15

Talmannen har gjort bort sig – saknar motstycke

Under tre perioder i riksdagen under vitt skilda epoker har jag aldrig upplevt en talmansfadäs i stil med Andreas Norléns påhopp på Miljöpartiet.Tyvärr går det inte att komma ifrån att vår talman är moderat – kalla in kungen eller Victoria, skriver miljöpartisten Per Gahrton..

Expressen - 26 nov 21 kl. 17:06

Orimligt prioritera estestisk kirurgi

Bröstkirurgerna hinner inte operera hälften av alla cancerdrabbade kvinnor i tid. Ska verkligen estetisk bröstkirurgi prioriteras i detta läge? skriver Timbros Kajsa Dovstad i en slutreplik.

Expressen - 26 nov 21 kl. 16:38

Vi har tagit ansvar för afghaner i Sverige

Debattörer från ”Håll ihop Sverige – flyktingamnesti för de ensamkommnade” hävdar att Migrationsverket förvägrar människor en plats i det svenska samhället. Lagen medger inte att vi fattar generella beslut som gäller en specifik grupp på det sätt som skribenterna efterlyser, skriver generaldirektör Mikael Ribbenvik. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.