SvD > Ekonomi

Tuesday, 30 November, 09:16

SvD - 16 okt 21 kl. 06:54

Klassisk maktsfär i graven: ”En epok försvinner”I nästa vecka väntas Handelsbanken fatta beslutet som begraver det intrikata korsägande som gjort banken till navet i Sveriges stora industrigrupp bredvid Wallenbergs. Storägarna är positiva till beslutet, som samtidigt på allvar ger makten åt Fredrik Lundberg..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Handelsbanken, Sveriges, Wallenbergs, Fredrik Lundberg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klassisk, maktsfäri , gravenEn , epok, försvinner

Fler nyheter från SvD

SvD - 30 minuter sedan

Boozt höjer prognosen

SvD - 3 timmar sedan

Kultursverige oroas över omikron: ”Vore tungt”

Vaccinationspass införs i veckan på flera konserter, teatrar och nattklubbar. Branschen välkomnar verktyget, men räds samtidigt att den nya coronavarianten omikron ska ställa uppstarten på ända. .

SvD - 3 timmar sedan

Historiskt åtal rycker närmare för Bonnesen

Misstänkt mörkläggning av interna rapporter och hittills okända FI-dokument. Det är faktorer som kan leda till åtal inom kort. Läget för Birgitte Bonnesen, Swedbanks tidigare vd, blir allt mer besvärande.

SvD - 5 timmar sedan

Fackstriden på Amazon blossar upp igen

En myndighet i USA tvingar Amazon i Alabama att göra om en omröstning som handlar om ifall en fackförening ska bildas på arbetsplatsen.Striden har engagerat allt från presidenter till svenska investerare..

SvD - 11 timmar sedan

Aktierna som småsparare ratade

Sinch och Investor tillhörde bolagen som småsparare valde att plocka upp under november.Hemnet och SKF fick dem i stället att trycka på säljknappen, visar ny månadsstatistik från Nordnet..

SvD - 12 timmar sedan

Tunn portfölj – men får ta hand om stora kriserna

Med lite pengar i statsbudgeten är näringsminister en av regeringens tunnare poster på pappret. Men behövs ens rollen? Klart är att när det krisar är det ofta näringsministern som får ansvaret..

SvD - 14 timmar sedan

Nissan satsar på elbilar – med ny batteriteknik

Nissan gör en storsatsning för att försöka komma igen på elbilsmarknaden. Bolaget ska ta fram 15 elbilar de närmaste åren och 2028 räknar Nissan med att börja sälja bilar med en ny omtalad batteriteknik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.