SR > Nyheter

Tuesday, 30 November, 10:19

SR - 16 okt 21 kl. 05:00

Storbritannien sörjer mördade politikernParlamentsledamoten Sir David Amess mördades under fredagen vid ett väljarmöte i orten Leigh-on-Sea i Essex. Polisen rubricerar attacken som en terrorhändelse. Politiker och allmänhet sörjer en ledamot som beskrivs som varm, humoristisk och starkt engagerad i sina väljares frågor. "Han skulle hjälpa vem som helst som behövde det", säger läraren Debbie Madigan som känt David Amess sedan 80-talet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sir David Amess, Leigh, Sea, Essex, Debbie Madigan, David Amess

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbritannien, sörjer, mördade, politikern

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Andersson: Ta itu med de allvarliga samhällsproblemen

I sin första regeringsförklaring säger Magdalena Andersson att regeringens politik under de kommande år ska präglas av krafttag mot tre allvarliga samhällsproblem.Hon nämner kampen mot brott och segregation, att driva den gröna industriella revolutionen och att "ta tillbaka kontrollen över välfärden" som dessa viktiga uppgifter.Hela samhället måste mobilisera för att tillsammans bygga hela Sverige tryggt igen, säger Magdalena Andersson.

SR - 45 minuter sedan

Baudin tror på enklare styre med enpartiregering

Socialdemokraterna partisekreteraren Tobias Baudin tror att det kan bli enklare för hans parti nu när man leder en enpartiregering.Socialdemokraternar har regerat tillsammans med miljöpartiet sedan 2014. Men när miljöpartiet i onsdags meddelade att man inte längre vill ingå i regeringen står det nu klart för Magdalena Andersson att bilde en helt socialdemokratisk regering.

SR - 45 minuter sedan

Just nu: Magdalena Andersson läser upp sin regeringsförklaring

Igår valdes Magdalena Andresson (S) för andra gången till Sveriges statsminister.Nu läser hon upp sin regeringsförklaring.Lyssna på den och analyser i Ekots direktsändning..

SR - 1 timme sedan

Andersson om ministerplanerna: Ni kommer bli överraskade

I dag kommer Magdalena Andersson att presentera statsråden i sin regering.På väg in till riksdagen mötte hon pressen. “Ni kommer bli överraskade“, sade hon då..

SR - 2 timmar sedan

Svensk framgångsnatt i bordtennis-VM

Två svenska medaljer har spelats hem under bordtennis-VM i natt. Igår kväll tog Mattias Falck och Kristian Karlsson guld i dubbelfinalen och senare under natten tog 19-årige Truls Möregårdh silver i singelfinalen.“Jag är otroligt stolt över mitt spel och kommer ta med mig massa information om mitt spel“, säger Möregårdh till Radiosporten..

SR - 2 timmar sedan

Stora trafikstörningar under morgonen i Västra Sverige

Snöovädret ställer till problem för trafiken i hela Västra Sverige.På E6 i Halland har flera lastbilar kört fast vid Frillesåsavfarten och det har rullat mycket långsamt mot Göteborg och för trafiken över Hallandsåsen på E6 är det stopp i södergående riktning.SMHI:s gula varning för snöfall väntas ge mellan 5-10 cm snö under tisdagsmorgonen och förmiddagen, lokalt kan det komma 15 cm snö..

SR - 3 timmar sedan

Kina skänker en miljard vaccindoser till Afrika

Kina ska skänka en miljard doser covid-19-vaccin till Afrika.Det lovade president Xi Jinping i ett videotal i samband med öppnandet av ett forum för ekonomiskt samarbete mellan Afrika och Kina.600 miljoner doser är de kinesisktillverkade varianterna, och de övriga 400 miljonerna kommer att ske via andra leveransvägar, som att de produceras i Afrika av kinesiska företag..

SR - 3 timmar sedan

Barbados blir världens yngsta republik – lämnar brittiska monarkin

Barbados är numera världens yngsta republik. Östaten har nu sagt farväl till den brittiska monarkin och drottning Elizabeth som statschef.I en ceremoni i huvudstaden Bridgetown halades flaggan som representerar monarken, The Royal Standard, och Sandra Mason svors in som landets första president och statschef.

SR - 3 timmar sedan

Ekot pÅ en minut

Ungefär 100 av de personer som frihetsberövats i olika insatser där polisen fått tillgång till krypterad kommunikation från tjänsterna Encrochat och Anom kan innebära ett ökat säkerhetshot på landets fängelser, det har Kriminalvården kommit fram till i en genomgång man gjort.Handläggningstiderna för fingeravtrycksidentifiering vid Nationellt forensiskt centrum (NFC) har halverats. NFC:s analystider har länge varit en flaskhals vid polisens utredningar, framför allt när det gäller analyser av dna men även fingeravtrycksidentifiering.

SR - 4 timmar sedan

Storsatsning på rena material ska gynna svensk industri

Drygt 3 miljarder satsas från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse till forskning om framtidens resurssnåla och miljövänliga elektronik och bränslen.• Sex svenska universitet och industri ska samarbeta det kommande årtiondet med mål att göra Sverige internationellt ledande i hållbarhetsforskning• "Det här är ett område där svensk industri formligen skriker efter kompetens", säger Sara Mazur vid Knut och Alice Wallenbergs stiftelse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.