SR > Nyheter

Thursday, 09 December, 02:41

SR - 16 okt 21 kl. 00:55

IS bakom även senaste moskéattackenTerrorrörelsen IS säger sig ligga bakom attacken mot en moské i Kandahar i Afghanistan på fredagen där minst 40 människor dödades och 70 skadades. Explosionen, som ska ha utförts av självmordsbombare skedde under fredagsbönen. Terrorgruppen ska även ha legat bakom en förra veckans självmordsbombning i en moské i Kunduzprovinsen där kring 50 människor dödades..
Läs mer på SR
Läs mer om:
IS, Kandahar, Afghanistan, Kunduzprovinsen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IS bakom, ävensenaste , moskéattacken

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Norsk hjälp framme vid brinnande fartyg

Branden på fartyget utanför Göteborg som pågått sedan i lördags är ännu inte släckt trots åtskilliga timmar och miljontals liter vatten.Under kvällen har två fartyg från Norge anslutit för att hjälpa till med släckningen."Inriktningen är att vi ska släcka så pass mycket så att man tillslut kanske kan få in fartyget till kaj på ett säkert sätt", säger Erik Österlund, ledningscentralsbefäl hos kustbevakningen..

SR - 2 timmar sedan

Diabetes typ 1 inte längre hinder för att köra lastbil, taxi och buss

Transportstyrelsen ändrar de medicinska kraven och tillåter personer med typ 1 diabetes att ta körkort för lastbil, buss eller taxi.Dock blir det en individuell bedömning och hur stor risken är för varje person att drabbas av lågt blodsocker.Bakgrunden till förändringen är att det nu finns behandling och hjälpmedel som gör att risken att drabbas av lågt blodsocker är mindre..

SR - 3 timmar sedan

P4-reportern Ulla Öhman prisad för årets radioupplevelse

Sveriges Radio vann en rad priser i branschtävlingen "Guldörat". Bland annat blev Sportextra årets radioprogram.P4 Västernorrlands reporter Ulla Öhman vann klassen "Årets radioupplevelse" med berättelsen om romansbedragaren.

SR - 5 timmar sedan

Brittiska regeringen inför nya restriktioner

Den brittiska regeringen utökar nu coronarestriktionerna i England – med rekommendationer att arbeta hemifrån, utökade munskyddskrav och covidpass.Beskedet kommer samtidigt som det stormar kring Boris Johnson om en påstådd julfest – som rapporteras ha ägt rum för knappt ett år sedan på premiärministerns kontor samtidigt som hårda restriktioner gällde.Johnson har sagt att alla regler följts men nu bett sin personal att utreda uppgifterna..

SR - 6 timmar sedan

Ny flyglinje från Trollhättan Vänersborg

Om tre månader planeras den första flygningen på två år från Trollhättan Vänersborgs flygplats till Bromma. Bolaget Västflyg ska 14 avgångar varje vecka säger VD:n Jenny Iodlovsky Norrby.Affärsplanen är helt inriktad på att i första hand tillgodose näringslivets krav på att komma till Bromma, enligt Jenny Iodlovsky Norrby..

SR - 7 timmar sedan

Nya sanktioner ska stärka EU:s muskler

EU-kommissionen vill möta ekonomisk utpressning från andra länder med nya typer av sanktioner.”EU kommer inte tveka att slå tillbaka när vi hotas och vi kommer skaffa oss de verktyg vi behöver för att försvara våra intressen, säger den ansvariga kommissionären Valdis Dombrovskis.Förslaget är dock kontroversiellt då Kommissionen vill kunna besluta om snabba sanktioner mer på egen vilket skulle innebära att makt flyttas från EU-länderna till Bryssel..

SR - 7 timmar sedan

Skärpta restriktioner i Danmark

Danmark inför nya skärpta restriktioner för att möta den ökande smittspridningen. Skolorna stänger en vecka tidigare än vanligt inför jullovet, redan den 15 december. Nattlivet stänger ner vid midnatt och det införs krav på munskydd på restauranger.

SR - 8 timmar sedan

Presskonferens: Nya restriktioner väntas

Nya restriktioner väntas införas i Danmark för att möta den ökande smittspridningen.Det väntas statsminister Mette Frederiksen (S) meddela på kvällens presskonferens.Det danska hälsomyndigheterna har tidigare flaggat för att de nuvarande åtgärderna inte är tillräckliga..

SR - 8 timmar sedan

Slutförvaret dröjer länge än - men positiva reaktioner på tidsplanen

Naturskyddsföreningen gillar att regeringen tar mer tid på sig för beslutet.Forskare är oense om hållfastheten i inkapslingen kring kärnavfallet.Svensk Kärnbränslehantering ser fram mot regeringsbeslut i januari, och menar att bolaget besvarat all kritik om tänkbara risker ..

SR - 9 timmar sedan

Ingen krogtillsyn i kommunerna

De nya allmänna råden till serveringsställen som började att gälla på onsdagen kommer inte att kontrolleras av kommunerna. Det framgår av en rundringning som Ekot har gjort.“Vi har inte fått något uppdrag i nuläget.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.