SR > Nyheter

Monday, 29 November, 06:20

SR - 16 okt 21 kl. 00:00

"Manipulatören" vann Prix EuropaRadio- och TV-galan Prix Europa delade på fredagskvällen ut priser för de bästa radio- och TV-produktionerna i Europa under det senaste året. Ekots och P1 Dokumentärs samarbete Manipulatören av Daniel Velasco, Victoria Gaunitz och Ylva Lindgren vann kategorin bästa Radiodokumentär. I klassen Radio Fiction erhöll satiren Utkantsverige, ett samarbete mellan SR Drama Godmorgon Världen ett hedersomnämnande..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Prix Europa, TV, Europa, P1 Dokumentärs, Manipulatören, Daniel Velasco, Gaunitz, Ylva Lindgren, Radiodokumentär, Radio Fiction, Utkantsverige, SR Drama Godmorgon Världen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Manipulatörenvann , Prix, Europa

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Stort intresse för kreditgarantier till gröna investeringar

Flera företag är intresserade av att få statliga gröna kreditgarantier, enligt Riksgälden. Meningen är att garantierna ska göra det enklare för bolag att få lån till stora industrisatsningar, som till exempel minskar klimatutsläppen.”Vi har fått ett stort intresse med en lånevolym på ungefär 80 miljarder kronor”, säger Magnus Rystedt, avdelningschef på Riksgälden.

SR - 45 minuter sedan

Rebellgrupp i Etiopien i intervju med SR: Addis Abeba kommer falla

Sveriges Radio har, som ett av få medier, fått träffa en av huvudaktörerna i det etiopiska inbördeskriget, Oromo Liberation Army. OLA har ingått en allians med de tigreanska styrkorna som nu inom kort hotar att omringa Etiopiens huvudstad Addis Abeba. OLA:s näst högste befälhavare Jaal Gammachiis Aboye säger till Sveriges Radios Afrikakorrespondent att Addis Abeba kommer falla inom kort.

SR - 45 minuter sedan

Brister i utredningar av sexbrott mot funktionsnedsatta

Det finns stora brister i rättsväsendets utredningar av sexuella övergrepp mot personer med intellektuell funktionsnedsättning.Det visar en granskning som Ekot och P1-programmet Kaliber gjort. Bland annat saknas förhörsledare med specialistkompetens inom polisen och Åklagarmyndigheten.

SR - 1 timme sedan

Opiodkris i USA – flera rättsprocesser pågår

För första gången har amerikanska apotekskedjor dömts för sin roll i USA:s opiodkris, då de inte reagerade på de mängder av opioidbaserade läkemedel som skrevs ut i två countys i norra Ohio.Under åren 2012 och 2016 skrevs det till exempel ut recept på omkring 80 miljoner smärtstillande tabletter i countyt Trumbull i Ohio, det motsvarar nästan 400 tabletter om man slår ut det på varje invånare. Den pågående opioidkrisen i USA visar inga tecken på att avta, den senaste statistiken uppskattar att dödstalet i överdoser under en tolvmånadsperiod nu för första gången överstigit 100 000 personer..

SR - 3 timmar sedan

Genanalys kan ge nya diagnoser åt fler

En ny teknik som gör det möjligt att analysera hela eller delar av arvsmassan i jakten på avvikande gener, har de senaste åren gett mellan 1 000-2 000 människor en genetisk diagnos, som förklaring på oklara symtom.Projektet Genomic Medicine Sweden är ett exempel på hur man kan använda precisionsmedicin för att ställa diagnos och skräddarsy behandling för patienterna.Men tekniken som gör det möjligt att ställa diagnos är ojämnt fördelad i landet och hittills har det gjorts flest genanalyser i Stockholm.

SR - 8 timmar sedan

Läkaren som larmade om omikron: Milda fall hittills

Den sydafrikanska läkaren Angelique Coetzee, som först upptäckte omikronvarianten, tonar nu ner faran. ”Det finns ingen anledning till panik just nu eftersom vi ännu inte sett några allvarligt sjuka patienter”, säger hon i en intervju med nyhetsbyrån Reuters.Fortfarande är mycket oklart kring den nya virusvarianten.

SR - 9 timmar sedan

EU sätter in flyg för att bevaka Engelska kanalen

Efter dödsolyckan i Engelska kanalen i onsdags då 27 personer miste livet så kommer EU:s gränsbevakningsmyndighet Frontex sätta in flygbevakning av den franska kuststräckan.Beskedet kommer efter ett möte mellan franska, tyska, belgiska och nederländska inrikesministrar samt EU-kommissionen och Frontex.Den franska inrikesministern sade att Storbritannien, som inte var inbjudna till mötet, måste ta sitt ansvar för att minska antalet människor som försöker ta sig över kanalen..

SR - 10 timmar sedan

Just nu: Omikron sprider sig i Europa – detta vet vi om varianten

Flera smittofall av den nya coronvarianten omikron har idag bekräftats i olika delar av världen, med olika åtgräder och reserestriktioner som följd. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen säger efter ett möte idag att det nu är en kamp mot klockan och att vaccinbolagen nu behöver två till tre veckor för att få en överblick över mutationen.Ekots reportrar Beatrice Janzon och Martina Lindvall och vetenskapskommentator Ulrika Björksten sammanfattar vad vi vet just nu..

SR - 11 timmar sedan

Von der Leyen om hanteringen av omikron: En kamp mot klockan

Den nya coronavarianten omikron sprids i världen. Australien, Nederländerna och Danmark är länder som idag meddelat konstaterade fall. EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen säger i kväll att EU tar virusvarianten på stort allvar och att det nu är en kamp mot klockan att hantera omikron.

SR - 12 timmar sedan

Expert: Västs inflytande i Bosnien minskar – Ryssland spelar på känslor

Samtidigt som Bosnien-Hercegovina befinner sig i sin djupaste politiska kris sedan 90-talet så blir Rysslands och Kinas inflytande i landet allt större.EU gör stora investeringar i landet, men har inte lyckats visa för vanligt folk vad man gör för skillnad."De senaste åren förlorar väst kampen med Ryssland om inflytande här", säger Sead Turcalo, professor i statsvetenskap på Universitetet i Sarajevo..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.