SR > Kultur

Wednesday, 08 December, 19:12

SR - 15 okt 21 kl. 13:24

Recension: Coldplays album Music of the spheresColdplay är tillbaka med ett nytt album: ”Music of the spheres”, producerat av stjärnsvensken Max Martin. Det är en skiva som både blickar ut i rymden och mot de stora arenorna. Anna Rosenström lyssnar och hör bombastiska produktioner och enkla melodier, men som ibland förvandlas till anonymt skval..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Music, Max Martin, Rosenström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Recension, Coldplays, album, Musicof , the, spheres

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Världskända författare protesterar mot Kubas regering

Över 300 kulturpersoner har skrivit under en uppmaning till Kubas regering att sluta trakassera konstnärer och artister i landet samt omedelbart släppa de som sitter häktade sedan protesterna i somras.Några som skrivit på är Isabel Allende, Paul Auster, Meryl Streep, Zadie Smith, liksom Nobelpristagarna i litteratur J.M.

SR - 2 timmar sedan

Även Malmö vill bli europeisk kulturhuvudstad

Malmö vill bli europeisk kulturhuvudstad.Varje år utser EU två städer till kulturhuvudstäder och 2029 är det Sveriges och Polens tur.Tidigare i år beslutade även Uppsala kommun sig för att ansöka, men fler städer kan tillkomma innan ansökningarna ska vara inne 2023..

SR - 3 timmar sedan

Nationalmuseum köper unik gulddosa från 1778

En unik gulddosa med Gustav III:s porträtt har blivit en del av Nationalmuseums samling.Dosan skänktes till den skotske officeren John Mackenzie när han lämnade sin tjänst i Sverige 1778.Gulddosan är en av ytterst få bevarade från den tiden och enligt Nationalmuseum har den kunnat köpas in genom ett bidrag från en stiftelse..

SR - 4 timmar sedan

Niklas Tamm är enda svensk i prestigefull dirigenttävling

Dirigenter från hela världen möttes nyligen i en prestigefull dirigenttävling i Vasa.Den här sortens av tävlingar är ett bra sätt för nya förmågor att nå ut, menar Niklas Tamm, som var den enda svenska dirigenten att kvala in.”Det finns väldigt många olika sätt att dirigera på.

SR - 5 timmar sedan

Han skapar digital konst från storspelet Halo

Under onsdagen släpps spelet ”Halo infinite” där huvudpersonen Master Chief fortsätter sin framtidsresa i universum för att rädda mänskligheten.Ludvig Wernebäck från Halmstad gör egna digitala konstverk inspirerat av speldesignen och musiken.”Det har verkligen sin egen själ”, säger han..

SR - 7 timmar sedan

Ariana DeBose: Många känner igen sig i ”West side story” av Steven Spielberg

Steven Spielbergs har länge velat göra en musikal på film och "West Side Story" är en favorit från hans uppväxtAriana DeBose, som spelar Anita, berättar att Spielberg lät människor som bott i kvarteren där musikalen utspelade sig, berätta för skådespelarna hur det var då på den tiden. ”Filmen gör att många kan se att dagens verklighet inte skiljer sig så mycket åt från förr. Vi har fortfarande mycket arbete att utföra”, säger hon..

SR - 7 timmar sedan

Anna von Hausswolff-konsert stoppad – anklagas för att vara satanist

På tisdagskvällen skulle den svenska artisten Anna von Hausswolff ha uppträtt i kyrkan Notre-Dame de Bon-Port i Nantes i Frankrike, men konserten ställdes in.Det efter att 100 så katolskafundamentalister pekat ut henne som satanist och blockerat ingången till kyrkan genom att bilda en mänsklig kedja och sjunga religiösa sånger.Anledningen är hennes låt ”Pills” från 2010 där ett missbruk av piller liknas vid att älska med djävulen och händelsen har redan gett upphov till debatt i Frankrike om censur, öppenhet och konstnärlig frihet..

SR - 9 timmar sedan

Henrik Rosenkvist: Rimligt att staten tar en titt på nationalklenoden SAOB

Svenska akademien överväger att sluta finansiera Svenska akademiens historiska ordbok, SAOB, när boken om två år har nått bokstaven Ö.”Det är rimligt att staten och kulturminister tar en titt på detta. Det är ändå en nationalklenod.

SR - 9 timmar sedan

Recension: Mein kampf på Dramaten

Under tisdagskvällen spelades den första föreställningen av tre av ”Mein Kampf” på Dramaten.Bakom föreställningen står den gästspelande polska teatergruppen Powszecny och uppsättningen är mycket riktigt en gestaltning av världens kanske mest kontroversiella bok, Adolf Hitlers ”Mein kampf”.”Föreställning saknar idéer om vad man ska ha texten till och man får höra långa, långa sjok ur en deprimerande och tom bok”, säger Kulturnytts Jenny Teleman..

SR - 13 timmar sedan

Jultips: Smooth 70-talsvurmande soul från Silk sonic

På sitt gemensamma album ”An evening with Silk sonic” bjuder artisterna Bruno Mars och Anderson Paak på en riktig retro-cocktail. Här kanaliserar de sitt inre 70-tal med soul och funk så slick att man skulle kunna tro att Marvin Gaye eller James Brown återuppstått.Precis lagom cheesy och alldeles, alldeles underbart, tycker Kulturnytts Anna Rosenström..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.