Nyan > Svenskfinland

Sunday, 16 May, 16:38

Nyan - 14 apr 21 kl. 06:07

Förtroendet för vice lantrådet är ”ordentligt skadat”Katrin Sjögren konstaterar att JO–debatten handlat om en viktig principfråga för liberalerna och socialdemokraterna och att man nu hoppas nå en lösning. Men förtroendet för vice lantrådet är skadat. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Sjögren, JO

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förtroendetför , vice, lantrådetär , ordentligt, skadat
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 10 minuter sedan

Förlängd ansökningstid för Brändödirektör

Brändö kommun förlänger ansökningstiden för tjänsten som kommundirektör till den 24 maj.
När tiden gick ut i måndags hade tre personer sökt jobbet. Den nuvarande kommundirektören John Wrede är på väg i pension.

Nyan - 2 timmar sedan

Största tillväxten bland 50-plussare

Personer över 50 står för nästan 90 procent av 2000-talets befolkningstillväxt. Det konstaterar Åsub. Medelåldern har stigit från 40 till 44 år sedan år 2000.

Nyan - 6 timmar sedan

Finländska sjömän ska inte betala sjöfartens utsläppsrättigheter

Om rederier från tredje land får ta en omkörningsfil och undgå begränsningen av sjöfartens utsläpp så förlorar finländska rederier konkurrensen om transporterna. Det konstaterar Sjömansunionen som vill se ett globalt system. .

Nyan - 22 timmar sedan

Nu säljer Viking kontorsbyggnad

2,5 miljoner är utgångspriset när Viking Lines kontorsbyggnad på Storagatan i Mariehamn nu ligger ute hos mäklare. Redan i december i fjol berättade Nyan om att Viking Line övervägde att sälja sin kontorsbyggnad på Storagatan, då man hade tomma rum i båda kontorshus i Mariehamn.
– Eftersom vi har minskat vår personal ser vi över alla möjligheter att minska på våra kostnader och se över våra sätt att jobba, sade Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström då till Nyan.

Nyan - 23 timmar sedan

Tippa hockey-VM med Nya Åland

ISHOCKEY. Nästa vecka inleds hockey-VM i Lettland.Tippa hela mästerskapet med Nya Åland och du har chans att vinna en el-scooter.

Nyan - Igår: 15:07

Enni Sjölund tävlar i MGP

Åländska Enni Sjölund, 13 år, är en av tio finalister i årets musiktävling Melodi Grand Prix (MGP). Finalisterna, som alla har skrivit sina låtar själva, kommer tillsammans med tio dansare att uppträda i den direktsända finalen lördagen den 9 oktober som sänds i Yle Fem och på Yle Arenan. Nytt för i år är att man redan nu kan träffa årets MGP-artister och -dansare på Yle Arenan (på adressen https://arenan.

Nyan - Igår: 12:25

Historiskt kaos i riksdagen

– Vi ser en trumpifiering av finsk politik just nu. Det säger en skakad Mats Löfström till Nya Åland på fredagseftemiddagen, under det pågående kaoset i Finlands riksdag kring godkännandet av EU:s återhämtningspaket. .

Nyan - Igår: 11:27

Storslagen textilutställning i Eckerö

I dag lördag öppnar sommarens utställning på Eckerö post- och tullhus. Den stora utställningen ”Textilt konsthantverk & design från och till Åland” visas i hela åtta rum och salar, vart och ett med ett särskilt tema. Inte mindre än 27 textilkonstnärer, konsthantverkare och designers, från Åland eller med åländska kopplingar och som verkar lokalt eller över hela världen, bidrar med verk till utställningen.

Nyan - Igår: 19:35

IFK föll i Kuopio

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade fredagens bortamatch mot KuPS. Matchen slutade 2-0 till Kuopiolaget.

Nyan - Igår: 18:00

Saltvik vill sälja ESB-platser

När Sunnanberg i Saltvik blir ett effektiverat serviceboende (ESB) och byggs ut med fler demensplatser, som Nyan berättat tidigare, finns det utrymme för andra kommuner att köpa platser. Utbyggnaden med åtta platser blir klar i slutet av 2021. Sund meddelade sitt intresse till Saltviks kommun redan i slutet av förra året och vill skriva en avsiktsförklaring gällande samarbete inom äldreomsorgen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.